Zing do kapsy a na cesty
Novinka Zing do kapsy a na cesty

Zing do kapsy a na cesty

Redakce

Redakce

37

Zing dnes přivítal svého malého sourozence. Spouštíme mobilní verzi webu.

Reklama

Dlouho jsme s vydáním mobilní verze magazínu otáleli. Přece jen dnešní chytré telefony už si s těmi klasickými stránkami poradí dobře a co by to bylo za Zing bez multimediálního nášupu. S nástupem HTML5 a videí bez Flashe už nám to nedalo a pustili jsme se do práce.

Po důkladném zeštíhlení stránek vznikla LITE verze Zingu na adrese m.zing.cz

Mobilní verze nabízí klasický přísun novinek, recenzí, preview i speciálů v upraveném formátu vhodném pro malé displeje přenosných zařízení. Můžete si normálně pročítat komentáře a po přihlášení dokonce psát vlastní. Minimalizaci neunikla ani upozornění na nové odpovědi v diskuzních tématech.

Přihlašování je společné pro obě verze a dokud si nesmažete cookie, zůstanete přihlášeni trvale. LITE verzi ale můžete stejně jako tu velkou pohodlně užívat i bez registrace. Na mobilní verzi by vás měl Zing přesměrovat automaticky, pokud na něj polezete přes mobil nebo tablet. Pokud ale preferujete klasické zobrazení, stačí kliknout na odkaz "zobrazit klasicky" a web si pro příště zapamatuje, že už vás nemá otravovat přesměrování. Tedy jen do té doby, než si to sami rozmyslíte a vyťukáte m.zing.cz.

Jen ta videa nakonec v LITE verzi nenajdete. Náš formát videí není v HTML5 podporován žádným prohlížečem a v současné době ani nenajdete jeden společný formát/kodek, který by byl podporován napříč mobilními zařízeními. Na to si budeme muset ještě počkat. Holt videa budete baštit u stolu, aby vám nezaskočilo.

Kdyby se vám nechtěla nová mobilní verze správně načíst, pročistěte si cache v prohlížeči. Původně bylo na stejné adrese přesměrování, které mohlo v některých případech zůstat v paměti prohlížeče.

Zing tak pokořil další hranici a z vašich stolů utíká pod lavice, na tramvajové zastávky i do těch místnůstek, kde ho vidíme tak neradi =D

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama