UK žebříček: válka nekončí
Novinka UK žebříček: válka nekončí

UK žebříček: válka nekončí

Martin Zavřel

Martin Zavřel

1
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One

Prodeje fyzických her v Anglii za 45. týden.

Reklama

Jak jsme předpovídali, Modern Warfare nadále pevnou rukou vládne prodejním žebříčkům a momentálně její prodeje už předstihly loňskou Black Ops 4 o dobrou čtvrtinu. S tímhle gigantem se už tento rok jen tak nějaká hra nepopasuje, takže se klidně může stát, že zůstane na vrcholu (anglického a tím spíš i amerického) žebříčku až do nového roku.

UK žebříček: válka nekončí

Druhé místo byla tedy nejvyšší meta, na kterou za této situace mohla dosáhnout jakákoliv novinka... a samozřejmě tam najdeme Death Stranding, navzdory tomu, že hra zatím vyšla pro jedinou platformu (ale Steam i Epic už spustili předobjednávky pro PC). Jde o druhý nejlepší start PS4 titulu za letošní rok, prvenství si poněkud překvapivě udržela Days Gone (o dobrou třetinu). Uvidíme, jak hře pomůže nebo uškodí její reputace v následujících týdnech.

Bavíme se o anglickém žebříčku, takže fotbal samozřejmě najdeme hned na další příčce. Trojice silných titulů na vrcholu žebříčku poněkud odsunula trhák Nintenda Luigi´s Mansion 3, nicméně čtvrté místo je pořád krásný výsledek v tomto napjatém předvánočním období.

Série Need for Speed poněkud škobrtala poslední roky, takže není překvapením, že se nejnovějšího dílu prodalo téměř o polovinu méně, než Need for Speed: Payback z roku 2017. Věrnost fanoušků a zájem o tento typ her ale nový díl pořád vynesl alespoň do poloviny žebříčku nejprodávanějších deseti her.

Mezi ostatními pak najdeme trvalky kalibru Mario Kart, Minecraft nebo Plants vs. Zombies (tohle je vlastně letos jediná střílečka, kterou se EA postavilo proti konkurenční Call of Duty... a relativně úspěšně) nebo Minecraft. Fornite bundle kosmetických předmětů překvapivě boduje, navzdory tomu, že hra je obecně zdarma a v krabičce najdete jen kód na stažení (nicméně ty kosmetické předměty mají údajně hodnotu 80 USD). Relativně pěkně se umístila také olympiáda s Mariem a Sonicem.

  1. Call of Duty: Modern Warfare
  2. Death Stranding
  3. FIFA 20
  4. Luigi's Mansion 3
  5. Need for Speed: Heat
  6. Mario Kart 8: Deluxe
  7. Fortnite: Darkfire Bundle
  8. Mario & Sonic At The Tokyo Olympic Games 2020
  9. Minecraft
  10. Plants vs Zombies: Battle for Neighborville
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama