ACC dostalo trať Imola i na konzolích
Assetto Corsa Competizione Novinka ACC dostalo trať Imola i na konzolích

ACC dostalo trať Imola i na konzolích

Marek Tvrdý

Marek Tvrdý

Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Assetto Corsa Competizione obdržela DLC pro sezónu 2020 GT World Challenge.

Reklama

Imola dorazila do Assetto Corsa Competizione, oficiální videohry závodního seriálu GT World Challenge, který loni kvůli karanténním opatřením musel změnit kalendář. A tak se tam objevily dvě klasické trati, kde se už zhruba desetiletí nezávodilo. Jelikož tvůrci ze studi Kunos Simulazioni již měli laserem nascanovanou trať v Imole, nebylo až tak velký problém dodat do hry její aktualizovanou verzi.

Bohužel kvůli zmíněné karanténě nebylo zatím možné udělat scan francouzské trati Magny-Cours, a tak se tato trať zatím do hry nedostala. Ale protože se objevuje i v kalendáři na rok 2021, je možné, že se jí ještě dočkáme v budoucím DLC. Prozatím si ji můžete stáhnout jako fan mod do původního Assetto Corsa na PC.

DLC s názvem 2020 GT WORLD CHALLENGE PACK se dostalo na PC již loni zhruba v době, kdy se skutečně na trati Imola závodilo. Na konzole DLC vyšlo v noci z úterý na středu společně s aktualizací 1.6.5 (na PS4 se stáhne 1,784 GB velký patch 1.09, na XBoxu má patch číslo 1.0.0.12). Kompletní seznam změn v aktualizaci naleznete zde. Obsahuje vylepšení AI a fyziky, stejně jako vylepšení běhu hry.

Samotné DLC je placené, ale pokud máte na konzoli koupený Season pass, pak ho dostanete zadarmo.

2020 GT WORLD CHALLENGE PACK DLC přináší do Assetto Corsa Competizione:

  • Trať Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari - Imola
  • Ferrari 488 GT3 EVO 2020
  • Mercedes-AMG GT3 Evo (2020)
  • 60 nových skinů společně se všemi týmy a jezdci ze sezóny 2020
  • Nový fyzikální model pneumatik Pirelli DHE
  • Vybalancování výkonu vozů pro sezónu 2020

V případě Ferrari došlo k nejviditelnější změně na předních blatnících, u Mercedesu je kompletně nová přední maska. V galerii se můžete podívat na původní i nový 2020 model zmíněných vozidel.

Hra skutečně beží výrazně lépe, než tomu bylo v dobách psaní recenze. Přesto stále hru nemůžeme doporučit pro základní modely PS4 a Xbox One. Naopak na PS4 Pro či Xbox One X je poměrně příjemně hratelná, ač obsahuje poměrně dost chyb. Navíc hráči si na forech po vydání nového DLC stěžují na různé problémy v multiplayer na trati Imola. Tudíž očekávejme brzy nějaký hotfix.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama