UK žebříček: Borderlands 3 trhá rekordy
Novinka UK žebříček: Borderlands 3 trhá rekordy

UK žebříček: Borderlands 3 trhá rekordy

Martin Zavřel

Martin Zavřel

14
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One

Prodeje fyzických her v Anglii za 37. týden.

Reklama

Nikoho nejspíš nepřekvapí, že B3 se stala nejprodávanější hrou minulého týdne (ostatně, sami jste pro ni hlasovali jako pro vaši nejočekávanější hru v září - a my se s vámi plně shodujeme). Mohlo by vás ale překvapit, že jde o doposud nejprodávanější letošní hru v Anglii (bráno podle fyzických kopií za první týden), čímž z pomyslného trůnu B3 sesadila dosavadního vítěze, Days Gone (a vsadil bych se, že na trůnu bude hra sedět, dokud nepřijde letošní Call of Duty). Zajímavé přitom je i to, že B3 prodala pouze polovinu fyzických kusů oproti dvojce - zcela určitě na tom má hlavní zásluhu stále větší obliba digitálních verzí her (podle některých údajů tak hry nakupuje už dobrých 60% hráčů).

Na druhém místě najdete další předvídatelný úspěch v podobě dalšího úspěšného návratu velké a oblíbené série. Gears 5 přitom prodala dokonce pouhou čtvrtinu oproti předchozímu dílu, jenže hra je k dispozici v rámci Xbox Game Pass, což je těžko odhadnutelná veličina, která pravděpodobně tato čísla drasticky ovlivnila. Od Microsoftu bylo každopádně odvážně svoji největší letošní hru do tohoto programu vložit.

Na třetím místě najdete silný návrat fotbalové série od Konami, eFootball PES 2020 naopak prodal skoro o čtvrtinu více, než minulý ročník a s ohledem na pozitivní ohlasy se budeme muset tomuto oblíbenému fotbálku podívat na zuby i my v redakci.

Radost fanouškům RPG jinak udělá Greedfall na pátém místě a naopak zklamaní mohou být třeba fanoušci hororu, protože Man of Medan po skvělých dvou týdnech vypadl z první desítky (ale straší její současné osazenstvo alespoň ze zákeřného jedenáctého místa žebříčku). Zajímavé jsou držáky v podobě rodinných her (Mario Kart, Spyro, Crash Team Racing, Super Mario Maker 2). Pokud jde o stálici jménem GTA5, nějak už mi docházejí nápady, jak to vtipně komentovat. Ta hra se prostě bude prodávat jako rohlíky až do konce světa (nebo do vydání GTA6).

  1. Borderlands 3
  2. Gears 5
  3. eFootball PES 2020
  4. NBA 2K20
  5. Greedfall
  6. Mario Kart 8: Deluxe
  7. Spyro Reignited Trilogy
  8. Grand Theft Auto V
  9. Crash Team Racing: Nitro-Fueled
  10. Super Mario Maker 2
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama