Aktualizováno: Unikly obrázky i specifikace prototypu konzole Nintendo Switch 2
i Zdroj: Volně k užití, leak
Novinka Aktualizováno: Unikly obrázky i specifikace prototypu konzole Nintendo Switch 2

Aktualizováno: Unikly obrázky i specifikace prototypu konzole Nintendo Switch 2

Jan Urbančík

Jan Urbančík

3
Platformy Nintendo Switch Switch

Zařízení je větší a tenčí, má 12 GB RAM a podporu HDMI 2.1.

Reklama

Aktualizace (17:30):

Uživatel Redditu s přezdívkou Fidler_2K si všiml, že je na konzoli malé označení „X6“. Podle dřívějších úniků a spekulací by to mělo naznačovat, že jde o prototyp z loňského roku, aktuální verze by měla být X8. Jak moc se ale finální konzole od tohoto prototypu bude lišit, není jasné.

Aktualizace (15:00):

Magazín VGC uvedl, že podle jednoho zdroje obeznámeného s plány Nintenda obrázky odpovídají tomu, co japonská společnost sdělila svým partnerům, konzoli ale ještě přímo neviděl.

Původní článek:

Vše nasvědčuje tomu, že oficiální představení nové konzole od Nintenda už je hodně blízko, japonskou společnost ale nakonec nejspíš předstihl zaměstnanec montovny, neboť na čínském fóru Baidu unikly rendery a fotky Switche 2. Samozřejmě mohou být falešné, ale v tom případě si s nimi někdo musel dát opravdu hodně práce, protože působí velmi věrohodně.

Na pohledu zepředu můžeme vidět, že se nová konzole od té předchozí příliš neliší. Displej je jen o něco větší (8palcový oproti 7 palcům o OLED modelu a 6,2 u původní verze), čímž se zvětšilo i celé zařízení, ale na druhou stranu je tenčí. Zatímco Switch OLED má v výšku 102 mm, šířku 242 mm a tloušťku 28 mm, nová konzole má podle úniku výšku 115 mm, šířku 270 mm a tloušťku 14 mm, která je tak oproti původnímu Switchi poloviční.

Switch 2 má stejně jako předchůdce slot na cartridge a 3,5mm jack, kromě spodního USB-C portu ale přibyl ještě jeden nahoře. Stojánek je pak velmi podobný OLED verzi. Určitých změn se dočkaly joy-cony, kterým přibylo další tlačítko vzadu. Zároveň se zdá, že pro přichycení skutečně budou používat magnet, jak se spekulovalo.

Na stejné čínské stránce se kromě obrázků objevily také podrobné specifikace, které potvrzují dřívější úniky. Zařízení má mít 12 GB LPDDR5X RAM o rychlosti 7 500 MT/s. Úložiště má velikost 256 GB a jde o standard UFS 3.1 s rychlostí 2 100 MB/s. Chybět nebude zabudovaný mikrofon či NFC čtečka. Zajímavá je také podpora HDMI 2.1, čistě teoreticky by tedy konzole mohla umožňovat výstup až 4K 120 Hz a podporovat VRR.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama