Gameplay video Metra Exodus ukazuje nejen využití globální iluminace
Novinka Gameplay video Metra Exodus ukazuje nejen využití globální iluminace

Gameplay video Metra Exodus ukazuje nejen využití globální iluminace

Martin Cvrček

Martin Cvrček

12
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Další prezentace toho, čeho bude možné dosáhnout s novými grafickými kartami od Nvidie.

Reklama

Tvůrci Metra Exodus ze studia 4A Games ve spolupráci se společností Nvidia už párkrát prezentovali grafické možnosti hry, kterých je možné dosáhnout právě s novými grafickými kartami od Nvidie. Pokud vám ale předešlé ukázky nestačily, můžete se podívat na další video z hraní, jež znovu ukazuje, jak je v novém Metru implementována technologie sledování světelného paprsku v reálném čase, globální iluminace a vůbec řada prvků, jež bude možné naplno využít díky řadě grafických karet Nvidia RTX.

Záběry byly pořízeny při hraní s kartou RTX 2080 Ti, přičemž nabízí řadu ukázek toho, jak se mění scéna při zapnutí a vypnutí nových grafických možností. Pokud jde o prezentovanou verzi Metra Exodus, jedná se o betu, s největší pravděpodobností jde tedy o shodnou verzi, jež byla k vidění na letošním Gamescomu. Nejde tedy o ukázku hotového produktu a možná právě proto se může místy zdát, že při vypnutí RTX efektů vypadá hra vlastně o něco lépe. Nejen při návštěvě interiérů je však přeci jen zjevné, že z hlediska osvětlení dochází k nemalému posunu kupředu.

Jedná se zkrátka o další ukázku toho, že ve 4A Games se opět snaží z PC verze své nové hry vymáčknout dostupné maximum. Dá se však očekávat, že vizuální stránka Metra Exodus se nebude mít za co stydět ani na ostatních platformách, na slabším a starším hardwaru a koneckonců i na kartách konkurence. O tom, nakolik budou moci běžní smrtelníci dosáhnout aktuálně předváděné grafické úrovně, se přesvědčíme 22. února 2019, kdy Metro Exodus vychází nejen na PC, ale i na PS4 a Xbox One. Zatím si můžete přečíst třeba naše dojmy z Gamescomu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama