Nejlepším hráčem FIFA 18 je Cristiano Ronaldo
FIFA 18 Novinka Nejlepším hráčem FIFA 18 je Cristiano Ronaldo

Nejlepším hráčem FIFA 18 je Cristiano Ronaldo

Michal Burian

Michal Burian

3

Jeden jediný bod ho dělí od Lionela Messiho.

Reklama

Postupné odhalování nejlepších hráčů ve FIFA 18 skončilo. Sportovní divize společnosti Electronic Arts odhalila poslední desítku a završila tak sto nejlepších hráčů v letošním ročníku fotbalu. Jak se dalo očekávat, nejlepším hráčem je Cristiano Ronaldo, který je zároveň tváří FIFA 18. Pouhý jeden bod ho dělí od Lionela Messiho. Další bod ztrácí Neymar a Luis Suárez.

Podívejte se na nejlepší desítku:

Cristiano Ronaldo - 94 bodů (LW)

Na hřišti nedokáže Ronaldo opravdu jen pár věcí a žádná útočná pozice mu není cizí. Jeho střelba (93) je jasnou příčinou neuvěřitelného množství gólů, které nasázel v posledních několika sezónách, zatím co rychlost (90) a driblink (90) jej ve špičkové formě činí prakticky nezastavitelným. Pokud někdy působí jako útočník, dokáže Ronaldo doslova protancovat s míčem do šestnáctky a neomylně zakončit. Jeho optimální životní prostor je ovšem na levém křídle, odkud tvoří šance pro spoluhráče, nebo si velmi často sbíhá na osu hřiště, odkud posílá míče za záda bezmocných gólmanů.

Lionel Messi - 93 bodů (RW)

Při jeho neustálém atakování pozice nejlepšího hráče světa (a snad i všech dob), je těžké k Messimu říct něco víc. Jeho driblink (95) má nejvyšší hodnotu, a pokud má svůj den, nedokáže ho zastavit prakticky nikdo. A navíc v kombinaci s rychlostí (89) a střelbou (90) nemá Messi problém najít si cestu z křídla do středu a před branku, kde selhává jen výjimečně.

Neymar - 92 bodů (LW)

Nejdražší hráč světa, Neymar, nedávno zamířil do Paříže v rámci transferu, který šokoval fotbalový svět. I když je stále mírně pod úrovní Messiho nebo Ronalda, Neymar už jistě patří mezi nejlepší hráče historie brazilské kopané. S rychlostí 92 patří jednoznačně mezi špičku a driblinkem na hodnotě 94 připomíná Ronaldinha v nejlepších letech.

Luis Suárez - 92 bodů (ST)

Brilantní i kontroverzní současně, Suárez dokáže zakončovat se smrtící jistotou díky své střelbě (90). Ale vedle svých mimořádných instinktů před brankou se Suárez výrazně prosazuje před ostatními i díky svému driblinku (86) a fyzickým parametrům (81). Je velice pracovitý s míčem i bez něj a díky nepředvídatelnému stylu hry je velice těžké pro obránce odhadovat, jaký bude jeho další krok.

Manuel Neuer - 92 bodů (GK)

Mnohokrát už osvědčil, že umí stejně dobře chytat, jako ovládat míč nohama, a proto Neuerovi pevně náleží už několik let pověst nejlepšího brankáře světa. V tradičních brankářských dovednostech je naprosto špičkový, za všechny stačí uvést skoky do stran (91) a chytání (90), ale naprosto jasnou jedničkou je v odkopech (95). Neuer má také fantastickou schopnost založit svým výkopem nečekaný protiútok, takže i z prostoru mezi tyčemi působí jako další tvůrce hry.

Robert Lewandowski - 91 bodů (ST)

I když by z počátku své kariéry podhodnocován jako čistě jen vysoký forvard pro centrované míče, z Lewandowskiho se postupem času stal jeden z nejkomplexnějších útočníků světa. Jako klasický útočník samozřejmě vyniká střelbou (88) a fyzickými parametry (82), ale jeho driblink (86) a rychlost (81) jej na této pozici posouvají před ostatní.

Sergio Ramos - 90 bodů (CB)

Nejlepší střední obránce světa, Ramos, je díky své fyzické síle (83) brilantní jak v obranné, tak útočné činnosti. Ať už je ve vlastní šestnáctce, nebo před soupeřovou brankou, svým výskokem předčí prakticky jakéhokoli hráče. Jeho bránění (88) je nejvýraznější ze všech jeho vynikajících dovednosti, mezi které patří i vůdcovství, koncentrace na míč a výborné čtení hry.

Eden Hazard - 90 bodů (LW)

Tento zřejmě nejslavnější fotbalista belgického původu disponuje famózní rychlostí (90) a driblinkem (92). Hazard osvědčuje v prostoru na křídle svou techniku i schopnost uniknout, aby buď mohl uhnout do středu hřiště a pokusit se o střelu, nebo vyrazit podél postranní čáry, odkud umí přesně přihrát či odcentrovat.

Toni Kroos - 90 bodů (CM)

Jako hlavní článek úspěšné mašiny Realu Madrid a německého národního týmu disponuje Kroos nejlepšími přihrávkami (88) v současném fotbalu. I když neméně důležité jsou pro něj driblink (81) a střelba (81), jeho schopnost poslat míč do prakticky kteréhokoli místa hřiště z něj činí světovou extratřídu.

Gonzalo Higuaín - 90 bodů (ST)

Higuaín je klasický útočník skrz na skrz a dokáže zakončit prakticky jakýkoli míč oběma nohama i hlavou. Jeho střelba (87) budí značný respekt a díky driblinku (83) si sám dokáže udělat prostor, stejně jako najít lépe postaveného spoluhráče.

Všech 100 nejlepších hráčů FIFA 18 naleznete na oficiálních stránkách. Český brankář Petr Čech si vysloužil hodnocení 86 a slovenská středopoloř Marek Hamšík zase 87.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama