Sony potvrdila PS2 emulátor pro PlayStation 4
Novinka Sony potvrdila PS2 emulátor pro PlayStation 4

Sony potvrdila PS2 emulátor pro PlayStation 4

Michal Burian

Michal Burian

56

Dokonce ho už využívají klasiky Star Wars.

Reklama

Společnost Microsoft nedávno spustila zpětnou kompatibilitu Xbox 360 her na Xboxu One, což mělo od hráčů velmi příznivé ohlasy, i když ne všechny hry běží na nové generaci Xboxu hladce. Navíc ve vzduchu visí možnost, že by se časem přidala i podpora pro hry, které vyšly na první Xbox. To už by bylo hodně zajímavé a pro spoustu hráčů skutečně lákavé. Minimálně by měli o důvod víc, proč si pořídit Xbox One.

Konkurenční Sony se již několikrát vyjádřila, že nemá v plánu zpětnou kompatibilitu s hrami pro PS3. Raději svým hráčům nabízí remastery, o ně je z řad fanoušků PlayStation velký zájem, ať už mluvíme o The Last of Us nebo kolekci Uncharted. Odmítavé stanovisko Sony ale neplatí v případě PlayStation 2 her. Sony potvrdila práce na emulátoru, který dovolí hrát na PS4 hry z PS2.

„Pracujeme na emulátoru, který dovolí na PS4 hrát hry z PS2. V současné době k tomu víc říct nemůžu,“ vyjádřil se zástupce Sony v rozhovoru pro Wired.

Emulátor už dokonce funguje, díky technologii spustíte na PlayStation 4 kultovní Star Wars tituly, které jsou součástí limitovaných edic Star Wars: Battlefront. Jde o hry Star Wars: Jedi Starfighter, Star Wars: Racer Revenge a Star Wars: Bounty Hunter. Navíc hry běží mnohem lépe, jak zjistila redakce Digital Foundry.

Na konkrétní informace si musíme počkat. Nevíme, jak bude emulátor fungovat, jaké hry bude podporovat, natož kdy se dočkáme dalších her nebo zda půjdou staré disky s PS2 hrami využít v PS4. Nezodpovězenou otázkou je také samotný prodej PS2 her. U Star Wars to funguje formou digitálního kódu a stažením her z PlayStation Store. Lze ale očekávat, že bude stačit PS2 hru vlastnit na účtu a budete moci zdarma hrát, stejně jako u Xboxu One.

Když Sony pracuje na emulátoru PS2 her, časem by mohla přivést k životu i PS1 hry na PS4.

Připomeňme, že na PlayStation 2 vyšlo kupříkladu God of War, Grand Theft Auto: Vice City, Gran Turismo 4, Jak 3, Tony Hawk's Pro Skater 3, Ratchet & Clank, Tomb Raider Anniversary, původní Star Wars: Battlefront, Max Payne, Sly Cooper and the Thievius Raccoonus, Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty, Metal Gear Solid 3: Snake Eater, Mercenaries, Prince of Persia: Sands of Time nebo Resident Evil 4.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama