Videoherní průmysl v USA znovu láme rekordy
Novinka Videoherní průmysl v USA znovu láme rekordy

Videoherní průmysl v USA znovu láme rekordy

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Celkové tržby hlásí nárust oproti prvnímu čtvrtletí o 7%.

Reklama

Tržby z videoher a videoherního příslušenství dosáhly ve Spojených státech dalšího rekordu. Podle NPD Group vzrostly tyto tržby ve druhém čtvrtletí, tedy od dubna do června, na rekordních 11,6 miliard amerických dolarů. Jedná se tak o 30% nárust ve srovnání se stejným čtvrtletím minulého roku, a 7% nárust oproti prvnímu čtvrtletí tohoto roku.

Nejvíce američané utráceli za fyzické a digitální kopie, PC obsah, mobilní a předplatitelské služby. Celkem tak výdělek z druhého čtvrtletí za samotné videohry činí 10,2 miliard amerických dolarů. Silný nárust hráčů napříč platformami Nintendo Switch, PlayStation 4 a Xbox One způsobil také vyšší tržby v oblasti hardwarového prodeje, a to na 848 miliónů dolarů. Tržby z prodeje příslušenství, jako jsou gamepady, nebo volanty, se potom vyhouply na 584 miliónů dolarů.

"Dnes máme více hráčů, kteří stráví hraním více hodin. A to co hráči objevují, je průmysl poskytující širokou škálu zážitků bez ohledu na zařízení a rozpočet. Během pandemie se mnoho lidí obracelo k videohrám, aby je nejen zabavily, ale také aby zůstali v kontaktu s rodinou a přáteli. To vedlo ke zrychlení již existujících trendů směrem ke zvýšenému zapojení hráčů videoher. Nevidím žádné známky tohoto zpomalení," uvedl analytik Mat Piscatella.

Mezi nejlépe hodnocené tituly v USA z druhého čtvrtletí můžeme zařadit kupříkladu Animal Crossing: New Horizons, Call f Duty: Modern Warfare, Candy Crush Saga, Final Fantasy VII: Remake, Pokekon Go, nebo The Last of Us: Part II.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama