Vzdělávající hra Československo 38-89: Atentát se snaží zaujmout na Steamu ve vylepšené verzi
Attentat 1942 Novinka Vzdělávající hra Československo 38-89: Atentát se snaží zaujmout na Steamu ve vylepšené verzi

Vzdělávající hra Československo 38-89: Atentát se snaží zaujmout na Steamu ve vylepšené verzi

Michal Burian

Michal Burian

5

Lidé z Univerzity Karlovy a Akademie věd ČR chtějí nabídnout svou adventuru hráčům z celého světa ve vylepšené verzi. <strong>Doplněno o další informace</strong>.

Reklama

Vzdělávající hra Československo 38-89: Atentát vyšla již v létě 2015. Zakoupit ji můžete v digitální verzi za 199 Kč nebo koupit DVD za 250 Kč na e-shopu FF UK. Lidé z Univerzity Karlovy společně s Akademií věd České republiky chtějí ale zaujmout více hráčů a rozhodli se dostat na Steam vylepšenou verzi. Pokud od komunity dostanou zelenou, vyjde Attentat 1942 (nový název) ve třetím čtvrtletí letošního roku pro PC a Mac. Hra je kromě češtiny lokalizována do angličtiny, němčiny a ruštiny.

Pojďme si neprve připomenout původní verzi hry: „Československo 38-89: Atentát je počítačová aplikace, která kombinuje prvky interaktivního komiksu a počítačových her. Přibližuje atmosféru v protektorátu po atentátu na Reinharda Heydricha a umožňuje "prožít" dobové události z pohledu různých osob. Osou příběhu je osud poštovního úředníka Jindřicha Jelínka, kterého bezprostředně po atentátu zatklo gestapo. V roli vnuka či vnučky pátráte po příčinách jeho zatčení a skrze rozhovory s jeho vrstevníky odkrýváte události, o kterých se svou rodinou nikdy nemluvil. To vše v černobílé komiksové grafice výtvarníka Ticha 762 a s hudebním doprovodem skupiny DVA. Veškerý zisk z prodeje aplikace je použit na podporu vědy a výzkumu na Univerzitě Karlově v Praze a Akademii věd České republiky,“ popisují svou původní hru tvůrci.

Attentat 1942 bude výrazně vylepšená verze původní hry Československo 38-89: Atentát. Attentat 1942 je podle popisku jedinečná příběhová hra vyprávějící o nacistické okupaci očima těch, kteří přežili. Hlavní premisa titulu tedy zůstane. Na rozdíl od stávající verze obsahuje hra nové minihry, vylepšené herní mechaniky, vyšší kvalitu komiksů a videí a desítky drobných úprav, které vycházejí z připomínek testerů a hráčů.

„Podpora hráčské komunity a zpětná vazba od hráčů je pro nás důležitá,“ říká Jakub Gemrot z Matematicko-fyzikální fakulty Univerzity Karlovy, vedoucí programátor projektu. „Na základě připomínek hráčů jsme hru pro světové vydání výrazně upravili,“ doplňuje.

„Hráčům, kteří si koupili předchozí verzi, nabídneme hru Attentat 1942 zdarma,“ říká Vít Šisler z Filozofické fakulty Univerzity Karlovy, vedoucí projektu a hlavní game designer. „Zisky z prodeje budou jako u předchozí verze hry použity na podporu vědy a výzkumu,“ doplňuje.

My jsme Československo 38-89: Atentát v létě 2015 zrecenzovali. Martin Cvrček do verdiktu napsal, že jde o zajímavý kříženec hry, výukového programu, interaktivního filmu a komiksu - 8/10.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama