Na jaře se dočkáme románu Utawarerumono: Mask of Deception
Novinka Na jaře se dočkáme románu Utawarerumono: Mask of Deception

Na jaře se dočkáme románu Utawarerumono: Mask of Deception

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

2

Koncem roku jej bude na PS4 a Vitě následovat pokračování Mask of Truth.

Reklama

O hybridním vizuálním románu a strategickém RPG jménem Utawarerumono: Itsuwari no Kamen a jejím pokračování s podtitulem Futari no Hakuoro jste už možná slyšeli. Minimálně ti, kteří občas zabrousí na pravidelný přehled novinek z japonských herních luhů a hájů.

Upřímně jsem ani nedoufal, že by se někdy tyto hry mohly na západě objevit, vždyť prvně jmenovaná vyšla v Japonsku pro PS4 a PS Vitu v září roku 2015 a její pokračování skoro přesně o rok později.

Nicméně Atlus překvapil a hodlá oba tituly vydat ještě letos. První vyjde pod názvem Utawarerumono: Mask of Deception na PlayStationu 4 a PS Vitě v Evropě na jaře tohoto roku a jeho přímé pokračováním bude k mání jako Utawarerumono: Mask of Truth někdy koncem roku 2017. O vydání se zasadí společnost Deep Silver.

Trošku nás může mrzet, že budou v Severní Americe k dostání jako PS4 tak Vita verze v krabičce i digitálně, ale v Evropě si v krabičce budeme moci koupit pouze PlayStation 4 verzi, zatímco Vita verze bude k dispozici pouze digitálně. Cena her je stanovena prozatím pouze v dolarech na 49,99 za verzi pro PlayStation 4 a na 39,99 za PS Vita verzi.

Utawarerumono: Mask of Deception se svým vyprávěním snaží okouzlit srdce i mysl hráčů. Hra začíná na vrcholu zasněžené hory, kde se hlavní protagonista probouzí v úplně neznámé pustině, obklopen nepřátelsky vypadajícími bytostmi a oblečen pouze do nemocniční košile. Navíc jej neskutečně bolí hlava.

Jak už to tak bývá, je nakonec zachráněn krásnou dívkou. Jmenuje se Kuon a hlavu ji zdobí pár rozkošných chlupatých uší a zpoza zad vykukuje ocas. Po zjištění, že si onen nešťastný muž vůbec nic nepamatuje, se jej Kuon rozhodne vzít s sebou a začne mu říkat Haku.

Při cestování zemí se tak Haku (celkem neochotně) setkává s různorodými postavami. Tím různorodý máme na mysli, že jde o kombinaci lidí a zvířat. Časem si na ně zvyká a začne si s nimi budovat vztahy, je nucen bojovat proti nemilosrdným nepřátelům a také postupně zjišťovat, že je neúprosně vtažen do politických intrik mocného národa Yamato.

Utawarerumono: Mask of Deception nabízí bohatý vizuální zážitek a příběhovou linii dlouhou 40 - 50 hodin. Bojový systém sami tvůrci interpretují jako aktivní SRPG. Jde o mix taktického turn-based systému, při kterém navíc řetězíte vlastní útoky.

Obě hry, Utawarerumono: Mask of Deception a Utawarerumono: Mask of Truth, budou vydány s původním japonským dabingem a anglickými titulky.

Nakonec ještě zmínka o úpravě hry pro západ. Bohužel při lokalizaci muselo dojít k menší úpravě některých scén v Mask of Deception, protože neodporovaly západním vyhláškám. Samozřejmě se jedná o lechtivější obsah, který nemůže být prezentován nezletilým. Atlus a Aquaplus se ale snažili rozsah úprav srazit na absolutní minimum a provedené změny ve hře nemění význam scén.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama