V Middle-earth: Shadow of War budete moci dobývat pevnosti ostatních hráčů
Middle-earth: Shadow of War Novinka V Middle-earth: Shadow of War budete moci dobývat pevnosti ostatních hráčů

V Middle-earth: Shadow of War budete moci dobývat pevnosti ostatních hráčů

Martin Cvrček

Martin Cvrček

8

Stejně tak můžete pomstít své padlé přátele tím, že najdete a zlikvidujete skřeta, který ho zabil.

Reklama

Middle-earth: Shadow of War je sice singleplayerový titul, ale to neznamená, že v něm nedojde k interakci s ostatními hráči. Přesněji řečeno s jejich pevnostmi, jak informuje britský Eurogamer. Hra totiž nabídne režim Social Conquests, v němž bude možné útočit na pevnosti ostatních hráčů.

Vše funguje poměrně jednoduše. Do vámi dobyté pevnosti lze dosadit skřetího velitele a několik kapitánů, které vyberete ze své armády následovníků, případně zakoupit vylepšení armády obránců a následně ji vypustit do světa. Poté ji mohou ostatní hráči dobýt za pomoci své vlastní armády a nadělat paseku v řadách obránců, ať už zabíjením nebo označováním skřetů. Vámi označení skřeti se vám však nepřesunou do vlastní hry, jakmile s útokem na cizí pevnost skončíte.

Social Conquests jsou rozdělené na přátelský mód, v němž můžete dobývat pevnosti ostatních hráčů bez obav z toho, že při útoku přijedete o své kapitány, a kompetitivní mód. V němž už o kapitány přijít můžete, a to napořád. A jak už napovídá název, s každým obléháním se mění vaše hodnocení. Úspěšné obsazení pevnosti zvýší váš rank, neúspěch se postará o jeho snížení.

Z předešlého dílu se má vrátit i režim Vendettas, díky němuž jste mohli pomstít jednoho ze svých přátel tím, že jste ve své hře našli a zlikvidovali skřeta, který ho zabil. Nebudu lhát, v Shadow of Mordor jsem sice strávil hodně času, ale než jsem začal psát tuto novinku, neměl jsem nejmenší tušení, že v té hře vůbec něco takového bylo. Ale budu to brát tak, že bylo. V každém případě bude tentokrát tato možnost o něco komplikovanější. Už nestačí najít dotyčného skřeta a zabít ho. V Shadow of War ho budete muset vylákat splněním menšího úkolu, třeba zabitím určitého počtu konkrétních řadových protivníků.

Za plnění Social Conquests i Vendettas získáte příslušné krabice nebo body, které vedou k získání dalších krabic. Díky nim pak můžete dostat další skřetí následovníky nebo jiný typ odměn.

Social Conquests každopádně zní jako obdoba nepříliš oblíbených FOB infiltrací v Metal Gear Solid V: The Phantom. Navíc dělají dojem, jako kdyby ve Warner Bros bez ohledu na cokoliv chtěli, aby se Middle-earth: Shadow of War mohl pyšnit nějakým online režimem, i když jde v jádru o hru jednoho hráče. Přítomnost něčeho takového může být obzvlášť znepokojivá v kombinaci s nedávno představeným systémem krabic, které můžete pořídit za reálné peníze.

Mnozí hráči se přirozeně obávají, že bude vše postavené tak, aby mělo utrácení reálných peněz za mikrotransakce smysl, a tak bude nejen ze Social Conquests pay-to-win záležitost, v níž budou mít ti, co zaplatí více, výhodu. Samozřejmě nezbývá než doufat, že tomu tak nebude.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama