Nathan Drake z Uncharted se měl podobat Johnnymu Knoxvilleovi
Uncharted: The Nathan Drake Collection Novinka Nathan Drake z Uncharted se měl podobat Johnnymu Knoxvilleovi

Nathan Drake z Uncharted se měl podobat Johnnymu Knoxvilleovi

Michal Burian

Michal Burian

13

Americký herec a komik Philip John Clapp, který se proslavil v show Jackass, měl být původně hlasem Nathana Drakea.

Reklama

Při plánování hry musejí vývojáři zvážit spoustu věcí. Jednou z nich je také obsazení herců a dabérů, podle kterých vytvoří postavy. Asi si to nedokážete ani představit, ale Nathan Drake z Uncharted měl původně vypadat úplně jinak a dokonce měl mít i jiný hlas. Původně měl být předlohou Johnny Knoxville (pravým jménem Philip John Clapp). Toho můžete znát díky bláznivé show Jackass.

Designéři v Naughty Dog podle Clappa vytvořili Nathana Drakea (animace zde). Námět se jim ale nelíbil, Nathan působil spíše jako komiksový hrdina a ne jako tradiční dobrodruh. Nakonec tak od tohoto záměru upustili a najmuli Nolana Northa, který byl podle slov scénáristy Joshe Scherra tím pravím, a to jak po vzhledové, tak hlasové stránce. „Nolan nešetří humoru, ale když je třeba, dokáže být vážný. A co je nejdůležitější, je to chlap k popukání,“ dodal Scherr v rozhovoru s magazínem The Verge. Než našli Nathana, tak vyzkoušeli 20 až 30 herců.

Studio Naughty Dog, které do té doby dělalo především hry s kreslenými postavičkami jako Crash Bandicoot a Jak and Daxter, vývoj blockbusteru dost zaměstnal a někteří zaměstnanci nebyli úplně spokojeni, že budou pracovat na velkém titulu, kde nebudou kreslené postavičky. Řada vývojářů se rozhodla odejít, což se nakonec podepsalo na PSP hře Jak, která byla zrušena.

Nezapomeňte, že 7. října letošního roku vychází Uncharted: The Nathan Drake Collection pro PlayStation 4. Jde o kolekci, která na PS4 přináší remasterované první tři díly dobrodruha Nathana Drakea. Navíc s českými titulky. Recenzi si na Zingu budete moci přečíst již dnes odpoledne.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama