Představeno NFS: Payback s třemi hratelnými postavami
Novinka Představeno NFS: Payback s třemi hratelnými postavami

Představeno NFS: Payback s třemi hratelnými postavami

Michal Burian

Michal Burian

75

Letošní díl nás zavede do města Fortune Valley a jeho okolí, kde budeme závodit i v horách, kaňonech nebo na poušti.

Reklama

Hot Pursuit, Porsche Unleashed, Hot Pursuit 2, Underground, Underground 2, Most Wanted a Carbon. To jsou poslední díly ze závodní série Need for Speed, na které hráči s láskou vzpomínají. Při oznámení každého nového NFS se hodně mluví o pod-sérii Underground, hráči touží po návratu k rozsáhlému tuningu a pouličnímu závodění. Restart série z roku 2015 (PC verze vyšla až v březnu 2016) od Ghost Games něco podobného nabídl, ale ne v plné rychlosti. Reboot zůstal stát desítky metrů před cílovou rovinkou a dost mu uškodil systém Autolog, který vyžadoval, abyste byli neustále připojeni k internetu, i když jste hráli sami v singleplayeru. Letos se Electronic Arts budou snažit napravit Need for Speed pověst a vrátit značku na výsluní. Podaří se to? To posuďte sami z oznámení Need for Speed: Payback.

Need for Speed: Payback se bude točit kolem pomsty. Hra nás zavede do města Fortune Valley, kde má kasina, zločince i policisty pod palcem nechvalně známý kartel House. Takové fiktivní Las Vegas. Fortune Valley je podle tiskové zprávy prohnilý gamblerský ráj, kde jsou sázky vysoké a členové kartelu House vždycky vítězí. Vy se do toho světa podíváte očima trojice rozdílných hratelných postav, které mají jeden společný cíl: pomstu. Tyler (přezdívaný Racer), Mac (Showman) a Jess (Wheelman) utvoří tým s cílem vyrovnat účty. Jejich plánem je zúčastnit se finálového závodu a vypořádat se s kartelem House. Abyste se ale finálového závodu mohli účastnit, musíte si vysloužit respekt zdejšího podsvětí. Respektu dosáhnete závoděním a plněním misí a různých výzev. Při tom všem se budete muset postavit policistům, kteří vás budou pronásledovat s rostoucí intenzitou, utkat se s rivaly z celého města a závodit na silnici i mimo ni v horách, kaňonech a na poušti.

„Obujte se do toho naplno a na události, výzvy a mise si vsaďte další herní peníze. Buď tím znásobíte případnou výhru, nebo přijdete o všechno,“ vyzývá tisková zpráva.

Největší roli v dobrodružství NFS: Payback bude hrát vaše auto. Postavit budete moci unikátní vozy a upravit je způsobem, jakým prý doteď nebylo možné, a to jak po výkonové, tak i vizuální stránce. Díky tomu z automobilu vyždímáte maximum při nervy drásajících honičkách s policisty.

Vozy jsou rozděleny do pěti odlišných tříd: Race, Drift, Off-Road, Drag a Runner. Každé auto můžete neomezeně upravovat a vychýlit tak jazýček na vahách v jakémkoli závodě, misi či výzvě ve svůj prospěch. Díky seznamu tříd máte potvrzené, že v NFS: Payback budeme klasicky závodit (určitě okruhové závodění, sprinty a časovky), driftovat, jezdit po nezpevněných cestách a chybět nebude ani populární drag.

Zajímavou novinkou, která je kupříkladu v konkurenční Forze Horizon na Xboxu, bude hledání opuštěných aut po celém herním světě. Zároveň si budete moci od základu postavit dokonalý vůz. Sbírat, vyhrávat nebo nakupovat nejnovější díly a z průměrných aut udělat perfektní závodní stroj.

V letošním díle nebude chybět ani Autolog. Tento systém vám bude doporučovat kamarády, s kterými se můžete utkat, a vůbec poprvé i potencionální rivaly. Váš žebříček se zaplní ostatními hráči podobné úrovně dovedností, takže uvidíte, jak si stojíte v porovnání s dalšími. Něco mi říká, že i tady se NFS: Payback inspiruje Forzou Horizon a nabídne možnost v otevřeném světě závodit proti avatarům vašich přátel.

Need for Speed: Payback vyjde 10. listopadu letošního roku na PC (přes Origin), PlayStation 4 a Xbox One. Za předobjednávku získáte zdarma Platinum Car Pack. Ten vám zajistí okamžitý přístup k pěti unikátním upravitelným kultovním autům, každé s exkluzivním platinovým modrým kouřem od pneumatik.

Více informací se o Need for Speed: Payback dozvíme 10. června ve 21:00 našeho času v rámci tiskové konference EA, kde uvidíme i gameplay záběry.

Platinum Cark Pack obsahuje:

Nissan 350Z 2008 Chevrolet Camaro SS 1967 Dodge Charger R/T 1969 Ford F-150 Raptor 2016 Volkswagen Golf GTI Clubsport 2016 Exkluzivní platinový modrý kouř od pneumatik

Need for Speed: Payback předobjednáte v našem obchodě Xzone.cz.

Obaly

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama