Syndicate s detailní krví a sebepoškozováním
Syndicate Novinka Syndicate s detailní krví a sebepoškozováním

Syndicate s detailní krví a sebepoškozováním

Michal Burian

Michal Burian

11

Australská klasifikační rada rozhodla, že nebude klasifikovat střílečku Syndicate a zamítla její prodej v zemi kvůli velkému dopadu násilí.

Reklama

Klasifikační výpis odhaluje, že bylo rozhodnuto 19. prosince letošního roku. Dočteme se, že rada ve hře zjistila nevhodný obsah pro hry. To podle klasifikačního zákona znamená, že hrozí vysoký dopad na hráče z násilí ve hře.

Zpráva neobsahuje podrobnosti, proč se tak rada rozhodla. Místo toho uvádí několik příkladů – samotný boj je popisován jako intenzivní a mezi zbraněmi je vyjmenovaná brokovnice, vysoce účinné a kvalitní revolvery, odstřelovací pušky, útočné pušky, raketomety, laserové zbraně, granáty a G290 minigun. Tyto zbraně ve hře prý dovedou doslova roztrhat tělo

"Zbraně zanechají v lokalitách škody a roztrhají postavu na kousky nebo na půlky. Zásah cíle je doprovázen velkým množstvím krve a zranění jsou zobrazována realisticky a detailně. Často uvidíte maso a kosti, stříkající krev. To vše v pravidelných intervalech," dočteme se v jednom z příkladů.

Aby té brutality nebylo málo, nabízí hra řadu situací, v nichž se hráč může sebepoškozovat nebo napadnout civilisty. Podobné možnosti vyvolaly u Call of Duty: Modern Warfare 2 bouřlivou diskuzi.

"Civilisté mohou být zastřeleni, což doprovází velké množství krve (cákance krve). Nemůžete jim useknout hlavu nebo je rozkouskovat. V kooperační hře získáváte za civilní oběti body," dodává zpráva.

Z výše zmíněného lze usoudit, že Syndicate od studia Starbreeze a vydavatelské společnosti Electronic Arts bude velmi násilná a nevhodná pro hráče mladší 18 let.

EA se proti rozhodnutí australské klasifikační rady může odvolat a k posouzení může poskytnout cenzurovanou verzi, která by byla v souladu s pravidly tamního trhu.

Austrálie hodnotí maximálně doporučením MA15+ (pro starší 15 let). To doprovází přísná pravidla o obsahu a limitech ve hře. Pokud je obsah hry příliš silný pro tuto kategorii nebo nevhodný, rada titul nedovolí legální cestou prodávat na území Austrálie.

Na začátku aktuálního kalendářního roku začala australská rada projednávat kategorii R18+ (pro starší 18 let). Otázkou ovšem je, kdy toto doporučení schválí, aby mohlo být platné.

Připomeňte, že nejnovější Mortal Kombat byl v Austrálii také zakázán, zatímco Zaklínač 2 musel být upraven pro kategorii MA15+ a problémy měl i The House of the Dead Overkill Extended Cut – původně ho odmítli klasifikovat, po odvolání udělili doporučení MA15+.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama