Mafia 3 vyjde nejdřív v dubnu příštího roku
GTA 5 Novinka Mafia 3 vyjde nejdřív v dubnu příštího roku

Mafia 3 vyjde nejdřív v dubnu příštího roku

Martin Cvrček

Martin Cvrček

27

Vyplývá to z finančních výsledků Take-Two Interactive, v nichž se dočteme i o dalších prodejních úspěších GTA V. <strong>Šéf Take-Two odmítá srovnání Mafie 3 s GTA.</strong>

Reklama

Aktualizace: Mafia 3 je už od svého odhalení poměrně často srovnávána s GTA V, přičemž někteří z těch, kteří už mohli hru vidět v běhu, tvrdí, že ze hry je dokonce inspirace či vliv GTA dost cítit. Server VG247 však upozornil na vyjádření Strausse Zelnicka, šéfa společnosti Take-Two Interactive. Ten prohlásil, že srovnání s GTA není na místě.

„Mafia 3 je zcela odlišný zážitek. Nesrovnával bych ji s ničím jiným. Odhalení bylo skvělé, ale hra stojí sama o sobě.”

Zelnick dále řekl, že 2K a Rockstar jsou dva odlišné celky, které ani nesdílí technologii. Během odhalení Mafie 3 začali mít někteří podezření, že Mafii 3 pohání Rage engine použitý v GTA V, ale díky návštěvě Gamescomu víme, že hra ve skutečnosti běží na dost vylepšeném Illusion enginu z Mafie 2.

Slova jsou každopádně jedna věc a skutečnost druhá. Nezbývá než doufat, že na finální verzi hry nebude jakýkoliv případný vliv GTA nijak zvlášť poznat.

Původní zpráva (9:45): Doteď jsme věděli jen to, že Mafia 3 vyjde někdy v průběhu příštího roku. Z nově zveřejněných finančních výsledků společnosti Take Two-Interactive ale vyplývá, že Mafia 3 vyjde v průběhu kalendářního roku 2016, potažmo během fiskálního roku 2017.

To jinými slovy znamená, že třetí Mafia vyjde v období mezi 1. dubnem a 31. prosincem.

Takové rozmezí je samozřejmě stále příliš velké a informace je nám v praxi platná jako zimník mrtvému na dně přehrady. Nyní ale můžeme s jistotou říct alespoň to, že v prvním čtvrtletí příštího roku se Mafie 3 určitě nedočkáme.

Za pozornost stojí také informace, že veleúspěšné Grand Theft Auto V vyexpedovalo napříč všemi pěti platformami 54 milionů kopií. Naposled jsme vás o finančních úspěších GTA V informovali v polovině května a tehdy se mluvilo o 52 milionech kopií. Série GTA je zkrátka zlatý důl a zájem nejspíš jen tak zcela neopadne, ačkoliv je zjevné, že hlavní vlna zájmu je dávno pryč.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama