Výsledky hlasování čtenářů o hře roku 2020
Speciály Článek Výsledky hlasování čtenářů o hře roku 2020

Výsledky hlasování čtenářů o hře roku 2020

Redakce

Redakce

39
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Podle vás letošní rok jednoznačně ovládly dvě konkrétní hry.

Reklama

Čtenáři Zingu deset dní hlasovali v anketě o nejlepší hru roku 2020 a zde jsou výsledky:

1. místo: The Last of Us Part II

Dělá nám velkou radost, že jsme se s vámi shodli - TLOU2 byla letos jediná hra, která si v recenzi na Zingu odnesla hodnocení 10/10 a přestože všichni víme, jak krutá a nepříjemná umí být, rozhodně se svým příběhem dostala hlouběji než většina ostatních her a zároveň pozvedla kromě jiného třeba zpracování animací herních postav na docela novou úroveň, díky čemuž je zážitek z bojů v této hře jedinečný. Jde také o dobrou připomínku, že ačkoliv jsou někdy nespokojení "slyšet" v diskuzích nejvíce, neznamená to, že jsou ve většině.

Výsledky hlasování čtenářů o hře roku 2020

2. místo: Cyberpunk 2077

Na druhé místo jste svým hlasováním usadili další titul, který čelil nejen v diskuzích na Zingu velmi hlasité kritice. Je tedy vidět, že přestože hra zklamala mnohé majitele starých konzolí nebo třeba fanoušky GTA, dokázala okouzlit fanoušky dobrých příběhů, propracovaných postav a unikátních světů, které je zážitek objevovat. Jde také o důkaz, že ani problematický technický stav hry nemusí znamenat, že nestojí za zahrání. Mimochodem, obě hry na prvních dvou místech vašeho hlasování vyhrály s TROJNÁSOBNÝM (!) náskokem proti třetímu místu. Mezi nimi samotnými pak byl naopak relativně malý rozdíl, což je kromě jiného důkazem, že to s manipulováním výsledků opravdu není tak jednoduché, jak si někteří v diskuzi mysleli (stačilo relativně málo, a mohl vyhrát Cyberpunk).

Výsledky hlasování čtenářů o hře roku 2020

3. místo: Ghost of Tsushima

Upřímně se divíme, že Ghost skončil s trojnásobně nižším počtem hlasů, než TLOU2. Zvláště po prvních dnech hlasování, kdy to vypadalo, že se bude přetahovat o první místo. Je to bezesporu nádherná hra, na jejíž estetice a celkovém dojmu autoři odvedli naprosto mimořádnou práci. Zároveň se skvěle hraje a dostala zdarma dodatečný multiplayerový přídavek, který by skoro mohl obstát jako samostatná hra. Nicméně očividně jakmile přišlo na lámání chleba, většina PlayStation hráčů mezi vámi si odnesla přeci jen větší zážitek z hraní TLOU2. Přesto je ale třetí místo v takto velké anketě silným výsledkem, obzvláště s ohledem na to, jak skvělé hry skončily na nižších příčkách.

Výsledky hlasování čtenářů o hře roku 2020

4. místo: Mafia - Definitivní Edice

5. místo: DOOM Eternal

6. místo: Half-Life: Alyx

7. místo: Assassin´s Creed Valhalla

8. místo: Final Fantasy VII Remake

9. místo: Crusader Kings III

Vítěz soutěže o nejlepší komentář

Stejně jako jsme nechali na vás, abyste svým hlasováním rozhodli o nejlepších hrách, bylo na vás také to, abyste svým "lajkováním" rozhodli o nejlepším komentáři pod článkem. Na to konto chceme poděkovat, protože někteří z vás si dali s komentářem opravdu záležet a sepsali vlastně menší recenze nebo eseje se skvělými argumenty pro jimi volenou hru. Nuže, tady je komentář s největším počtem vašich "lajků" (shodou okolností přilepený ke komentáři s největším počtem "dislajků"):

Výsledky hlasování čtenářů o hře roku 2020

Takže náš šéfredaktor by vám rád poděkoval, že jste jej nechali vyhrát... aha moment, podle podmínek našich soutěží vlastně nikdo z redakce vyhrát nesmí. Nuže, tady je tedy nejlépe hlasovaný komentář, který nepsal nikdo z redakce. Čtenář Tommy v něm reaguje na diskuzi o Cyberpunku 2077:

Výsledky hlasování čtenářů o hře roku 2020

Jenže, jak se na to tak díváme, tak bohužel tento čtenář nesplnil druhou podmínku soutěže, kterou je mít registrovaný profil na Zingu. Bohužel tedy musíme hledat dále... a našli jsme, čtenář T800 také psal o Cyberpunku 2077:

Výsledky hlasování čtenářů o hře roku 2020

Výherci gratulujeme, brzy se vám ozveme na email.

Výsledky hlasování čtenářů o hře roku 2020

Všem ostatním ještě jednou děkujeme za čtivé komentáře a už teď chystáme další soutěže.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama