Gearbox má v plánu další díl Duke Nukema
Novinka Gearbox má v plánu další díl Duke Nukema

Gearbox má v plánu další díl Duke Nukema

Jan Kalný

Jan Kalný

26

Po ne zrovna oblíbeném Duke Nukem Forever se zdálo, že další díl neuvidíme dalších deset nebo více let. Gearbox už ale hledá výpomoc.

Reklama

Gearbox Studios nemá za sebou zrovna ty nejlepší roky. V červnu 2011 jsme se dočkali Duke Nukem Forever, hry, která měla navrátit zašlou slávu sérii a mělo jít o tu nejlepší hru široko daleko. To se ale nestalo. Spoustě fanouškům se hra vůbec nelíbila a nově příchozí si jí také moc neužívali. My jsme v recenzi dali hře lehce nadprůměrných 6/10.

No, a o dva roky později přišlo Aliens: Colonial Marines. Další hra od Gearboxu a další zpackaný titul, kterému jsme dali dokonce průměrných 5/10. Mimo to Aliens: Colonial Marines doprovázela kontroverze, když se hra vůbec nepodobala tomu, co vývojáři naslibovali a dokonce přišlo i na soud a zbankrotování TimeGate Studios, které se hrou vypomáhalo.

Jestli se Randy Pitchford, který nemá zrovna tu nejlepší pověst, a jeho tým polepšil, to nevíme. Víme ale, že už tak trochu plánují další díl Duke Nukema. Na letošní Develop Conference 2015, která aktuálně běží, Randy Pitchford prozradil, že hledají nějaký tým, který by jim s hrou pomohl, reportuje Eurogamer.net.

„Nezískal jsem práva na série jenom pro to, aby si mohli lidé užit Duke Nukem Forever. Šlo o jakýsi start, abychom dali hře šanci i do budoucna,” prozradil na dotaz, zda-li se někdy vůbec dočkáme dalšího dílu.

„Takže jo. Už jsme začali pracovat na nějakých návrzích. Problém je, že Gearbox má velmi napilno. Bylo by dobré, kdybychom našli správné studio, kterému se bude spolupráce líbit a pracovali bychom s nimi.”

„Získávat pozornost je v tomhle průmyslu velmi obtížná věc. To je pravděpodobně největší problém co Forever mělo. Deset let jsme slibovali, že půjde o tu nejlepší hru vůbec. Mělo to svým způsobem 'legendární' status. Takže hra měla opravdu velkou pozornost,” vysvětloval, proč byl Forever takovou ne úplně dobrou hrou.

Jak se zdá, tvůrci se snaží. Jestli se jim ale povede navrátit kredibilitu po obou hrách, to už je otázka.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama