Vychází edice Strixhaven: School of Mages do karetních Magiců
Magic: The Gathering Novinka Vychází edice Strixhaven: School of Mages do karetních Magiců

Vychází edice Strixhaven: School of Mages do karetních Magiců

Xzone

Xzone

3

Kouzelnická edice karet do legendárních Magic: the Gathering.

Reklama

PR článek

Do nejhranější karetní hry na světě Magic: the Gathering přichází nová edice Strixhaven: School of Mages. Na první pohled je sada inspirována světem čar a kouzel Harryho Pottera. Hráč se totiž podívá na kouzelnickou univerzitu, resp. do jedné z jejich kolejí. Na výběr jich má celkem pět a každá se při hře prezentuje vlastním unikátním stylem.

Kouzelníci z koleje Lorehold jsou vášniví dobrodruzi a milovníci historie. Zkoumají starobylé artefakty a duše našich předků. Prismari používají elementální magii v její čiré formě a celý svět je jejich pódiem Matematicky přesní Quandrix studují vzorce, fraktály a symetrii za účelem ovládnutí sil přírody. Bojoví kouzelníci ze Silverquill jsou rození vůdci, kteří se nezaleknou žádné výzvy. Poslední Witherbloom pak čerpají svoji sílu z esencí žijících bytostí a mnohdy se za účelem dosažení úspěchu nebojí zneužít ani samotné zákony přírody.

 

Co se týče obohacení samotné hry, Strixhaven je velmi bohatou sadou právě na kouzla typu Instant a Sorcery. Každá kolej má svoji vlastní Command kartu, čímž je doplněna původní pětice Commandů z Tarkiru. V každém Boosteru pak sběratel najde jednu kartu ze speciálního subsetu Mystical Archives. Ten oslavuje silné Instanty a Sorcery historie Magicu a přináší je v unikátní showcase podobě s novým obrázkem. Celkem 63 karet, mezi kterými můžeme najít ikonické karty jako např. Time Warp, Tainted Pact, nebo Teferi’s Protection, si nyní hráč může otevřít v kterémkoli typu Boosteru. Samozřejmě v něm obdrží i klasické Rare či Mythic Rare ze samotné sady, což dává doplňkovým balíčkům nečekaný a velmi vítaný nový rozměr.

Novými mechanikami ve Strixhaven jsou Magecraft, Learn a Ward. První jmenovaná schopnost se spíná automaticky při zahrání Instantu nebo Sorcery a vždy danému permanentu poskytne nějaký bonus. Learn je unikátní mechanika, která je zpravidla připojená na nějakou kartu a umožní hráči najít si v Sideboardu Sorcery s podtypem Lesson. Lekce jsou slabší karty za vyšší sesílací cenu, které ale umožní vhodně reagovat na vývoj hry a negovat tak soupeřovy hrozby. Ward je schopnost bytostí chránit sebe sama při zacílení soupeřovým kouzlem.

Vychází edice Strixhaven: School of Mages do karetních Magiců

Tvůrci hry z Wizards of the Coast opět přináší skvěle navrženou herní edici a zejména pro hráče Limited formátů se jedná o neopakovatelný zážitek. Možnost zahrát si ve Standard Draftu nebo Sealed Decku Swords to Plowshares nebo Counterspell se už asi dlouho opakovat nebude. Proto všem občasným i ostříleným kartičkářům doporučujeme (samozřejmě až to situace dovolí) sednout si s přáteli a nějaký ten Draft si zahrát.

Vše potřebné k hraní najdete na Xzone.cz.

Kromě nejnovějších herních balíčků na Xzone najdete i perfektní merchandise pro fanoušky Magic: The Gathering. S luxusně vypadajícím korbelem nebo pohárem budete při dalším herním posezení k nepřehlédnutí!

Vychází edice Strixhaven: School of Mages do karetních Magiců
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama