V EA vidí budoucnost ve streamování her podobě jako Netflix u filmů
Novinka V EA vidí budoucnost ve streamování her podobě jako Netflix u filmů

V EA vidí budoucnost ve streamování her podobě jako Netflix u filmů

Michal Burian

Michal Burian

26

V současné době tomu ale brání infrastruktura sítě. Za pár let by to ale mohlo být jinak.

Reklama

Ve společnosti Electronic Arts se připravují na nový obchodní model, kdy nebudou své hry pouze prodávat, ale rovněž pronajímat podobě jako Netflix filmy a Spotify hudbu. Chris Evenden na konferenci Deutsche Bank řekl, že v EA budují infrastrukturu z hlediska produktu i z hlediska marketingu, aby mohli své hry přesunout na novou platformu, která by během několika příštích let mohla být standardem.

„Svět her se bude měnit podobný způsobem, jako se změnil svět hudby a filmů. Lidé přestali hudbu a filmy nakupovat a jen si tyhle produkty pronajímají,“ poznamenal Evenden. Ten si je zároveň vědom bariér, které v současné době brání masivnímu rozšíření streamování her.

EA už si streamování vyzkoušeli. S jednou významnou internetovou firmou provedli test a streamovali Battlefield. Test dopadl výborně, rozdíly mezi normální verzí nebyly znatelné, ale pochopitelně k tomu byl potřeba rychlý internet, který v dnešní době bohužel každý nemá, respektive by chtěl mít, ale brání v tom zastaralá infrastruktura sítě, a to nejenom v České republice.

Lidé z EA ve streamování her věří. Jedním z důvodu jsou nižší náklady zákazníka. Díky tomu by se tak hraní her mohlo ještě rozšířit a zaujmout další hráče.

„Pokud chcete ve Spojených státech hrách FIFU, bude vás to stát 460 dolarů. Musíte si koupit hru a musíte si koupit konzoli. Pokud bychom hry streamovali, mohlo by vás to stát třeba jen 10 dolarů měsíčně a stačí vám k tomu inteligentní televize,“ konstatoval Evenden a dodal, že desetidolarovou částku měsíčně nemáme brát za hotovou věc. Musí vše ještě spočítat, ale tak nějak by to mohlo fungovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama