Moddeři si přizpůsobují Star Wars: Battlefront
Star Wars: Battlefront Novinka Moddeři si přizpůsobují Star Wars: Battlefront

Moddeři si přizpůsobují Star Wars: Battlefront

Martin Cvrček

Martin Cvrček

2

Do hry přidávají různé skiny a také došlo na zprovoznění nikdy nedokončeného módu Hero Blast.

Reklama

Pokud jde o Star Wars hry, nejvíc pozornosti na sebe momentálně strhává chystaný Star Wars: Battlefront 2, a to i díky faktu, že na PC právě probíhá uzavřená alfa, do níž byl pozván překvapivě velký počet hráčů. Ale světe div se, něco málo se děje i v souvislosti s předešlým Battlefrontem, a to navzdory faktu, že jeho vývoj skončil.

Ve hře se totiž začali více šťourat moddeři a provozovatelé YouTube kanálu Cinematic Captures, kteří přidávají a ukazují zajímavé počiny. Jde třeba o sérii skinů, které změní zbroj řadových vojáků Impéria na zbroj Nova Trooperů, příslušníků 501. legie nebo Storm komand, přičemž všechny můžete znát z rozšířeného, nyní nekanonického vesmíru Star Wars. Z Boby Fetta se dokonce jednoduchou záměnou barev stal Jango Fett.

Ještě zajímavější je zprovoznění módu Hero Blast. Ten měl být součástí DLC Death Star, nakonec ale k jeho vydání nikdy nedošlo, i když se o jeho uvedení dlouho a často spekulovalo. Dodnes nevíme, proč nakonec došlo k jeho zrušení. V souborech hry toho ale bylo nalezeno dost na to, aby se podařilo režim uvést do provozu v rámci soukromých zápasů. Zajímavé je, že aby mód fungoval, stačí, aby ho měl nainstalovaný jen zakladatel zápasu.

Hero Blast je každopádně obdoba Team Deathmatche, s tím rozdílem, že hráči hrají jen a pouze za hrdinské postavy. Mód se tedy liší od režimu Heroes vs Villains, jenž se hraje na kola a v němž se hráči hrající za hrdiny po smrti dostanou do role klasického vojáka. Jednoduše řečeno jde o klasický Blast, ale pouze s hrdiny a padouchy.

Není to poprvé, co si někdo Battlefront upravil, v minulosti vznikla třeba jednoduchá modifikace, která Lukovi Skywalkerovi přidala zbroj Stromtroopera jako ve filmu Nová naděje. Jak se ale zdá, nyní začínají mody více vzkvétat, což je na pováženou s ohledem na fakt, že cokoliv na Frostbite enginu je velmi těžké, v některých případech dokonce nemožné modovat. Oficiální stanovisko EA a DICE je dokonce takové, že jakákoliv uživatelská úprava hry je technicky vzato porušení smluvních podmínek, takže může být postihována, což na Twitteru potvrdil Paul Keslin z DICE.

To je jeden z důvodu, proč tu raději nebudeme psát, jak mody a stahovat a instalovat. Dalším důvodem je jednoduše fakt, že modifikace zatím nejsou jen tak volně ke stažení a autoři si je očividně rádi nechávají pro sebe. Naštěstí máme k dispozici alespoň vizuální ukázku toho, co moddeři s Battlefrontem dokážou, a to díky videím, která byla zveřejněna na kanále BattlefrontUpdates.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama