Nové obrázky představují post-apokalyptický svět a příběh online akce s vozidly Crossout
Crossout Novinka Nové obrázky představují post-apokalyptický svět a příběh online akce s vozidly Crossout

Nové obrázky představují post-apokalyptický svět a příběh online akce s vozidly Crossout

Michal Burian

Michal Burian

6

Crossout se odehrává v post-apokalyptickém světě, zničeném pandemií a škodlivými dopady technologií.

Reklama

Gaijin Entertainment, tvůrce a vydavatel úspěšné MMO hry War Thunder z období druhé světové války, přesouvá souboje na čtyřech kolech v nové MMO akci Crossout, vyvinutou společností Targem Games, do budoucnosti. Chaos na čtyřech kolech je v Crossout na pořadu dne, jak ukazují nové obrázky a odhalení příběhového pozadí. Tato pečlivě zkonstruovaná futuristická vozidla spolu bojují v post-apokalyptickém prostředí, kde přežití závisí na vylepšování strojů a likvidaci nepřátelských řidičů.

Crossout se aktuálně nachází v alfa fázi testování, ale už brzy se vývoj posune do fáze uzavřeného PC beta testu. Další informace o hře a registraci do uzavřeného beta testu najdete na oficiálních stránkách.

Příběhové pozadí Crossout

Crossout se odehrává v post-apokalyptickém světě, zničeném pandemií a škodlivými dopady technologií. Hra prověří kreativitu hráčů při konstruování, vylepšování a upravování po zuby ozbrojených vozidel v otevřených soubojích jeden na jednoho.

Kulisy prostředí se podílejí na vyprávění příběhu o tom, proč jsou vozidla nedílnou součástí boje o přežití. Všudypřítomná devastace a rozklad tvoří ale mnohem více než jen pozadí boje – jsou důvodem, proč musí přeživší konstruovat a vylepšovat vozidla a bojovat o holý život.

V roce 2021 zasáhla planetu záhadná viróza známá jako epidemie Crossout. Populace Země klesala alarmujícím tempem a společně s tím zanikal jeden stát za druhým. Kdo přežil první dny, toho trápily halucinace a bolesti hlavy. Mnozí se zbláznili, jiní v tomto zuboženém stavu utekli a nakonec spáchali sebevraždu. Zdroj nákazy se nepodařilo identifikovat a města, kdysi ekonomické bašty pulzující životem, zůstala vybydlená a opuštěná.

Média přišla s několika teoriemi o původu nákazy. Někteří tvrdí, že záření z mobilních telefonů a televizí bylo napadeno virem, který modifikovali teroristé. Jiní upřednostňovali verzi o viru v atmosféře, který se tam dostal po dopadu velkého meteoritu. Šlo o úsvit dalšího evolučního kroku a nový začátek pro lidstvo?

Planetu zachvátil chaos, z velkých měst se staly masové hroby. Mnozí se pokoušeli před následky viru ubránit s pomocí bezpečnostních opatření: nosili masky se vzduchovými filtry, přestali používat elektronická zařízení a místo toho využívali tradičnější formy komunikace. Ale všechno bylo k ničemu. Během několika dní se epidemie změnila na pandemii takového rozsahu, jakou nikdo nikdy nezažil.

Ránu z milosti však lidstvo nedostalo. Dvacet let po katastrofě Crossout se tedy svět opět nachází v křehkém stavu mezi přežitím a záhubou.

Každá lokalita ve hře Crossout ilustruje část historie nového světa. Mapa Most (Bridge) ukazuje, co se stalo během prvních dní katastrofy: paniku, blížící se konec světa, barikády a značky Zákaz vstupu. Další mapy ukáží hráčům rozklad všeho, co lidstvo vytvořilo před katastrofou, a jak se tomu nové lidstvo přizpůsobuje ve snaze vrátit ruinám jejich zašlou slávu.

Další podrobnosti o základním příběhu Crossout budou oznámeny později.

Hratelná ukázka na Gamescomu

Crossout předvede své pojetí destrukce na čtyřech kolech a ještě mnohem víc na herní výstavě Gamescom 2015. Široká veřejnost dostane možnost zúčastnit se pořádných automobilových soubojů a prozkoumat apokalyptické šílenství prostředí Crossout během prezentace za zavřenými dveřmi v hlavní výstavní hale č. 8 na stránku B011. Gaijin však bude ve spolupráci se společnostmi Targem Games a Roccat prezentovat nejenom Crossout, ale též novou verzi a nové prvky cenami ověnčeného MMO War Thunder.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama