Údajně se chystá návrat další hororové série
Novinka Údajně se chystá návrat další hororové série

Údajně se chystá návrat další hororové série

Jan Urbančík

Jan Urbančík

5
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Podle indicií od známého leakera se spekuluje o remaku Clock Tower či F.E.A.R.

Reklama

Insider Dusk Golmer má na kontě už slušnou porci leaků, které se nakonec potvrdily, a to především ohledně sérií Resident Evil či Silent Hill. Zatímco první zmíněná IP je tu s námi od počátku prakticky nepřetržitě, Konami si pro svou sérii připravilo velkolepý návrat. Nejde každopádně o jediný takový případ, příští rok nás čeká také remake Dead Space či reboot Alone in the Dark. Dusk Golem však nyní přišel s informací, že se chystá ještě něco dalšího.

Podle jeho zdrojů je ve vývoji remake hororové IP, která je až přes 10 let u ledu. Hra má prý vyjít v roce 2023 a oznámení by tedy mělo být poměrně blízko. V komentářích se ihned začaly objevovat tipy jako například série Siren (na západě známá jako Forbidden Siren).

Následně ale insider přišel s upřesněním, že technicky vzato značka 10 let "mrtvá" není, protože jedna hra mezitím přece jenom vyšla, ale až doteď o ní nikdy neslyšel a zřejmě obecně není moc známá. Je to však stále hra, která skutečně používá název série a její prvky, nejde pouze o duchovního nástupce.

Tím zůstaly dva velmi solidní tipy. Tím prvním je hororová akce F.E.A.R., která se dočkala tří plnohodnotných dílů. O první dva se postaralo studio Monolith Productions, na trojce, jež vyšla v roce 2011, pak pracovali Day 1 Studios. V roce 2014 však vyšel free-to-play titul F.E.A.R. Online, jehož servery byly vypnuty už v betě a nedočkal se velké pozornosti.

Druhou možností je pak point-and-click horor Clock Tower, který se dočkal celkem čtyř dílů, byť s jejich číslováním je to trochu složitější. První tři vytvořilo studio Human Entertainment, poslední pak vyšel v roce 2002 a spolupracoval na něm Capcom se společností Sunsoft. Právě druhá zmíněná firma vlastní práva dodnes a loni vydala mobilní hru Clock Tower Ready For The Next, jež se dočkala jen velmi malé pozornosti ze strany hráčů. Už její samotný název však napovídá, že se nejspíš chystá něco dalšího. Společnost navíc v srpnu připravila konferenci, na jejímž závěru lákala na dosud neoznámený remake. Clock Tower se tak jeví jako nejpravděpodobnější možnost.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama