Jak to bude s hrami, které využívají Games for Windows Live?
Novinka Jak to bude s hrami, které využívají Games for Windows Live?

Jak to bude s hrami, které využívají Games for Windows Live?

Michal Burian

Michal Burian

39

Nepotěšíme majitele her od Capcomu a Microsoftu. Osud těchto titulů je velmi nejasný.

Reklama

O konci Games for Windows Live se píše již od léta loňského roku. Někteří vydavatelé stihly zareagovat a své hry buď zbavily GfWL nebo se o to v blízké době budou pokoušet. Kvůli špatné informovanosti spousta hráčů neví, jak to od července bude (podle nepotvrzených informací bude GfWL od července 2014 vypnuto), zda si budou moci vůbec zahrát své oblíbené hry. Právě v tom je zrádnost digitálních služeb.

Kolegové ze serveru Joystiq si dali tu práci a podívali se, jak jsou na tom jednotlivé tituly od různých společností vyžívající právě Games for Windows Live. Dobrou zpráv máme pro majitele PC verzí BioShock 2, Fallout 3, Batman: Arkham Asylum, Arkham City, Gotham City Impostors, Insanely Twisted Shadow Planet a Toy Soldiers. Tyhle hry již nevyužívají GfWL, ve většině případů přešly na Steam.

V nadcházejících týdnech a měsících by se od GfWL měly odpojit i hry od Codemasters v čele s DiRT 3, F1 2010 a F1 2011. Dále Super Street Fighter IV / Arcade Edition od Capcomu, Ace Combat: Assault Horizon - Enhanced Edition, Dark Souls: Prepare to Die Edition, Red Faction: Guerrilla a Ms. Splosion Man.

Teď k tomu horšímu, Capcom neplánuje zbavit své tituly GfWL. Jde o Dark Void, Dead Rising 2, Dead Rising 2: Off the Record, Lost Planet 2, Lost Planet, Resident Evil 5, Resident Evil: Operation Raccoon City a Street Fighter X Tekken. Pak od Codies DiRT 2 (nechtěli komentovat), Fuel, Operation Flashpoint: Dragon Rising a Operation Flashpoint: Red River. Od Double Fine Iron Brigade, od Zombies Studios Blacklight: Tango Down a od Microsoftu pak Fable 3, Gears of War, Halo 2, Microsoft Flight, Shadowrun, Tinker a Viva Piñata.

Jistý zatím není osud Grand Theft Auto IV + Episodes From Liberty City, Bulletstorm, The Club, Stormrise, Universe at War: Earth Assault, Virtua Tennis 4, Warhammer 40,000: Dawn of War 2, Flatout: Ultimate Carnage, Kane & Lynch: Dead Men, Mortal Kombat Arcade Kollection a velmi nepravděpodobné jsou také Quantum of Solace, Star Wars: Clone Wars - Republic Heroes, Tron: Evolution, Section 8 a Section 8: Prejudice.

Pokud se ptáte, proč u některých her nebude Games for Windows Live odstraněn, tak důvodů je hned několik. Mezi ty nejčastější se řadí to, že se nikomu nechtějí investovat peníze do projektu, který jim už nevydělá. Zapomenout nesmíme také na to, že spousta tvůrčích celků byla od té doby uzavřena, třeba takové Timegate Studios (Section 8) nebo LucasArts.

Otázkou tak zůstává, co s výše zmíněnými hrami, které nepřejdou na jinou službu, bude. Určitě u nich nepůjde multiplayer, ale může se stát i horší věc, že nepůjdou hrát vůbec – za to můžeme poděkovat ověřování kopie přes internet. Doufejme, že to vydavatelé s Microsoftem nějak vyřeší nebo, že by MS nechal běžet některé servery?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama