Údajné detaily přibližují Star Wars hru od Visceralu
Novinka Údajné detaily přibližují Star Wars hru od Visceralu

Údajné detaily přibližují Star Wars hru od Visceralu

Martin Cvrček

Martin Cvrček

9

Podle všeho se zhostíme role přeživšího z Alderaanu, který je v období mezi čtvrtou a pátou filmovou epizodou stíhán Impériem a pracuje pro Jabbu Hutta.

Reklama

Mnozí čekali, že se na letošní E3 objeví i dlouho vyvíjená Star Wars hra od Visceralu a scénáristky Uncharted Amy Hennig, která má dorazit v příštím roce. Nakonec ale dostal přednost Battlefront 2, a tak jsme museli na bližší informace čekat dál. Jak se ale zdá, nyní by to čekání mohlo skončit, pokud budeme věřit informacím, které zveřejnila stránka Making Star Wars.

Její správce přišel s několika zajímavými, i když samozřejmě nepotvrzenými detaily ze zákulisí, které chystanou akční adventuru ze světa Star Wars přibližují. Pracovní označení tohoto projektu zní Project Ragtag a jeho příběh si prý nezadá s kvalitou a podáním filmových zápletek. Časově se odehrává v období mezi filmovými epizodami Nová naděje a Impérium vrací úder.

Hlavního hrdinu si má zahrát herec Todd Stashwick (seriály Gotham, 12 opic nebo The Originals), který se zhostí muže s přezdívkou Dodger. Ten pochází z planety Alderaan, kterou v Nové naději zničí první Hvězda smrti. Aby se vyhnul odvodu do služeb Impéria, utekl a dal se na dráhu zločinu. Jakožto hledaný zločinec, po němž pátrají imperiální složky, se naučil přežívat tak, že se z něj stal okouzlující chlapík, který se ze všeho vykecá. Po zničení Alderaanu se však ocitá na seznamu přeživších, který si vede Impérium, takže je ještě hledanějším terčem.

Po zničení Hvězdy smrti se pozornost Impéria obrací na vnější okraj galaxie, kde se mají skrývat Povstalci. To má za následek značné změny v tamním podsvětí, a tak se přátelé obrací proti sobě a z kriminálníků se rázem stávají hrdinové, kteří chtějí pomoci Povstalecké alianci. Tohle všechno má za následek, že se Dodger ocitá v nebezpečí, ale zároveň má více příležitostí k výdělku.

Během příběhu Dodger dostane možnost pracovat pro Jabbu Hutta, díky čemuž získá peníze, aby se prostřednictvím zkorumpovaných imperiálních úředníků vykoupil z alderaanského seznamu přeživších. Při práci pro Jabbu se však dozví o strašlivé zbrani Impéria , a tak se rozhodne postavit se čelem ke své minulosti a ke zničení domovského světa, aby se pokusil zabránit další katastrofě a mimo jiné vyřešit okolnosti smrti jeho mentora.

Dodger se přitom o sebe umí postarat a nemá problém s likvidací nepřátel, a to díky svému blasteru a jakémusi energetickému lasu. Díky němu může jednou rukou polapit protivníka a druhou ho zastřelit.

Otázka samozřejmě zní: Jsou informace pravdivé? To zatím nelze říct, takže vše berte jako čirou spekulaci. Faktem každopádně je, že některé detaily nahrávají informacím, které již známe. Víme, že Amy Hennig chce svůj příběh co nejvíc připodobnit filmům a že půjde o akční adventuru hranou z pohledu třetí osoby. Popisovaný styl boje by v něm tedy mohl fungovat. Z dosavadních ukázek je pak jisté, že se minimálně část hry odehrává ve stejném období jako Nová naděje.

Koncepty dále nabízí pohled na různé honičky na planetě Tatooine, kde sídlí Jabba Hutt, okupaci této planety Impériem a konflikt s agenty ISB (imperiální bezpečnostní služby). To by odpovídalo skutečnosti, že je Dodger hledaný zločinec a že se Star Wars od Visceralu zaměří na podsvětí na vnějším okraji a jeho kontakt s Impériem. Ani koncept seznamu přeživších rodáků z Alderaanu není nic nového a pochází z nedávno vydané komiksové série o princezně Leie. Jisté motivy z čerstvějších komiksů si pro příběh singleplayeru půjčili i tvůrci Battlefrontu 2.

Zároveň je určitě možné, že jsou to všechno výmysly, které jsou postavené právě tak, aby odpovídaly dosud známým informacím a náznakům. Osobně si ale myslím, že i když nepravdivé spekulace předcházely odhalení takřka každé novější Star Wars hry (oba Battlefronty nevyjímaje), nynější detaily nezní nijak nepravděpodobně, naopak zní dost zajímavě. Brali byste takto zaměřený Star Wars titul?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama