UK žebříček: Nintendo vrací úder
Novinka UK žebříček: Nintendo vrací úder

UK žebříček: Nintendo vrací úder

Martin Zavřel

Martin Zavřel

Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One

Prodeje fyzických her v Anglii za 38. týden.

Reklama

V Anglii se na první místo také prosekal drsně se tvářící, ale přesto neodolatelně roztomilý Link ve svém zrestaurovaném dobrodružství z roku 1993. Nezávislá společnost Grezzo, stojící za touto předělávkou, má na kontě také předchozí konverze Ocarina of Time a Majora´s Mask pro 3DS, nicméně Link´s Awakening je zatím jejích největším úspěchem, překonávajícím prodejní rekord Ocariny o čtvrtinu. Ve skutečnosti se Linkovo probuzení stalo nejrychleji prodávanou Switch hrou letošního roku. Nepochybně k tomu přispělo také shodně načasované vydání nové verze konzole do kapsy, Nintendo Switch Lite.

Borderlands 3 ale rozhodně také nezpomaluje. Analytik ze skupiny NPD se podělil o informaci, že hra za prvních pět dní prodala 5 milionů kusů (jde o celosvětová čísla), což je o polovinu více, než Borderlands 2. Zároveň zmínil, že 70% prodaných kusů je digitálních a obzvláště čísla EGS jsou "extrémně silná". Podle tiskové zprávy vydavatele, 2K Games, jde o nejrychleji prodávanou hru v historii firmy, ale také o hru s nejvíce předobjednávkami (stejný rekord hra zlomila také na EGS). Zkrátka a dobře, B3 vládne.

Když minulý týden vyšla nová Switch konzole, nemělo by nikoho překvapit, že se na přední příčky žebříčku vyhoupnul také další klenot v koruně Nintenda. Mario Kart je zkrátka nekonečná zábava, jak jsem si při mnoha příležitostech, od rodinných návštěv po pařby s kamarády v hospodě, mohl sám ověřit.

Ostatní příčky neskrývají žádná zásadní překvapení oproti předchozímu týdnu - snad jen návrat Division 2, za který hra vděčí celkem výrazné slevě v anglických obchodech.

  1. The Legend of Zelda: Link's Awakening
  2. Borderlands 3
  3. Mario Kart 8: Deluxe
  4. Gears 5
  5. Efootball PES 2020
  6. Tom Clancy's The Division 2
  7. Grand Theft Auto V
  8. Spyro Reignited Trilogy
  9. Crash Team Racing: Nitro-Fueled
  10. NBA 2K20
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama