Za odklad Xbox verze Black Myth: Wukong údajně může memory leak
i Zdroj: Game Science
Wukong Novinka Za odklad Xbox verze Black Myth: Wukong údajně může memory leak

Za odklad Xbox verze Black Myth: Wukong údajně může memory leak

Jan Urbančík

Jan Urbančík

13
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Stejný problém má hra i na PS5, tam ale certifikací prošla.

Reklama

Zatímco hráči na PC a PS5 si poslední dny užívají čínské akční RPG Black Myth: Wukong, které trhá rekordy v počtu současně hrajících hráčů a překonalo 10 milionů prodaných kopií, port na Xbox Series X|S je stále v nedohlednu. Od červnového odkladu o něm nepadlo ani slovo a neznáme ani přibližné datum vydání. Situaci ale nakonec vyjasnil leaker eXtas1s.

Ten na Twitteru napsal, že v rámci Gamescomu promluvil s několika lidmi z Xboxu a vývojáři, kteří ho měli informovat o určitém technickém problému, jenž vydání zdržuje, a tím je memory leak. Tedy určitá část paměti, kterou už hra nepotřebuje, není uvolňována a hra si pro sebe „krade“ malé kousky paměti až do té míry, že už není odkud brát. Může to tak vést v extrémním zásekům nebo úplnému pádu hry.

Právě kvůli těmto problémům podle insidera Wukong už dvakrát neprošel testy na udělení certifikace. Těžko říct, jak velkou roli v tom hraje Series S, jenž má pouze 10 GB paměti oproti 16 GB u Series X a PS5. Následky memory leaku by se tak mohly projevit výrazně dříve.

Není to totiž tak, že by byl memory leak exkluzivním problémem pro Xboxy. Ve vlákně na Redditu hráči to samé hlásí i na PS5, především po zapnutí konzole z režimu odpočinku. Hra se potom údajně začne značně sekat a je nutné restartovat hru či kompletně celý systém.

Nejde zároveň ani o první UE5 titul, jenž trpí takovými problémy. Podobně na tom bylo například loňské Lords of the Fallen, kde občas nastávaly naprosto obrovské záseky, skoro až zamrznutí. Už v této hře ale mimochodem podle zjištění Digital Foundry platilo, že následky memory leaku byly výrazně horší na Xboxech, ve srovnání s PS5.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama