Tvůrci Wasteland 2 opráší další RPG. Vzniká pokračování Bard's Tale
Novinka Tvůrci Wasteland 2 opráší další RPG. Vzniká pokračování Bard's Tale

Tvůrci Wasteland 2 opráší další RPG. Vzniká pokračování Bard's Tale

Michal Burian

Michal Burian

12

Naváže na třetí díl z roku 1988.

Reklama

InXile Entertainment si na prvním PAX South připravili velké překvapení, které udělá radost zejména milovníkům RPG žánru. Tvůrci Wasteland 2 se rozhodli oprášit další starou sérii, tentokrát přišla řada na The Bard's Tale.

The Bard's Tale IV oznámil sám generální ředitel Brian Fargo pro PC, který má podle svých slov velkou radost, že v InXile Entertainment pracují zrovna na novém dílu této legendární série. Navíc půjde o skutečné pokračování The Bard's Tale 3: Thief of Fate z roku 1988, nikoliv na navázání hry z roku 2004.

„Tenhle projekt byl vždy velmi osobní. Byla to hra, která InXile dostala na mapu. A je to také franšíza, s kterou jsme začínali,“ řekl Fargo pro IGN.

The Bard's Tale IV bude nefalšované pokračování s upravenými tahovými souboji. Boje už nebudou probíhat na střídačku v různých časech, ale hezky najednou. Od toho si vývojáři slibují zvýšení tempa a umožnění hráčům použít jinou taktiku než kterou by dovolit tradiční systém.

Jinak je informací zatím velmi málo. Víme to, že se hráči vrátí zpět do Skara Brae, kde to všechno začalo. Souboje budou celkově propracovanější a to samé se dá říci i o samotné hratelnosti. Jednotlivé aspekty přirovnává Fargo ke karetní hře Hearthstone od Blizzardu, která je podle něj skvělým příkladem pro pestrost a detaily.

O směru vývoje nakonec rozhodnou sami fanoušci. Ty budou moci The Bard's Tale IV podpořit na Kickstarteru, kde se budou snažit InXile vybrat dosud nespecifikovanou částku. Peněz by sice studio mělo mít dost, zejména po úspěchu Wasteland 2, ale crowdsourcing jim umožní zapojit do procesu fanoušky a obejít tak tradiční cestu přes vydavatelskou společnost. U ní by mohlo hrozit, že se jí nějaké nápady nebudou líbit a tvůrci by museli o své názory bojovat. To by bylo poněkud zbytečné.

Jinak v InXile stále probíhá vývoj Torment: Tides of Numenera. Izometrické RPG navazující na Planescape: Torment z roku 1999 od Black Isle vybralo na Kickstarteru necelých 4,2 milionů amerických dolarů a vyjít by mělo koncem letošního roku pro PC, Mac a Linux.

Ukázky z The Bard's Tale 3: Thief of Fate z roku 1988

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama