Tipy na zajímavé mobilní hry roku 2014
Speciály Článek Tipy na zajímavé mobilní hry roku 2014

Tipy na zajímavé mobilní hry roku 2014

Redakce

Redakce

28

Arkádové závody, akční RPG, krvavá rubačka se zombíky a oddechovka.

Reklama

Konec roku se blíží a my vám přinášíme souhrn těch zajímavých a pro nás nejlepších mobilních her pro rok 2014, které by vás mohly zaujmout. Můžete si je také zahrát a vyzkoušet. Napište nám do komentářů i vy, která z her se vám líbila nejvíce.

Asphalt 8: Airborne

Kdo by neznal závodní auta Asphalt. Osmý, hodně úspěšný a populární díl má za sebou velký úspěch nejen v hratelnosti, ale také v počtu stažení v obchodech. Jedná se o hru, ve které závodíte se svými zakoupenými vozy v různých koutech světa a vaším cílem je projet v co nejlepším čase a to nejlépe na prvním místě. I milovníci driftů si přijdou na své, díky rozmanitosti a možnosti prodriftovat téměř každou zatáčku se sešlápnutým plynem. Při závodech budete cestou sbírat i nádrže nitra k doplnění. Chybět zde nebudou také skoky daleké na velkých rampách, při kterých se vůz otočí třeba i o 360°. Také se vyřádíte v ničení svých protivníků, destrukce je dosti dobrá. V pozadí hraje příjemná elektronická hudba, která dodá do vašich žil ještě o něco více adrenalinu. Hra je navíc obohacena parádním grafickým zpracováním, které je na poměry mobilních telefonů v porovnání s výkonnými kapesními konzolemi více než dobré. Odlesky, světla a stíny jsou zpracovány nádherně a v očích budou jen zářit. Je dostupná zdarma na Google Play pro operační systém Android, stejně tak pro iOS.

Reaper

Reaper je akční a smysluplná RPG hra, protože nabídne jakýsi „příběh“. Jako malý bojovník s velkým ničícím mečem pod maskou a kápí se ocitáte ve fantasy světě plném různých nástrah a nepřátel. Démoni, duchové, přízraky, zmutované vosy, královská stráž a mnoho dalšího vás bude nahánět a chtít vás zabít. Můžete skákat do výšek a ničit tak nepřátele svými kombami anebo jen tak prostě uprchnout. Při procházení úrovněmi vás budou čekat i nástrahy v podobě pastí, musíte si dávat pozor, ale upozorňuji, že při takové hordě a návalu protivníků nebude mockrát ani čas propasti vnímat. Cestou budete také sbírat zlaťáky a dokupovat si za ne lepší zbraně a výbavu. Cestování po světě je podání ve stylu příběhu. Objevíte se na mapce a postavička se přesouvá k různým cílům a úkolům. Přitom potkáte např. překupníka zbraní a dáte se do řeči, pak je jen na vás, jakou odpověď si vyberete. Ano, můžete nabídku i jakoukoliv odmítnout, jako je tomu např. u hry Mass Effect. Postavu je možné vylepšovat skilly. Hra je navíc nádherně barevna a svítivá. I ozvučení je libové. Tato zábavná skákačka je dostupná zdarma pro Android, iOS, Windows Phone, BlackBerry a také konzole OUYA.

Minigore 2: Zombies

Pro zastánce akčních, krvavých rubaček tu máme Minigore 2: Zombies. Po zapnutí vás bude čekat boj. Zkrátka, ihned se objevíte na bojišti, kde na vás za pár sekund vyběhnou ze všech stran zombii všeho druhu a různých velikostí. Ať už se jedná o mrtvá a zmutovaná zvířata, nebo různí rytíři, samurajové apod. Hra se odehrává v jakémsi pustém lese a vaším jediným cílem je přežít co nejdéle. Ovládáte malého panáčka, který má velkou krychlovou hlavu a malé tělo. Cestou sbíráte a nacházíte nové zbraně, jako jsou meče, sekery, kladiva, motorové pily anebo samopaly. Co ovšem taky musíte sbírat, jsou lékárničky, vzácné truhly anebo mince. Hodnota „vydělaných“ mincí se nahoru zvedá opravdu rychlým tempem a za každého zabitého nepřítele se vám jich přičtou několik desítek a stovek a proto nebude problém nasbírat za první půlku úrovně klidně přes dvanáct tisíc.

Ve hře běží časovač, který odpočítává čas, po který musíte vydržet naživu, a přitom bude narůstat level vaší postavičky. Po uplynutí času se hra pozastaví a vy můžete pokračovat v dalším, bezohledném, ale přesto zábavném střílení. Nové prostředí a postavy se dají odemknout tak trochu šibalským způsobem - přes obchod. Nevím jak vy, ale já jsem tento způsob zpřístupňování vůbec nečekal. Druhá hratelná postava a prostředí je úplně zdarma, na další už si bohužel budete muset ve hře nastřádat nějaké ty zlaťáky. Výhodou je také to, že levely vám na postavách zůstávají a automaticky se započítávají i na vaše ostatní, nově zpřístupněné charaktery. Příjemným překvapením je i možnost zapnutí automatického míření, tudíž některým usnadní práci a nebudete se muset za každým otáčet pomocí tlačítka. Příležitost se někde zastavit je téměř nulová, protože zombií vám budou pořád v patách a jejich počet bude narůstat obrovskou rychlostí.

Minigore je dostupný ke stažení na Android, iOS a konzoli OUYA.

Smash Hit

Smash Hit se řadí spíše mezi oddechovější hry. Ve hře procházíte různými levely, ve kterých vám budou překážet v cestě překážky. Vašim úkolem bude tyto skleněné překážky, za honbou svítících kuželu pro získání bodů rozbíjet koulemi. Určitým postupem času budou tyto překážky náročnější a odolnější proti zničení. Ať už se bude jednat o laserové paprsky, či zeď, vždy máte určitý počet koulí a proto bude nutné mířit co nejpřesněji a neplýtvat jimi. Až po sebrání bodu, který vám přidá možnost časového střílení více koulí najednou anebo úchvatného zpomalení času, začne ta pravá rošťácká zábava. Můžete rozbít cokoliv a užít si tak alespoň na chvilku pocit radosti. Hra nabídne opravdu realistickou destrukci a pohlcující ozvučení. Nevýhodou je ale bohužel to, že pokud ztratíte všechny body a prohrajete, budete muset hrát od začátku. Ve free verzi není možnost hru uložit. Roztříštění skla nebylo nikdy zábavnější, a jak říkají sami autoři: „smash everything“. Vyřádit se v této zábavné hříčce můžete na Androidu a iOS.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama