Resident Evil Village zřejmě nevyjde na konzole minulé generace
Novinka Resident Evil Village zřejmě nevyjde na konzole minulé generace

Resident Evil Village zřejmě nevyjde na konzole minulé generace

Jan Urbančík

Jan Urbančík

29
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Naznačuje to stránka brazilské ratingové komise.

Reklama

Přestože Capcom okolo osmého dílu ze série Resident Evil s podtitulem Village v poslední době mlčí, dozvídáme se o hře nové informace pomocí leaků, přičemž prakticky všechny pochází ze stejného zdroje – hackerský útok na Capcom ze začátku listopadu. Tentokrát se však budeme zaobírat nečím jiným.

Jak asi víte, Resident Evil Village byl původně oznámen na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S, ale v září na Tokyo Game Show vývojáři z Capcomu uvedli, že usilovně pracují i na verzi pro konzole minulé generace, tedy PlayStation 4 a Xbox One, slíbit tyto verze ale zatím nemohli. Momentálně to vypadá tak, že k tomu měli dobrý důvod. Na internetu se objevil screenshot z webových stránek brazilské ratingové komise a z něho můžeme vyčíst naprosto jasnou informaci – Resident Evil Village míří pouze na PC a konzole nové generace. Fanoušci by ještě před pár dny možná byli naštvaní, ale kvůli tomu, jak dopadl na starých konzolích Cyberpunk 2077, nakonec reagují na tuto zprávu spíše s povděkem. Uvidíme, jestli se později verze pro konzole PS4 a Xbox One přece jenom neobjeví, ale nic tomu momentálně nenasvědčuje.

Resident Evil Village zřejmě nevyjde na konzole minulé generace

Stále platí, že hra vyjde v příštím roce, přesné datum vydání není známo, ale podle leaků to vypadá na květen. Dočkat bychom se údajně měli také demoverze několik týdnů před vydáním, stejně jako v případě RE2 a RE3. Bohužel, jak jsme nedávno psali, na internet už teď unikly všechny cutscény včetně samotného konce, buďte tak maximálně obezřetní, pokud si nechcete svůj zážitek ze hry zkazit. Nakonec ještě přidávám druhý a zatím poslední vydaný trailer. Pokud už se nemůžete dočkat dalších oficiálních informací přímo od Capcomu, ty by měly údajně přijít v lednu, potenciálně na akci od Sony. Oba dostupné trailery na Resident Evil Village se totiž poprvé ukázaly na akcích věnovaných PlayStationu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama