ZING.cz - rok první
Speciály Článek ZING.cz - rok první

ZING.cz - rok první

Redakce

Redakce

129

Byl to dlouhý rok, ale náš příslovečný křest ohněm jsme přestáli ve zdraví a nyní tu před vámi stojíme a skládáme své účty.

Reklama

Na počátku všeho byla myšlenka, která se zrodila v hlavě několika nadšenců. Většina skvělých myšlenek nedojde svého naplnění, ale zrovna tahle se odmítala nechat pohřbít kamsi do hlubin lidského podvědomí, a tak ustavičně hlodala a dávala o sobě vědět do té doby, než se ji ta skupina nadšenců rozhodla zrealizovat. Nebylo to snadné a už vůbec to nebylo levné, ale nakonec se naše myšlenka probojovala z šedé kůry mozkové na papír, z papíru do textového editoru, a to už byl pouze krůček od naplnění jejího velkého snu stát se něčím víc, dostat jméno, najít si další pojmenovanou myšlenku a mít s ní hromadu malých myšlenek, které zase vyrostou ve velké myšlenky a nakonec tak být prapůvodcem něčeho skutečně velkého a dokonale promyšleného. Ta prvotní myšlenka nesla hrdé jméno Zing a my jí dnes můžeme hrdě pogratulovat k tomu, že se její sen stal skutečností.

Zing značí vervu, nadšení, elán a odhodlání, se kterým ke hrám i magazínu samotnému přistupujeme. Hry nás prostě baví, dobře se orientujeme na herní scéně, pilně sledujeme vše, co se kde šustne a rádi bychom se o naše poznatky podělili i s Vámi čtenáři.

Příběh tří webů

Od svého pojmenování nebyla naše myšlenka nikdy sama. Na její ochranu vznikla aliance, kde Zing působil jako novinář na volné noze s indianským kmenem, který uctíval prapodivnou raketku, která kdysi dávno spadla z nebe i s kompletním studiem vybaveným pro HD vysílání a potulným rytířem Xzoneem, který si na živobytí vydělával prodejem her a dalšího bohulibého softwaru. Tito tři hrdinové společně vykonali mnoho dobrého. Od bohatých společností si hry brali a chudým hráčům je dávali, zachraňovali draky (a sem tam i jiné magické tvory), unášeli rozmazlené princezny a všechny, kteří se k nim chtěli připojit, vítali s otevřenou náručí. Všichni tři postupně zvyšovali svůj level a jejich schopnosti byli čím dál tím více vybroušenější. Samotný Zing se naučil mnohým důležitým věcem, jako kupříkladu správě blogů, práci s fórem a v samotném finále se naučil i cheatovat, pro celou skupinu tak zapnul cheat na nesmrtelnost. Od té doby tihle tři řádí na českém internetu, kde si založili vlastní království a vítají do něj každého, kdo touží po lepším přístupu k informacím a větší zábavě každý den.

Občané království tří webů

Zing byla šťastná myšlenka. Existovala, našla si přátele a rozvíjela se. Stále jí ale něco k absolutnímu štěstí chybělo, a to byli lidé, pro které by Zing mohl existovat. Naštěstí dobré myšlenky se prodávají samy, a tak se Zingu brzy splnil i tento sen a v průběhu roku se okolo něj zrodila komunita čítající několik tisíc lidí. Právě pro vás je tento článek a vše, co startuje společně s ním. Koláč je možná lež zákeřné GLaDOS, ale Zing vážně existuje a je tu pro vás.

- Stáhněte si PDF verzi narozeninového plakátu v plném rozlišení

Sčítání Zingu 2010-2011

Co se dá všechno vybudovat za jeden rok a jak silná komunita se za tak krátký časový úsek může dát dohromady? Co všechno dokáže jedna myšlenka a skupina všehoschopných lidí? Zing svůj křest ohněm přečkal se vztyčenou hlavou a díky vaší podpoře vám teď můžeme předložit své první vysvědčení.

- Celkový počet registrovaných uživatelů: 6377

- Průměrný počet zobrazení za měsíc:1 600 000

- Průměrný počet návštěv za měsíc: 370 000

- Průměrný počet unikátních návštěv za měsíc: 120 000

- Průměrná doba jedné návštěvy na Zingu: 6 minut

- Celkový počet uživatelských komentářů: 62938

- Celkový počet her v katalogu Zingu: 1472

- Celkový počet novinek na Zingu: 5716

- Celkový počet recenzí na Zingu: 120

- Celkový počet preview na Zingu: 162

- Celkový počet speciálů na Zingu: 147

Bez Vás by to nešloDĚKUJEME

"Byl to dlouhý rok, který byl velkou zkouškou. Adaptace Zingu na českém a slovenském internetu byla velmi rychlá, což nás velmi příjemně překvapilo. Jménem redakce Vám návštěvníkům děkuji za oddanost, rady, náměty na vylepšení a v neposlední řadě také za kritiku. Bez Vás by Zing nebyl takový, jaký je."

Michal "Miky" Burianšéfredaktor Zing.cz

"Každý velký projekt na začátku prochází ohněm a jsem velmi rád, že se nám podařilo nejen rok vydržet, ale i nabídnout čtenářům bohatý obsah a jednoduše místo, kde se mohou scházet všichni milovníci videoherního průmyslu. Byl to skvělý rok."

Michal "Mendys" Maliarovzástupce šéfredaktora Zing.cz

V průběhu následujících dnů se můžete těšit na soutěže, které potěší PC, PS3 i X360 hráče.

Partneři narozeninových soutěží

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama