Steam změnil algoritmus doporučování her
Novinka Steam změnil algoritmus doporučování her

Steam změnil algoritmus doporučování her

Johny

Johny

4
Platformy Windows PC

Už vám nebudou nabízet jen ty nejpopulárnější hry

Reklama

Většina Steam uživatelů asi ví, jak nespolehlivá byla funkce doporučování her. Dohráli jste Zaklínače 3 a chtěli jste po Steamu doporučit podobnou hru. A ten vám například nabídl Doki Doki Literature Club, protože to právě byla nejpopulárnější hra.

To se však změnilo s nedávnou aktualizací, které předcházelo několikatýdenní testování na 5% Steam uživatelů, kteří o tomto testování ani nevěděli.

Co tedy Valve změnilo?

Například ve feedu doporučení v sekci „Podobné dle značek“ docházelo k problému, kdy na sebe nejlépe hodnocené hry (kategorie, která se moc často neobměňuje) strhávaly až příliš mnoho pozornosti. Teď už je to opraveno.

Nebo jsme si všimli, že časová osa používaná na pár místech pro výpočet popularity byla příliš omezená a neposkytovala hrám dostatečnou viditelnost. A tak jsme osu vhodně rozšířili.

Výsledek je takový, že u testovaných uživatelů se navýšil počet kliknutí na doporučené hry o 15%. Steam také zmiňuje, že více doporučení na míru znamená větší množství her a rovnoměrnější rozložení jejich zobrazení. Dále se Steam podělil o graf, zobrazující údaje o tom, kolik her v průběhu několika dnů navštívili testovaní uživatelé díky sekci „Doporučeno pro Vás“ v porovnání se zákazníky, kteří se experimentu nezúčastnili.

Steam změnil algoritmus doporučování her

Od včerejší aktualizace si mohou tedy všichni na Steamu vyzkoušet, zda to opravdu funguje jak by mělo.

Také si dovolím připomenout, že 17. září bude veřejnosti k dispozici beta testování nového designu Steam knihovny.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama