Již pracujeme na recenzi The Last of Us Part II
The Last of Us Novinka Již pracujeme na recenzi The Last of Us Part II

Již pracujeme na recenzi The Last of Us Part II

Martin Zavřel

Martin Zavřel

107
Platformy PlayStation PlayStation 4

Sony opět dodala hru novinářům s výrazným náskokem.

Reklama

Varování pro ty z vás, kdo jsou citliví na tento druh spoilerů: článek obsahuje snímek titulní obrazovky hry.

V posledních letech se stalo téměř tradicí, že pokud Sony věří jedné ze svých velkých exkluzivních her, dodá ji novinářům s co největším náskokem (aby všichni měli šanci hru kompletně dohrát a pokud možno s odstupem několika dní od dohrání i vychladlou hlavou ji následně objektivně a poctivě zhodnotit). V takových případech Sony navíc většinou nastaví embargo recenze poměrně velkoryse dopředu před samotným vydáním hry. Pokud by měli obavy, že recenze dopadnou špatně, tak by tohle samozřejmě nedělali - spousta hráčů by mohla zrušit předobjednávky na základě negativních recenzí, obzvláště pokud se na nich shodnou novináři (a influenceři) z celého světa.

Co tedy o The Last of Us Part II vypovídá, že Sony již hru rozeslala - podle našich správ mnohým - recenzentům po celém světě? Není těžké dojít k závěru, že navzdory únikům a velmi negativním reakcím veřejnosti samotná Sony hře stále pevně věří. A víte co? Pokud máte rádi tvorbu studia Naughty Dog z posledních let (obzvláště od roku 2007), měli byste také... když ne věřit, tak alespoň trochu doufat.

Již pracujeme na recenzi The Last of Us Part II

Naughty Dog nám za tu dobu nadělili některé z nejpůsobivějších příběhových her posledních dvou generací, s naprosto špičkovou dramaturgií a "hratelnými filmovými momenty", ve kterých nemají konkurenci (vzpomeňte si třeba na boj v hroutící se budově z Uncharted 2, potápějícím se oceánském parníku v Uncharted 3 nebo hratelnou scénu na operačním sále v The Last of Us, kromě mnoha jiných). První Last of Us navíc byla mnohem víc, než jen strhující příběh, plný výpravných sekvencí, nezapomenutelných postav a působivých zvratů. Byla to skvělá hra s úžasným světem i mechanikami, ve kterém jste mohli děsivému clickerovi svítit z metru svítilnou přímo do „tváře“, ale dokud jste nezpůsobili žádný zvuk, neviděl vás. Neříkejte, že se mezi tahle monstra nechcete vrátit.

Již pracujeme na recenzi The Last of Us Part II

Jistě, osazenstvo studia se za tu dobu obměnilo, ale to se děje všude napříč náročným oborem herního vývoje a neznamená to, že Naughty Dog jsou najednou někdo úplně jiný. Podobně jako v tuzemském studiu 2K Czech, mnohými českými hráči i novináři opakovaně zatracovaném, tam velmi pravděpodobně dodnes sedí řada veteránů, kteří se hru od hry zlepšují a jejich rukopis je nezaměnitelný.

"Po tom všem, čím jsme prošli.

Po všem, co jsem udělala.

Nemůžeme to vzdát."

Ellie

Již pracujeme na recenzi The Last of Us Part II

Hra vychází s českými titulky 19. června a můžete si ji objednat v Xzone.

Naši recenzi si budete moct přečíst 12. června.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama