Z Criterionu odešli samotní zakladatelé
Burnout Paradise Novinka Z Criterionu odešli samotní zakladatelé

Z Criterionu odešli samotní zakladatelé

Michal Burian

Michal Burian

16

Criterion Games nedáno opustilo 65 lidí a hlavní členové týmu to už zřejmě nedokázali rozdýchat a raději odešli, aby si mohli plnit sny opět po svém

Reklama

Z britského studia Criterion Games, které se proslavilo především závodní arkádou Burnout Paradise, odešli samotní zakladatelé Alex Ward a Fiona Sperry. Oba dva to potvrdili na svých oficiálních účtech na Twitteru, kde se nechali slyšet, že se rozhodli začít znovu.

Herní průmysl tak o tyto veterány nepřijde. Zakládají totiž nové studio, kde už pracují na tajemném titulu pod kódovým označením project zero.

Ward zastával v Criterion Games roli kreativního ředitele a viceprezidenta, zatímco Fiona Sperry byla ředitelkou.

Odchod není velkým překvapením. Criterion Games bylo založeno v roce 1993 ve Velké Británii a za svou dobu se stalo známé především díky sérii Burnout. Na triku mají také střílečku Black, méně povedené remaky Need for Speed: Hot Pursuit a Most Wanted a jednohubku v podobě Burnout Crash. Je až k neuvěření jak nakonec může tvůrčí celek dopadnout. Svou slávu si moc dlouho neužívali, společnost Electronic Arts (Criterion vlastní od srpna 2004) nedávno rozhodla, že se nějakých 65 lidí přesune do nově založeného studia Ghost Games, kde budou pracovat na nových dílech ze série Need for Speed. V Criterionu tak zůstalo pouze 17 zaměstnanců, což už pravděpodobně Ward a Sperry nedokázali rozdýchat a raději odešli, aby si mohli plnit sny opět po svém.

Criterion Games i přes všechny problémy podle EA pracuje na nové IP pro nové konzole, která je pro vydavatele prý prioritou. Projekt vede Matt Webster.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama