Letem herním světem - 4. díl
Code Vein Novinka Letem herním světem - 4. díl

Letem herním světem - 4. díl

Ondřej Partl

Ondřej Partl

Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One

Čas na pravidelnou informační nálož.

Reklama

Klasické pondělní čtení o novinkách, které se vyrojily během víkendu, tentokrát začneme nekončící vesmírnou odysseou, jíž je stále nevydané Star Citizen. V sobotu se totiž uskutečnil CitizenCon 2949, na němž došlo k oznámení mnoha novinek, týkajících se této hry.

V prvé řadě došlo k představení nové vesmírné kocábky skrze poměrně povedenou ukázku. Svého traileru se posléze dočkal i samotný herní HUB, v němž se budete velmi často pohybovat se svým herním avatarem a vašimi přáteli. Také došlo k představení nového režimu, ve kterém se proti sobě utká až 40 hráčů. Jeho název je Theaters of War a na video z něj se můžete podívat níže.

Ovšem nejen Star Citizenem byl víkend živ, což dokazuje i například odhalení season passu do anime souls-like hry Code Vein. Koupí tohoto season passu získáte přístup k celkově třem dodatečným balíčkům, které představí nový příběhový obsah, bosse, kostýmy a samozřejmě spoustu nových kousků výbavy.

Všechny tyto DLC by měli vyjít někdy začátkem roku 2020. Samotný season pass stojí 24,99 euro.

Mimo tento placený obsah se majitelé hry mohou těšit i na bezplatný vánoční update, jenž do hry přidá některé věci s vánoční tématikou.

Letem herním světem - 4. díl

Na Kickstarteru se i nadále trápí taktická střílečka Walls. Ta si kladla za cíl, navrátit na výsluní mód Capture the Flag, který podle vývojářů nikdy nedosáhl takové popularity, jakou by si zasloužil. Zároveň se titul snažil o jistou dávku realističnosti, kdy k zabití nepřítele stačí jen pár kulek.

Bohužel ale ukázka, jenž měla přesvědčit potenciální zájemce, příliš dobře nevypadala (jedná se o pre-alpha záběry) a spíše hráče odrazovala (nelze se jim divit). To má tedy za následek, že po uběhnutí poloviny doby této kampaně mají autoři vybráno necelých 800 amerických dolarů, což není ani zlomek původní požadované částky.

Naopak pozitivní informace se na nás přiřítili ze španělského Nomada Studio, kteří ve spolupráci s Devolver Digital přinesou svojí herní prvotinu Gris na PlayStation 4. Tato snová umělecká hra se na konzoli od Sony podívá již 26. listopadu, tedy hned zítra.

Tvůrci si pro tuto konverzi připravili několik vylepšeních, mezi nimiž se nachází například i zvýšené rozlišení. K tomu do hry schovali speciální poctu jedné z her, která právě inspirovala vytvoření Gris.

Pokud jste minulý týden nebyli někde mimo civilizaci, jistě jste zaznamenali ohlášení nového dílu ze série Half-Life, jenž bude exkluzivní pro virtuální realitu. To samozřejmě vyvolalo mnohé kontroverze, kdy by si fanoušci raději přáli onen vysněný třetí díl. Nicméně po vydání oficiální ukázky bylo mnoho lidí překvapeno, že to vlastně vypadá neskutečně dobře.

Samotný titul se posléze bude odehrávat mezi prvním a druhým dílem. Vžijeme se do role Alyx Vance a budeme bojovat proti mimozemské rase Combine, která po incidentu v Black Mesa akorát získala na síle.

No a pokud by vás zajímalo, proč se Valve rozhodlo pro VR a proč jim trvalo tak dlouho, než udělali další single-playerovou hru, můžete se podívat na rozhovor, který uskutečnil novinář Geoff Keighley, jenž vzápětí na svém Twitteru doplnil, že se dalších informací ohledně titulu dočkáme na ceremoniálu The Game Awards.

Na Twitteru byl ovšem aktivní i Hideo Kojima, na jehož účtě se objevil příspěvěk, pojednávající o tom, že k tomu, aby mohl udělat strašidelnou hru, se musí podívat na hororový film, aby probudil svou hororovou duši. Během práce na PT si vypůjčil starší asijský film Oko, který nebyl schopen dokoukat, protože byl příliš strašidelný.

Každopádně abych se dostal k důvodu, proč o tom píšu. Kojima si totiž tento snímek zapůjčil znovu, což by mohlo znamenat, že po dokončení Death Stranding se přesunul zpět k hororovému žánru a tedy jeho další hra by mohla býti poněkud strašidelnější. Uvidíme.

Na internet se taktéž dostal údajný seznam her, které bude obsahovat první měsíc předplatného Humble Choice, což je upravené předplatné Humble Monthly, kde si nově budete vybírat hry z dostupného seznamu.

Podle úniku to vypadá, že první várce her bude vévodit akční adventura Shadow of the Tomb Raider a metroidvania Blasphemous. Je samozřejmě ale nutné říci, že tento seznam zatím není nijak potvrzený a reálně se může lišit od jeho konečné podoby. Co je ovšem jisté, je datum spuštění této služby, jenž bylo stanoveno na 6. prosince.

Letem herním světem - 4. díl

A abychom zůstali věrní tradicím, tak tento novinkový souhrn ukončím dvěma ukázkami z připravovaných či vydaných her.

První z nich se týče chystané strategie Phoenix Point, jenž tentokrát popisuje, co je projekt Phoenix a proč je fundamentální pro přežití lidstva.

Druhá poté představuje nové monstrum Stygian Zinogre, které se podivá do mrazivého světa Monster Hunter World: Iceborne již 5. prosince.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama