Předběžný obal FIFA 14
FIFA 14 Novinka Předběžný obal FIFA 14

Předběžný obal FIFA 14

Michal Burian

Michal Burian

55

<strong>AKTUALIZACE</strong>. Zveřejnila ho španělská FB stránka EA Sports. Samozřejmě je na něm Messi a logo FIFA 14. Podobně bude jistě vypadat finální krabička <strong>+ Blog k funkci Protect the Ball</strong>.

Reklama

Aktualizace

Na britské FB stránce EA Sports se objevil stejný obal akorát s dalšími logy.

Původní zpráva

Blog k funkci Protect the Ball

Na českých stránkách EA Sports se ještě objevil blogový příspěvek o funkci Protect the Ball ve FIFA 14.

FC Barcelona, bezpochyby jeden z nejlepších týmů v historii La Ligy, dokázal v této sezóně držet míč v průměru 67 % herního času. To je o celých 10 % více než v případě Realu Madrid, který je v této statistice druhý v pořadí. Je to také jeden z hlavních důvodů, proč má Barca necelé dva měsíce před koncem sezóny před svým arcirivalem 16bodový náskok.

Vývojový tým studia EA Canada si byl vždy vědom delikátnosti herního prvku držení míče. Ve hře FIFA 14 proto budou hráči schopni diktovat tempo hry pomocí nové herní funkce krytí míče (Protect the Ball).

Jde o intuitivní mechaniku, díky níž je hráč schopen odstavit soupeře od míče a zamezit mu na něj dosáhnout, i když se pohybuje jakoukoli rychlostí. Pokud se nyní hráče s míčem pokusí soupeř přibrzdit zatažením za část těla, může útočník odrazit pokus o odebrání míče postavením se před obránce a odcloněním míče vlastním tělem. S míčem u nohy tak mohou hráči vyrazit proti soupeři, odclonit si obránce a poté ve vhodnou chvíli přihrát volnému spoluhráči.

Díky možnostem krytí míče lze také svádět souboje se soupeři ještě před přijetím přihrávky. Představte si například útočníka číhajícího na přihrávku na okraji pokutového území. Ten si nyní bude schopen nejprve udělat prostor, přijmout přihrávku zády k brance a poté se obtočit okolo obránce a jít do zakončení.

Klíčovým faktorem pro diktování tempa hry v zápasech ve FIFA 14 bude hráčova schopnost ovládnout střed pole a držet míč. Pokud se tedy naučíte podržet míč, stanete se pány středu hřiště a budete moci soupeři vnutit svůj styl hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama