Udon z 3. týdne, aneb nudle od japonských vývojářů
Novinka Udon z 3. týdne, aneb nudle od japonských vývojářů

Udon z 3. týdne, aneb nudle od japonských vývojářů

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Nový Yo-kai Watch, který ale vlastně není Watch, nové hratelné postavy v One Piece: Burning Blood, staronová série vizuálních románů pro Vitu a mnoho dalšího.

Reklama

Dalším z mnoha nudlových japonských jídel je také udon. Původně se sice tyhle nudle dostaly do Japonsky z Číny, ale byly brány jako jídlo aristokracie a tak se i vám pokusíme přinést opět pouze ty nejdůležitější, nejhodnotnější a nejvýživnější informace z východního herního trhu. A myslím si, že je se na co koukat.

A začneme hned zostra. Square Enix si může blahopřát. Jejich RPG pro chytré telefony Dragon Quest of the Stars, překonalo v počtu stažení rekord z počátku roku (což bylo šest milionů) a překonalo hranici sedm milionů stažení pro zařízení s iOS a Androidem. Mezi 15. a 29. lednem tak Square rozdával zdarma in-game předměty jako Large Special Skill Strengthening Orb (pro útok), Large Special Skill Strengthening Orb (pro podporu), Large Spell Strengthening Orb (pro útok) nebo Large Skill Strengthening Orb (pro ochranu) a další.

V souvislosti s tímto oznámením ještě Square Enix oznámili, že se jejich další smartphone hra Final Fantasy Grandmasters přehoupla přes hranici 2 milionů stažení.

Další nudlí do jídelní misky je oznámení Level-5 ohledně data vydání Yo-kai Sangokushi pro 3DS v Japonsku. Již 2. dubna budete moci, pokud jste tedy někde hodně na východě, krabicovou verzi hry za 4968 jenů, nebo si ji stáhnout z Nintendo eShopu. Jak již bylo dříve oznámeno, obsahují všechny krabicovky Yo-kai Sangokushi legendární vojenskou medaili velitele Komasan Sun Ce a k prvnímu nákladu hry bude ještě přibalena postavička Komasan Sun Ce na řetízku. Yo-kai Sangokushi je spin-offem série a vůbec první simulací s yo-kaii v rolích vojenských velitelů, kteří musí bojovat za sjednocení země Sakura. Níže se můžete podívat na oznámení ohledně vydání z výstavy CoroCoro Comic.

Již delší dobu odtikávala další nudle do našeho dnešního pokrmu, kdy předminulý týden spustili Compile Heart nové stránky s odpočtem. Z nich se nakonec vyklubala mobilní hra Genkai Tokki: Monster Monpiece Naked pro iOS a Android. Hra je, jak název napovídá, svázána s PS Vita sérií Monster Monpiece, ale nabízí úplně novou paletu postav i monster a také přidává funkce, jako jsou auto a skip, pro zjednodušení hraní na chytrých telefonech. Monster Monpiece Naked má v Japonsku vyjít letos v zimě jako free-to-play titul s mikrotransakcemi a předběžná registrace je k dispozici zde.

Poslední číslo časopisu Jump nám potvrdilo Nami, Nico Robin, Boa Hancock a Peronu jako hratelné postav ve hře One Pice: Burning Blood. Nami bude v bitvách pokládat různé pasti a dokáže soupeře dorazit svými blesky. Robin zase používá různé techniky uzamknutí díky moci ovoce Hana-Hana a dokáže také zranit na střední vzdálenost. Hancock dokáže ublížit i na velkou vzdálenost a využívá také možnost nechat protihráče zkamenět. Nicméně dokáže požívat také účinné a bolestivé Haki. Pro mne nejzajímavější je asi Perona. Ta totiž odčerpává nejen životní energii, ale také stupnici nabíjející schopnosti oponentů. A k tomu dokáže díky své schopnosti Hollow i zraňovat. One Piece: Burning Blood vyjde v Japonsku pro PlayStation 4 a PS Vitu 21. dubna. V v Severní Americe a v Evropě vychází pro PlayStation 4, Xbox One, pro PC a PS Vitu v červnu 2016.

Nyní si trochu odpočineme a pustíme si k našemu jídlu nový trailer ke hře Hatsune Miku: Project Diva X, obsahující pětici nových skladeb: Calc od JimmyThumbP, Babylon od Tohma, Streaming Heart od Deco27 a Umiyuri Kaiteitan od N-Buna. Tato hudební hra vychází v Japonsku pro PS Vitu 24. března a pro PlayStation 4 na konci roku 2016.

Chuť na koupi Dead or Alive Xtreme 3: Fortune pro PlayStation 4 a Dead or Alive Xtreme 3: Venus pro PS Vitu si musíte trochu krotit. Famitsu totiž uveřejnilo zprávu, že totiž bylo původní datum vydání, z dříve plánovaného termínu 25. února, přesunuto na 24. března. Tato zpráva byla následně uveřejněna také na oficiálních internetových stránkách hry a podle Koei Tecmo jde o klasický důvod, tedy zvýšení kvality produktu.

Capcom pak uveřejnil druhý oficiální trailer na 3DS turn-based RPG strategii Monster Hunter Stories, chystanou pro letošní rok. I když jde o spin-off série Monster Hunter, zůstává zde hodně společných jmenovatelů. Příběh hry začíná v Rider Village, kde náš hrdina projde zkouškami a stane se Riderem. Od vůdce vesnice získává kámen Kizuna a společně se svým partnerem Nabiru, se kterým prošel zkouškou, se rozhodnou vyrazit z vesnice do světa. Ale z dálky se pomalu blíží stín a lidé si začínají všímat vážných změn ve svém každodenním životě a v prostředí okolo. Největší zkouška čeká Ridery a Huntery a klíč leží uvnitř skryté moci kamenu Kizuna. Jde o prastarou legendu.

Studio Broccoli (netuším tedy, jestli lze k udunu jíst i brokolici) hodlá vydat svou PSP otome série vizuálních románů Uta no Prince-sama na PS Vitě. Na oficiálních stránkách série se uvádí, že “Broccoli hodlá portovat PSP hry na PS Vitu spolu s dalšími prvky”. První hrou série pro PS Vitu bude Uta no Prince-sama Repeat, ta vyšla pro PSP v roce 2011, ale je již remakem původní hry Uta no Prince-sama Repeat pro PSP z roku 2010.

Bandai Namco se ještě stihlo pochlubit úvodním filmečkem z chystané akční hry pro PS Vitu The Asterisk War: The Academy City of the Water Houka Kenran, obsahující skladbu Brilliant Star od Shieny Nishizawy. Titul v Japonsku vychází 28. ledna.

Jednou z posledních zpráv je informace o novém vydání Eve: Burst Error R pro PS Vitu a pro PC, ke kterému dojde v Japonsku 28. dubna. Cena je stanovena na 7344 jenů za standardní a 8424 jenů za limitovanou edici. Nová verze hry nabízí aktualizovanou grafiku, možnost přeskočit čtení textů a další užitečné funkce. Postavy a CG událost z původní hry byly digitálně remasterované a také přebarveny do věrnějších odstínů hry.

O dnešní krásný závěr se nám postarala Sega, která koncem minulého týdne uveřejnila úvodní příběhový trailer ke hře Valkyria Chronicles Remaster. Tento remasterované strategické RPG portované z PlayStationu 3 na PlayStation 4, vychází v Japonsku 10. února a obsahuje bitevní demo chystané Valkyria: Azure Revolution.

Tak to je pro dnešek vše, doufám, že jste dostatečně nasyceni a těšit se budu opět za týden.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama