Kreativní ředitel série Dragon Age opouští BioWare
Dragon Age 2 Novinka Kreativní ředitel série Dragon Age opouští BioWare

Kreativní ředitel série Dragon Age opouští BioWare

Martin Cvrček

Martin Cvrček

7

Mike Laidlaw v BioWare pracoval dlouhých 14 let a kromě série Dragon Age se podílel i na vzniku Jade Empire a Mass Effectu.

Reklama

Studio BioWare opustil další významný vývojář. Po dlouhých 14 letech odchází ze studia Mike Laidlaw, scénárista, designér a kreativní ředitel, který je mnohými považován za otce všech dosavadních dílů série Dragon Age. Laidlaw se však podílel i na Jade Empire nebo na sérii Mass Effect.

Ve vyjádření, které bylo zveřejněno na Twitteru, Laidlaw chválí čas, který v BioWare strávil, a zaměstnance, s nimiž spolupracoval. Je navíc přesvědčený, že svět, který pomáhal stvořit, je v dobrých rukou, přičemž se těší na cokoliv, co přijde dál. Nevíme však, proč Laidlaw z BioWare odchází a na čem hodlá pracovat v budoucnu.

Má se přitom za to, že Mike Laidlaw se podílel na vzniku dosud neoznámeného nového dílu Dragon Age. Na něm pracuje i scénárista Patrick Weekes, producent Mark Darrah nebo Alexis Kennedy, tvůrce The Sunless Sea. O hře zatím oficiálně nic nevíme, DLC Trespasser pro Dragon Age: Inquisition však naznačilo, že se v novém Dragon Age podíváme na území Tevinterského impéria a že určitou roli opět sehraje elf Solas a jeho plán.

Na začátku roku 2016 odešel z BioWare scénárista David Gaider a letos v létě studio opustil generální manažer Aaryn Flynn. Nahradil ho Casey Hudson, který z BioWare odešel v roce 2014. Návrat po několikaleté pauze ohlásil v roce 2015 i spisovatel Drew Karpyshyn, takže se zdá, že škatulata s odchody a návraty nejsou v případě BioWare nijak výjimečná záležitost. Zatím ale samozřejmě není nikde ani náznak možnosti, že by se i Mike Laidlaw jednoho dne vrátil.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama