Tempura ze 46. týdne, aneb mořské plody od japonských vývojářů
Novinka Tempura ze 46. týdne, aneb mořské plody od japonských vývojářů

Tempura ze 46. týdne, aneb mořské plody od japonských vývojářů

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Dnes se podíváme na několik bojovek, jednu automatovku a také na nově podané ochranné známky. A mnohem více.

Reklama

Opět vás vítám u pravidelné návštěvy japonské kuchyně, ve které nám byly za uplynulý týden připraveny další japonské pochutiny. Dnes nedoporučuji návštěvu nikomu, kdo je alergický na mořské plody.

Ale nebudeme zdržovat a začneme podávat první chod. Společnost Nippon Ichi oznámila datum konání akce Disgaea Night, která proběhne 7. února od 18:30 do 19:30 japonského času v Asagaya/Loft A v Tokiu a jejímiž hosty budou tvůrci série Disgaea. Přijdou skladatel Tenpei Sato a dabérka Sarah Emi Bridcutt (Seraphine v Disgaea 5), ​​stejně jako producent Sohei Niikawa, režisér Takehisa Matsuda a další. Jen připomínáme, že Disgaea 5: Alliance of Vengeance vyšla v Evropě pro PlayStation 4 v říjnu.

Druhým chodem je arkádová záležitost BlazBlue: Central Fiction, která se 19. listopadu dostane do automatových heren. Úvodní film z této bojovky představuje také ústřední melodii od Daisuke Ishiwatari a postavy ze hry, kterých bude 30, včetně nováčků Hibiki Kohaku a Naoto Kurogane.

Jednohubkami z brífingu pro média od Kadokawa Games je prozrazení předběžného termínu vydání PS Vita hry Demon Gaze II, který připadl na rok 2016. Kadokawa Games a studio Experience momentálně žádají fanoušky, aby přispěli svými nápady do tvorby titulu. Druhou důležitou informací, nebo jednohubkou, je oznámení The Legend of Heroes: Trails in the Sky the 3rd Evolution pro PS Vitu.

Dalším chodem je představení postav z chystaného PS Vita dungeon RPG Death Under the Labyrinth od Compile Heart. V traileru níže vidíme všechny členy hlavní skupiny, tedy Estru, Fleu, Connie, Maki a Sethii. Jen připomínáme, že hra v Japonsku vychází 12. prosince a je prvním dílem série her, sjednocených pod značkou Makai Ichiban Kan.

Pokud vám to ještě nestačilo a váš žaludek je stále prázdný, můžete se kouknout na dvojici videí z The Asterisk War: The Academy City of the Water Houka Kenran, které Bandai Namco připravuje podle manga románu a anime sérii stejného jména. První je v pořadí již třetí trailer a druhé video představuje dobrodružnou část hry, ve které si střihnete roli Julis-Alexie van Riessfeld. Hra v Japonsku vychází 12. ledna.

Během posledního Nintendo Directu jsme mohli slyšet o nově oznámené hře Culdcept Revolt pro 3DS. V Japonsku má vyjít v roce 2016 a jde o zcela nový díl ze série strategických RPG po 12 letech. Ve hře se objeví více než 200 nových karet a všechny herní systémy prošly notným zlepšením a upraveny byly také herní pravidla. O vývoj se stará studio Omiyasoft.

Dále vám nabídneme ještě informaci, která se přímo neváže k Japonsku, ale asi dost lidí potěší. Square Enix si totiž podali v Evropě ochrannou známku na Adventures of Mana. Ještě se přesně neví, o co jde, ale potenciálně se jedná o lokalizaci v září ohlášené předělávce Final Fantasy Adventures, známých také jako Seiken Densetsu. Kromě SQ si v Evropě registrovalo Bandai Namco ochrannou známku Ray Gigant, což je název nového dungeon RPG od Experience, které vyšlo v Japonsku 30. července. Lokalizace ale prozatím oznámena nebyla.

Jako další na vás čeká úvod hry Exist Archive: The Other Side of the Sky. Jde o side-view RPG od tri-Ace, vytvořeném ve stylu Valkyrie Profile. Neodehrává se v dnešním Tokiu, ale na planetě Protolexa. Díky explozi způsobené v Tokiu zlým bohem Yamatogou, je zabito 12 hrdinů této hry, včetně hlavního protagonisty Kanaty Kujou. V důsledku se ale stávají nesmrtelnými a ještě se připletou do hádky mezi bohy. Hra vyjde v Japonsku pro PlayStation 4 a PS Vitu 17. prosince.

A na závěr v podobě zákusku máme několik gameplay videí. 26. listopadu se do japonských heren dostane nový automat se spin-offem série Final Fantasy. Dissidia Final Fantasy Arcade nabídne až 50 postav, ale v plánu je další zvýšení tohoto počtu prostřednictvím aktualizací. Mezi potvrzené postavy patří Warrior of Light (Final Fantasy I), Onion Knight (Final Fantasy III), Terra Branford (Final Fantasy VI), Cloud Strife (Final Fantasy VII), Lightning (Final Fantasy XIII) a Y’Shtola (Final Fantasy XIV). Níže se můžete podívat na nově uveřejněné bitevní trailery s Warriorem of Light, Firiolem a s Cecilem Harveyem.

Tak to by pro dnešek bylo vše, snad jste aspoň napůl nasycení a vydržíte opět minimálně do příštího týdne. Co byste si dali? Takoyaki, onigiri nebo polévku miso?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama