Takoyaki ze 48. týdne, aneb mleté maso japonských vývojářů
Novinka Takoyaki ze 48. týdne, aneb mleté maso japonských vývojářů

Takoyaki ze 48. týdne, aneb mleté maso japonských vývojářů

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

14

Dnes vás čekají ukázky z několika bojovek, několik nových registrací ochranných známek a další zajímavosti.

Reklama

Zase tady máme pravidelný týdenní nášup novinek z japonské vývojářské kuchyně. I když musím uznat, že vytvořit k jídlu takoyaki nějaký smysluplný (a zároveň jednosmyslný) podtext nebyl vůbec lehký úkol. Pokud znáte vzhled tohoto jídla, ta se vyloženě nabízelo něco jako “Takoyaki, aneb koule japonských…”, což nezní zrovna dvakrát seriózně. Ale dost planých řečí a pojďme se raději vrhnout na novinky.

Začneme dnes zprávou východní pouze z půlky. Jde o datum vydání hry Gravity Rush Remastered. V Japonsku vyjde na konzoli PS4 stále 10. prosince, ale v Severní Americe se z původního 9. února a v Evropě z původně 10. února, přesouvá o týden dopředu na 2. února. Tohle jednoduše dokazuje, že ne všechny změny termínu vydání jsou vždy špatné.

Vizuálně netradiční bojovka JoJo’s Bizarre Adventure: Eyes of Heaven se v minulém týdnu připomněla v pořadí čtvrtým trailerem. V Japonsku vychází pro PlayStation 4 a PlayStation 3 už 17. prosince, ale vzhledem k tomu, že se předchozí díl JoJo’s Bizarre Adventure: All-Star Battle dostal do Evropy i ve sběratelské edici, víceméně jen čekáme na oznámení data vydání lokalizované verze.

Další masovou koulí na špejli našeho dnešního takoyaki je 20 sekund dlouhá ukázka z PS Vita verze hack’n’slash mlátičky Croixleur Sigma. Tato původně PC akční hra vyjde v Japonsku na PS4 a Vitu 5. března s celou řadou vylepšení. Obě verze pak na západ dodá v příštím roce Playism. Jen upozorníme, že video níže ukazuje záběry z testovací verze hry.

Dále zde máme velmi zajímavý přehled nově registrovaných značek. Začneme společností Bandai Namco, která si v Japonsku podala ochrannou značku Fate Retribution. Stejnou značku si minulý týden registrovala na Filipínách. Pozadu nezůstalo ani Koei Tecmo, které si registrovalo ochrannou značku Age of Revolution, což trochu připomíná některou z jejich strategických her. Marvelous pak přišel s registrací značky Qualidea Code, která může mít něco trochu společného s románem Itsuka Sekai wo Sukuu Tame ni: Qualidea Code. A nakonec je zde Sega s dvojicí ochranných značek: Soukuu no Liberation (anglicky taky jako Liberation of the Blue Sky) a Sega Cyclone Development Kit.

Rocket Company nám v polovině týdne vydala příběhový trailer na mecha hru Medabots 9, která vyjde ve dvou verzích: Kabuto Version a Kuwagata Version. Protagonista hry se v Medabots 9 přesune do areálu super elitní akademie, kde se připojí ke členům klubu Exploration. Ta má ale na škole tu nejnižší reputaci a tak s tím budete muset něco udělat. Medabots 9 má v Japonsku vyjít pro 3DS 24. prosince.

Svůj debut si minulý týden střihl trailer na smartphone hru Digimon Linkz. Trailer je zaměřen hlavně na farmaření (kdy se staráte o své hospodářství a vylepšujete/trénujete své Digimony pro bitvy) a také na bitvy samotné. Zde se můžete zapojit do boje 3 vs. 3 a zadávat Digimonům příkazy, nebo se pustit do taktických bitev, kde můžete bez postihu využívat dovednosti svého Digimona. Digimon Linkz mají vyjít v Japonsku letos na podzim a pokud se dopředu zaregistruje více než 10 000 uživatelů, získají zdarma jako odměnu Veemona.

Sega se minulý týden činila a předvedla nový trailer z další chystané bojovky, kterou bylo možné prozatím vyzkoušet pouze v japonských hernách. Jde o Blade Arcus from Shining EX, ve které se střetnou různé postavy z RPG série Shining. Níže se tedy můžete podívat na boj Lorny a Urayukihime. Titul v Japonsku vyšel pro PlayStation 3 a PlayStation 4 ve čtvrtek na 26. listopadu.

Čtvrtek 26. listopadu byl také den vydání PS Vita adventury Net Nigh. V tento den se ale prostřednictvím stránky Exophase vynořil seznam anglických trofejí této hry. Co se nejdříve zdálo jen jako obyčejný překlad, vypadá na skutečnou lokalizaci. Jako příklad můžou sloužit trofeje Do Songaloids Dream of Poseurs? a LOL, u fell 4 it. Pravděpodobně by to mohlo znamenat, že se vydavatel snaží titul lokalizovat. A jen ve zkratce, Net High se odehrává ve světě, který je plně podřízen sociálním sítím, podporovaných státem. Podle počtu příspěvků a množství lidí, kteří vás sledují, získáváte prostředky a různé sociální výhody. Vašim úkolem ve hře je odhalovat lidi, kteří nežijí na sítích skutečný život a pravdu si raději upravují.

Před koncem se podíváme na trailer k remaku hry The Hero Must Die. Původně šlo pouze o smartphone RPG z roku 2007, ale Nippon Ichi se jej rozhodli převést také na Vitu. Vychází 15. února 2016 a nabídne nové postavy a rozvinutější příběh. Hlavní hrdina této hry byl zabit v souboji s démonickým vládcem. Toho sice porazil, ale protože je na světě ještě hodně nepravostí a zla, dostane dalších 5 dní, ve kterých musí svět zachránit.

A na závěr tady máme již klasickou přehlídku ukázek postav z chystaného spin-offu série Final Fantasy pro arkádové automaty. Tentokrát se koukneme, jak vypadá v Dissidia Final Fantasy Shantotto z FF XI, Lightning z FF XIII (nebo také ze spin-offu Lightning Returns) a Y’shtola z FF XIV.

Tak to je dnes opět vše a já se budu těšit zase za týden.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama