PSP2 bude na podzim 2011
PSP Novinka PSP2 bude na podzim 2011

PSP2 bude na podzim 2011

Jakub Hladík

Jakub Hladík

4

Chystaný handheld Sony PlayStation Portable 2 je v problémech, přehřívá se.

Reklama

Před nedávnem se místo dlouho očekávaného PSP2 objevilo nepovedené PSP Go, které bylo od začátku pod palbou kritik. Ohledně pravého nástupce se i nadále mlžilo, až konečně přišlo oficiální oznámení na E3. Kromě větší obrazovky má mít i dva analogové joysticky.

O dotykovém panelu na zadní straně se mluvilo již dříve. Nyní je však jasné, že opravdu vypadá jako zvětšenina touchpadu používaného u notebooků. Jeho využití ve hrách bude záviset pouze na vývojářích. Znatelně větší rozměry oproti prvnímu PSP naznačují nejen boj s Nintendem. V době větších tabletů jako iPad chce mít Sony i na Apple. Dřívější informace o vývoji zařízení spojující hraní, čtečku elektronických knih a netbook jsou stále nejasné. Bude tím přístrojem právě PSP2?

Ihned s novým handheldem se má objevit i řada her a proto jej má již dnes několik studií k dispozici. Finální verze však stále není hotová. Testovací kusy mají problém s přehříváním, výkonem a výdrží baterie. Kvůli tomu se zkouší různé procesory a čipy, takže není možné oznámit přesné specifikace.

Veškeré problémy musí být samozřejmě vyřešeny dříve, než PSP2 přijde na trh. Podle anonymního zdroje by se tak mělo stát na podzim 2011.

*Obrázek v novince je pouze ilustrační, jedná se o jeden z mnoha fanouškovských návrhů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama