PlayStation vynechá E3 2019
Days Gone Novinka PlayStation vynechá E3 2019

PlayStation vynechá E3 2019

Michal Burian

Michal Burian

25
Platformy PlayStation PlayStation 4

Žádná tisková konference, žádné nové hry.

Reklama

Na nejdůležitější události roku bude příští rok chybět PlayStation. Společnost Sony se rozhodla vynechat E3 2019 a místo této velkolepé akce v Los Angeles hledá jiný způsob, jak zapojit komunitu. K podobnému kroku se před časem odhodlala Electronic Arts, která v Los Angeles ve stejný čas pořádá svou vlastní akci nazvanou EA Play, kde si hráči vyzkouší připravované hry. Před zahájením probíhá tradiční tisková konference. Sony ale nic takového zatím nechystá, minimálně ne v termínu E3. Tím pádem v červnu budeme ochuzeni o novinky ze stáje PlayStation.

„Tohle odvětví se vyvíjí a my hledáme nové způsoby, jak zapojit komunitu. Fanoušci PlayStationu pro nás znamenají svět. Chceme vždy inovovat, přemýšlet jinak a experimentovat s novými způsoby, jak potěšit hráče. V důsledku toho jsme se rozhodli neúčastnit se E3 v roce 2019. Prozkoumáme nové způsoby, jak zapojit naši komunitu v roce 2019 a nemůžeme se dočkat, až se s vámi podělíme o naše plány,“ komentoval situaci zástupce Sony pro Game Informer.

Na internetu se začíná šeptat, že Sony nemá dostatek her a novinek k prezentaci. Ostatně tenhle důvod použila, když zrušila každoroční PlayStation Experience, který se měl konat na začátku prosince. Sony byla méně aktivní i v srpnu během Gamescomu v Kolíně nad Rýnem a ani v říjnu v Paříži se nevytasila se žádným velkým oznámením. Přitom studio Naughty Dog připravuje očekávané The Last of Us Part II, Hideo Kojima se svým týmem tajemné Death Stranding, tvůrci inFamous zajímavou akční adventuru Ghost of Tsushima a 26. dubna 2019 má dorazit Days Gone. To je silný arzenál, plus další hry jsou určitě ve vývoji. Proč tedy Sony ruší své prezentace a nechává nás čekat. Vypadá to na vlastní akci, na které by mohlo být mnohem víc než zmíněné hry. Dojde snad brzy k oznámení nové generace PlayStationu? Je to možné.

Ať už to s plány Sony dopadne jakkoliv, organizátoři E3 přicházejí o další velké jméno a E3 se po letech opět mění. Naštěstí ostatní budou přítomni. V červnu v Los Angeles se o své plány s námi podělí Microsoft, Nintendo, Activision, Bethesda, Capcom, Epic Games, Konami, Square Enix, Take-Two, Ubisoft nebo Warner Bros. Uvidíme, zda se přidají i THQ Nordic, kteří mají ve vývoji spoustu her a vlastní práva na zajímavé značky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama