Battlefield 3 nepošlape na Windows XP
Battlefield 3 Novinka Battlefield 3 nepošlape na Windows XP

Battlefield 3 nepošlape na Windows XP

Michal Burian

Michal Burian

28

Pokud váš plechový miláček stále jede na Windows XP a budete si chtít zahrát budoucí Battlefield 3, bude se muset s XP rozloučit.

Reklama

Nedávná analýza Frostbite 2.0 engine poukazovala na to, že v žádné technické specifikaci není uveden Windows XP a DirectX 9, což nedávno prostřednictvím svého Twitteru potvrdil i Johan Andersson ze švédského studia EA DICE:

"Frostbite 2 je primárně vyvinut pro DX11. XP a DX9 nepodporuje, doporučuji 64-bit OS. Máte spoustu času na upgrade, pokud chcete hrát."

Výše zmíněná zpráva nasvědčuje tomu, že tvůrčí uskupení z DICE neoficiálně odsunulo Windows XP na jinou kolej a chystaný Battlefield 3 nebude tento systém podporovat, což je dá se říci odvážný krok, i když BF3 by nebylo výjimkou – Just Cause 2 také nepodporuje XP.

Přičemž podle Wikipedia běží Win XP na 44% všech počítačů, započítávají se do toho také kancelářské počítače. Zatímco Steam uvádí, že 25% procent veškerých uživatelů používá Windows XP, toto číslo každým rokem klesá.

Pokud si vzpomínáte, tak před pěti lety museli hráči upgradovat svůj operační systém kvůli Battlefield 2.

Pro úplnost dodejme, že Battlefield 3 je již oficiálně ve vývoji. Odhalen by měl být koncem února 2011 na Game Developers Conference a vyjít by měl v druhé polovině roku 2011.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama