Tvůrci Duke Nukem: Mass Destruction koupili 3D Realms
Duke Nukem: Mass Destruction Novinka Tvůrci Duke Nukem: Mass Destruction koupili 3D Realms

Tvůrci Duke Nukem: Mass Destruction koupili 3D Realms

Michal Burian

Michal Burian

3

Poněkud nečekaný obchod - Společnost Interceptor Entertainment koupila firmu 3D Realms a prý i Apogee Software. <strong>Aktualizováno</strong>.

Reklama

Aktualizace: Společnost Interceptor Entertainment vydala tiskovou zprávu, ve které oficiálně potvrzuje koupi 3D Realms. Vše probíhalo prostřednictvím investiční firmy SDN Invest.

Novým generálním ředitele 3D Realms se stal Mike Nielsen, jenž byl předsedou představenstva v Interceptoru.

"3D Realms je legendární studio, které se stalo průkopníkem modelu shareware a vždy bylo velkorysým partnerem poskytující finanční prostředky a poradenství pro firmy jako je id Software, Parallax Software, Remedy Entertainment a mnoho dalšího," nechal se slyšet Nielsen.

"3D Realms vytvořili, spolupracovali a spolufinancovali spoustu skvělých her jako Commander Keen, Duke Nukem, Wolfenstein 3D, Rise of the Triad, Raptor, Shadow Warrior a Prey. Věříme, že můžeme celé 3D Realms posunout do nových výšin."

Původní zpráva

Dánské studio Interceptor Entertainment, které vytvořilo remake Rise of the Triad, Duke Nukem: Manhattan Project nebo Duke Nukem 3D: Reloaded, nečekaně koupilo firmu 3D Realms. S informací se na svém Twitteru pochlubil výkonný ředitel Interceptor a rovněž napsal, že se stali majiteli Apogee Software.

To ale odmítl Terry Nagy, spoluzakladatel a generální ředitel Apogee Software, s tím, že Interceptor nekoupili je ani práva na značku Rise of the Triad.

Je tak trochu záhadou, proč Frederik Schreiber na Twitteru tvrdí něco, co zřejmě není vůbec pravda. Otázkou zůstává, proč Interceptor převzali 3D Realms. V prohlášení pro noviny Børsen se Schreiber nechal slyšet, že 3D Realms koupili kvůli posílení studia a především chtějí zachránit legendární značku, kterou Duke Nukem bez pochyb je.

Celé by to dávalo smysl, kdyby minulý týden Gearbox Software nežalovali 3D Realms a Interceptor za porušení autorských práv a licence u hry Duke Nukem: Mass Destruction. Podle Gearboxu nemá studio Interceptor žádná práva na vytváření hry na základě licence Duke Nukem. Právníci ve firmě Gearbox jsou přesvědčeni, že firma Interceptor porušuje ochrannou známku a autorská práva.

3D Realms měli údajně Interceptoru poskytnout práva na Duke Nukem, které už ovšem nevlastní. Gearbox v soudním spisu uvádí, že v roce 2010 od 3D Realms koupili všechny práva na sérii Duke Nukem.

Je tedy záhadou, jak to celé bylo. Původně se mělo za to, že vývojáři z Interceptoru nevěděli o tom, že 3D Realms už nevlastní práva na značku Duke Nukem. Teď se ale zdá, že o všem firma věděla a je do toho nejspíš namočena mnohem víc, než se původně zdálo. Interceptor podle všeho koupili 3D Realms v přesvědčení, že tím získají i sérii Duke Nukem.

Duke Nukem: Mass Destruction měl být odhalen minulý týden. Nakonec se tak nestalo.

Odkazy, které se mohou hodit:

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama