Zakládající člen studia ZA/UM tvrdí, že tvůrci Disco Elysium byli vyhozeni neprávem
Disco Elysium Novinka Zakládající člen studia ZA/UM tvrdí, že tvůrci Disco Elysium byli vyhozeni neprávem

Zakládající člen studia ZA/UM tvrdí, že tvůrci Disco Elysium byli vyhozeni neprávem

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

1
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Pokračování slavného RPG se podle něj nedočkáme.

Reklama

Disco Elysium v minulém roce přišlo o několik zákládajících členů majících významný vliv na podobu finálního produktu. Přestože jeden ze zakladatelů Martin Luiga ještě minulý týden působil ve svých příspěvcích relativně optimisticky, v rozhovoru pro Gamepressure se z něj redaktorům podařilo dostat více. K propuštění se vyjádřil takto, „Stalo se to koncem loňského roku. Byli propuštěni na základě falešných podkladů a celé to pro ně i pro jejich blízké bylo velmi traumatizující.“ Hlavním důvodem propuštění se dle rozhovoru měla stát skutečnost, že se trojice vývojářů stala pro studio ZA/UM nepohodlnou, a tak byla vyhozena.

Dle Luiga není studio ZA/UM aktuálně ve stavu, kdy by bylo schopné vytvořit pokračování Disco Elysium. Hlavním důvodem proč tomu tak je, má být právě odstranění pro vývoj zásadní trojice a několika dalších zaměstnanců. Sám pracuje s myšlenkou, že trojlístek vývojářů v budoucnu nadále bude tvořit hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama