Novinka První gameplay záběry z Resident Evil Village

První gameplay záběry z Resident Evil Village

Jan Urbančík

Jan Urbančík

7
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Jsou však poněkud zvláštní.

Reklama

Resident Evil Village byl oznámen na červnové akci Future of Gaming prostřednictvím prvního traileru, ve kterém se potvrdily dřívější spekulace. Hlavní postavou je stejně jako v sedmém díle Ethan Winters, tentokrát se však namísto Ameriky podíváme do evropské vesnice. Vrátí se také Chris Redfield, který ale nejspíš bude mít nějakou zápornější roli. Zajímaví jsou i nepřátelé, v traileru se totiž objevili stvoření připomínající vlkodlaky. V září byl pak vydán ještě druhý trailer, ale v něm jsme se moc nových informací nedozvěděli.

Dnes bylo prostřednictvím oficiálního kanálu PlayStationu na Youtube vydáno nové video, které obsahuje mimo jiné i první gameplay záběry Resident Evil Village. A ano, mimo jiné neříkám jen tak, video totiž není věnované pouze této hře. Objevuje se v něm japonská tenistka Naomi Osaka, která si poprvé vyzkoušela PlayStation 5. V první polovině hraje hru Spider-Man: Miles Morales, ta druhá je ale pro nás mnohem zajímavější. Právě v ní Naomi hraje Resident Evil Village.

Bohužel jsme nemohli vidět žádný delší úsek, celé video je totiž hodně sestříhané a některé záběry se objevily už v trailerech, přesto z nich můžeme vyčíst něco nového. Ve videu jsme mohli vidět Ethana používat prakticky výhradně pistoli a nůž, z toho můžeme usoudit, že se jedná o začátek hry, kdy se Ethan pohybuje právě ve vesnici, podle které je hra ostatné pojmenovaná. V jednom záběru ale můžeme vidět i brokovnici a také jednoho z nových nepřátel. Zbraně vypadají podobně jako v sedmém díle, vrací se také pro tuto sérii typické léčivé bylinky a bedny s ukrytými předměty, které se rovněž objevily už v Resident Evilu 7. Zajímavé jsou poznatky Naomi ohledně skákání a šplhání Ethana, kdy údajně skrz DualSense mohla cítit tyto pohyby. Je to tak minimálně jeden z případů, kdy se uplatní haptická odezva tohoto nového ovladače, doufejme ale, že jich bude víc. Už dříve vývojáři avizovali, že využijí také adaptivní triggery (nejspíš u střelných zbraní).

Co mě a ani spoustu lidí v komentářích příliš nepotěšilo, je grafická stránka. To nemusí být nutně zapříčiněno přímo hrou, grafika se podle videa zkrátka nedá dobře posoudit, neboť vždy dochází ke kompresi. Může to být ale také tím, že podle insidera Dusk Golema už několik měsíců v Capcomu grafiku trochu předělávají. Snaží se o grafický upgrade, ale paradoxně už údajně došlo k několika downgradům kvůli tomu, že hra neběžela příliš dobře. Je zjevné, že vývoj musí doprovázet nějaké problémy, na PlayStationu 5 totiž hra poběží pouze v dynamickém 4K a zatím nespecifikovaném frame-ratu. Celá situace je poněkud zvláštní, protože poslední hry ze série Resident Evil nejen že vypadají skvěle, ale také jsou velmi dobře optimalizované. Vypadá to, že vývojáři tak mají problém hlavně s next-gen konzolemi. Snad se tedy vše vyřeší.

Resident Evil Village má vydání stále stanoveno na příští rok a s jistotou se ho dočkáme na PC, Xboxu Series X/S a PlayStationu 5. Na portech pro konzole Xbox One a PlayStation 4 se sice pracuje, není však jisté, jestli nakonec vyjdou. My už můžeme jen doufat, že příště si pro nás Capcom přichystá plnohodnotný trailer. Mohlo by se tak stát na akci The Game Awards, která proběhne přesně za měsíc.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama