Tempura ze 49. týdne, aneb smažené těstíčko japonských vývojářů
Novinka Tempura ze 49. týdne, aneb smažené těstíčko japonských vývojářů

Tempura ze 49. týdne, aneb smažené těstíčko japonských vývojářů

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

5

Minulý týden nebyl charakterizován pouze akcí PlayStation Experience, v zemi zapadajícího slunce se našly i další zajímavosti.

Reklama

Stejně jako může být dnešní pokrm sestavený z několika různých ingrediencí, je ale vždy obalen ve stejném, speciálním testíčku a usmažen, tak lze přeneseně říct, že budou dnešní novinky sice rozličného charakteru, ale spojeny jedním jediným a neměnným pojidlem a tím je východ.

Začneme akčněji. Na úvod si totiž dáme úvodní film bojovky Dengeki Bunko: Fighting Climax Ignition od Segy. Ignition se od svého předchůdce moc neliší, jen přidává 4 nové bojovníky. Jsou to Emi Yusa z The Devil Is a Part-Timer!, Quenser Barbotage z Heavy Object, Tatsuya Shiba z The Irregular at Magic High School a nakonec Shirai Kuroko z A Certain Magical Index. Mezi podpůrnými postavami přibyli: Floretia Capistrano z Heavy Object, Miyuki Shiba z The Irregular at Magic High School a Kazari Uiharu z A Certain Magical Index. Dále Iriya Kana z Iriya no Sora, UFO no Natsu, Tomo Asa z Horizon in the Middle of Nowhere a Zero z Zero kara Hajimeru Mahou no Sho. Hra vyjde v Japonsku 17. prosince na PS4, PS3 a Vitu.

Následují dva docela vysoké milníky. Série Yo-kai Watch překročila hranici 10 milionu vyskladněných kusů kopií. Přitom v březnu bylo slavně oznámeno prolomení 7 milionu prodaných kusů, ale od té doby vyšly v Japonsku Yo-kai Watch Busters: Red Cat Team a White Dog Squad (1,7 milionů prodaných kusů) a původní Yo-kai Watch v Severní Americe.

Druhý milník překročil Monster Hunter X. Tomu se během prvních dvou dnů prodeje v Japonsku podařilo přesáhnout hranici 1,5 milionů prodaných kusů hry. Číslo obsahuje krabicové i digitální verze a Monster Hunter X Special Packy.

Kadokawa Games pak přišly taky se svou troškou do mlýna, která ale vypadá v porovnání s předchozími čísly spíše vtipně. Série Photo Kano se skládá z dílů Photo Kano pro PSP a Photo Kano Kiss pro PS Vitu a podařilo se ji prodat na 200 000 kusů. Toto číslo bylo minulý týden vzpomínáno v souvislosti s oznámením nového dílu. Producent Ichiro Sugiyama sdělil, že bude vydán v roce 2016 pouze pro PS Vitu. To je asi tak vše, co dosud víme.

Spike Chunsoft a tri-Ace se minulý týden prostřednictvím Famitsu pochlubili novými trailery k RPG Exist Archive: The Other Side of the Sky. Jde o RPG, viděné z bočního pohledu od tvůrců Valkyrie Profile. Odehrává se v moderním Tokiu, nacházejíc se na planetě Protolexa. Zlý bůh Yamatoga ale jednoho dne zabil všech 12 hrdinů hry, čímž se stali nesmrtelnými a vy se můžete podívat na první dvojici: hlavního hrdinu Kujo Kanatu a dceru majitele místního dojo Miwakawu Ranze. Hra vyjde v Japonsku pro PlayStation 4 a PS Vitu 17. prosince.

Dalšími představenými postavami jsou dívky z PS Vita akční hry Valkyrie Drive: Bhikkhuni. Produkci má na svědomí Kenichiro Takaki, kterého budou naši hráči znát asi nejvíc díky práci na sérii Senran Kagura. Bhikkhuni se odehrává na jednom z pěti umělých ostrovů, na kterých jsou v dětství, nebo pak v 20 letech, dívky napadány tajemným virem, který jim dočasně umožňuje využívat své tělo jako zbraň. Pokud získají náležitá neurologická vylepšení.

Square Enix pak minulý týden nepotěšil ty hráče, kteří se těší na pátý díl série Star Ocean. Star Ocean: Integrity and Faithlessness měl v Japonsku původně vyjít 25. února, ale odsouvá se na 31. března. Vydavatel tvrdí, že jde o čas nezbytný pro zlepšení kvality hry. Jen dodáváme, že v Severní Americe a v Evropě vyjde hra pro PS4 někdy v roce 2016.

Plnohodnotným trailerem se připomnělo RPG Croixleur Sigma. To je nyní v Japonsku k dispozici na PlayStation 4 a následovat má i PS Vita verze a obě verze jsou navíc naplánovány i pro západ.

Hořkou ingrediencí dnešního pokrmu je oznámení odložení vydání shoot’em up akce pro Xbox One Natsuki Chronicle. Studio Cute prý potřebuje delší čas pro zvednutí kvality hry a tak se z letošního roku přesouvá vydání na rok 2016. Přičemž u tohoto titulu nejde o první odklad, protože původní start hry měl proběhnout již v létě 2015, ale ten byl odložen na konec roku.

Studio Sunken Places oznámilo hru Classroom Aquatic, určenou pro PlayStation VR. Vašim alter egem bude potápěč, který jako výměnný student stráví jeden semestr v zahraničí, ve škole pro delfíny. Budete muset projít školními testy, ale jediným způsobem je podvádět. A budete to muset dělat tak, aby vás nechytili. Delfíni jsou totiž inteligentní savci a znají prakticky vždy správnou odpověď. Také ale zjistí, když podvádíte, budou naštvaní a začnou si chránit své testy před vaším zrakem. Pokud je rozzlobíte opravdu hodně, řeknou to učiteli a vás čeká postih. Postupně se budete učit historii, matematiku a další předměty. Datum vydání Classroom Aquatic nebylo oznámeno.

14. prosince dostane Megadimension Neptunia VII nové DLC ve formě postavy Nitroplus-chan. Jde o klidnou a částečně chladnou osobnost, která dokáže být stejnou měrou šíleně roztomilá. Ráda cestuje a všude s sebou tahá svůj dlouhý meč a každý den pokračuje v boji proti zlu ze světa Gamindustri.

A na závěr si dáme několik ukázek z chystané bojovky JoJo’s Bizarre Adventure: Eyes of Heaven, vycházející v Japonsku na PlayStation 4 a PlayStation 3 letos 17. prosince. Titul nabízí 50 hratelných postav, mezi nimiž jsou: Trish Una, Enrico Pucci a Rudol von Stroheim.

To je pro dněšek opět vše a těšit se budu v naší "jídelně" zase příští týden.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama