Přehled novinek z Japonska 27. týdne
One Piece: Pirate Warriors 4 Novinka Přehled novinek z Japonska 27. týdne

Přehled novinek z Japonska 27. týdne

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

6
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Dnes to bude hodně modré, bojové, démonické a oznamovací.

Reklama

Když bych měl tento týden shrnout do nějakého osobního přehledu, tak začátek byl příjemně dovolenkový, ale zakončení již šlo ve svých klasických pracovních šlépějích. Nicméně jsem se aspoň při výuce dověděl jak se řekne japonsky ježek, protože jménem mi říká snad jen... no asi nikdo [a ne, není to Sonic nebo The Hedgehog, i když to slýchám mezi kamarády hráči velice často] a hlavně mám radost z prvního titulu dnešního přehledu níže a z večerních výletů do Akiby [ano, recenze bude]. Na závěr jsem si dovolil opět upustit z japonské duchovní historie být dnes na závěr trochu víc světský. Nejprve ale dva kraťasy.

  • Vizuální román Hifuu Fragment, spadající pod Touhou Project, vyjde přes Steam pro PC 17. července za 1 000 jenů (asi 20 Kč). Její vydavatel Phoenixx a studio Shikaku Games potvrdili podporu japonštiny a zjednodušené čínštiny.
  • Nová adaptace v podobě otome vizuální novely románu, a také anime, My Next Life as a Villainess: All Routes Lead to Doom! – Pirates that Stir the Waters od studia Idea Factory, vyjde v Japonsku pro Switch v letošním roce. Navštívit můžete oficiální stránky nebo Twitter účet.

Blue Reflection: Second Light

Na nový Atelier můžeme prozatím zapomenout. Gust totiž v úterý 6. července představil pokračování hry Blue Reflection s podtitulem Second Light, původně oznámené jako Blue Reflection: TIE. V Japonsku vyjde pro PlayStation 4 a Switch 21. října a někdy později bude následovat PC verze, vydána přes Steam. Pomalu se stává pravidlem, že PC verze jde ruku v ruce s vydáním her na západě, takže se ji patrně dočkáme i u nás.

Kromě standardní edice za 8 580 jenů (asi 1 700 Kč) oznámilo Koei Tecmo i Premium Box edici za 11 395 jenů (asi 2 300 Kč) obsahující drama CD, kostým Ryza Style pro hlavní protagonistu Ao Hoshizakiho, látkový plakát o velikosti B2 a studentskou příručku. Za 22 110 jenů (asi 4 400 Kč) bude v prodeji Special Collection Box, obsahující vše z Premium Boxu, artbook Everyone's Memories Album, osušku od Ao Hoshizaki, dvě akrylová mini přívěsky s postavami a školní tašku. K dispozici bude také Digital Deluxe Edition, ale podrobnosti obsahu ještě nebyly oznámeny.

Hráči, kteří si do 3. listopadu zakoupí jakoukoli edici hry, získají navíc kostým Midsummer Bikini a zakoupení fyzické edice, získáte Cat Ears Hairband.

Hlavní hrdinkou hry Blue Reflection: Second Light je Ao Hoshizaki ["ao" znamená v japonštině "modrý" - pozn. autora]. Ta v izolované škole potkává tři dívky, které ztratily paměť. Jediná věc, kterou o sobě ví, jsou jejich jména. Ao teď žije dost podivným životem a hledá stopy, které by ji pomohly vrátit se zpět domů.

Ao Hoshizaki dabuje Kanako Yanagihara. Tato dívka žije extrémně normálním životem a po neúspěšných závěrečných zkouškách navštěvuje letní školu s dodatečnými kurzy, ale nakonec se ztratí v neznámém světě. Tam se setkává s Kokoro, Yuki a Renyou a společně hledají způsob, jak se vrátit domů do svého světa.

Kokoro Utsubo dabuje Tomoyo Takayanagi. Jde o roztržitou dívku, která dělá věci svým vlastním tempem a je poněkud roztržitá. Má jemné srdce a chová se k Ao od zažátku laskavě. Vůbec netuší, jestli je obyvatelkou tohoto světa nebo jestli se sem dostala jako Ao.

Yuki Kinjou dabuje Yuu Serizawa. Žije ve škole spolu s Kokoro a Renyou. Je to veselá a aktivní dívka, která je vždy plná života a dodává všem okolo dobrou náladu. Také ztratila všechny vzpomínky.

Renyu Miyauchi dabuje Maki Kawase a žije ve škole s Kokoro a Yuki. Má tendenci mít na věci vždy negativní pohled a často mluví drsně, ale ve skutečnosti je laskavá. Vždy se dívá na každou situace zpětně jako na celek a zasahuje vždy, když se ostatní členové chovají bezohledně.

Hinako Shirai dabuje Yuuki Takada. Ve hře se objevuje až po určité události, ale ještě před před Ao. jde o bývalou baletku se slibnou budoucností, která si ale poranila nohu a nyní již tančit nemůže.

Oficiální stránky hry Blue Reflection: Second Light najdete zde a níže se můžete podívat na nový trailer.

Čínskou verzi najdete zde.


Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - The Hinokami Chronicles

CyberConnect2 debutoval během live stream akce Aniplex Online Festu 2021 prvními ukázkami z hraní hry Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - The Hinokami Chronicles na konzoli PlayStation 5.

V pětiminutové bitvě se střetli tag team Tanjira Kamada (Hinokami Kagura) a Muraty s tag teamem Kyojury Rengoku a Shinoby Kocho.

Gameplay záběry jsou v čase od 5:10:12 do 5:15:55.

Sega ještě následně uvolnila nový gameplay trailer a screenshoty z arcu Tsuzumi Mansion z režimu Adventure.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba – The Hinokami Chronicles vyjde pro PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X a prostřednictvím služby Steam pro PC 15. října. Předobjednat ji můžete v obchodech Xzone.cz a Gameexpres.sk.


The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki

Falcom vydal nové screenshoty ze hry The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki, které představují popdpůrné čtyři postavy: Zin Vathek, Fie Claussell a Shizuna Rem Misurugi.

The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 30. září.


NEO: The World Ends with You

Square Enix uveřejnil celou kupu nových screenshotů ke hře NEO: The World Ends with You.

Představuje na nich několik nových postav (Coco, Eiji Oji, Eiru, Ken Doi a Ryoji), systém Imprinting (díky kterému můžete ovlivńovat chvání lidí nebo skenováním jejich mysli najít cestu vpřed), vedlejší úkoly (skládající se většinou z pomoci ostatním lidem), týmové bitvy (pro až šest hráčů), Pig Noise (velmi silní nepřátelé, kteří vyžadují pokaždé jinou stratgii, ale jejich porážkou hodně získáte) a další.

NEO: The World Ends with You má vyjít celosvětově pro PlayStation 4 a Switch 27. července. Později v létě má následovat PC verze, distribuována prostřednictvím obchodu Epic Games Store. Pokud máte zájem hru okusit, je k dispozici demo ve verzích pro PlayStation 4 a Switch.


Ys IX: Monstrum Nox

RPG Ys IX: Monstrum Nox je nyní k dispozici ve verzi pro konzoli Nintendo Switch a digitálně přes Steam, GOG nebo v obchodě Epic Games pro PC. Switch verze je k dispozici jak digitálně na eShopu Nintenda, tak i fyzicky v online obchodu společnosti NIS America. Ys IX: Monstrum Nox je samozřejmě v prodeji od letošního únoru pro PlayStation 4.

Konzolové verze hry jsou v prodeji i v limitované edici, která obsahuje kopii hry Ys IX: Monstrum Nox uď pro Switch nebo PS4, Monstrum Box, mini art booklet Monstrum Memoirs, kod pro stáhnutí digitálního sountracku Melodies of the Macabre, reverzní obal, 1 diskový oficiální soundtrack Chains and Chansons, artbook v pevné vazbě, krátká román Ys IX Prequel: The Lost Sword, chibi figurku Crimson King, sérii umeleckých karet Monstrums of Balduq a set přívěsků Balduq's Most Wanted.


Hunter's Arena: Legends

Nedávno jsme se v diskuzi pod články bavili, že by to chtělo více jiných asijských her, než japonských. Tak se pojďte podívat na jednu korejskou.

Online battle royale hra Hunter's Arena: Legends končí Early Access na PC a 3. srpna vychází pro PlayStation 5, PlayStation 4 a přes Steam pro PC. Vývojáři z Mantisca dále oznámili, že pro členy PlayStation Plus bude od 3. srpna do 6. září zdarma.

Mezi hlavními změnami v plné verzi najdete pět nových lovců/válečníků - Momo, Dalgi, Wu Kong, Pigsy a Sandy. Celkový seznam nabízí 17 lovců, s nimiž si hráči mohou otestovat boj a vytvořit si vlastní strategii.

Po zpětné vazbě od hráčů Aerly Acess verze pak tvůrci zmenšili mapy a počet hráčů z důvodu vyšší dynamiky a snazší navigaci. Byly také přidány možnosti rychlého cestování.

Přepracován byl i bojový systém přidáním možnosti Quickstep. Je to riskantní pohyb, který ale může zvrátit stav bitvy, ale jeho použití vás ale udělá zranitelnějšími vůči nepřátelským střelám.

Dále přibyla nová aréna a různé optimalizace, které umožňují cross-play hraní mezi PС a PlayStation verzemi.

Trailer o aktuálním stavu hry

Příběh hry je zasazen do starověké Asie, kdy kdysi vládl mír, ale zničili jej démoni, osvobození neznámou mocí. Lovci z celého světa toto velké nebezpečí ucítili a shromáždili se, aby zastavili šířící se chaos. Jenže lovci brzy zjistili, že pečeť poutající démony zničil jeden z nich a démony pustil do světa. A protože si si nedůvěřují, musí bojovat nejen proti démonům, ale i mezi sebou.

Hunter's Arena: Legend je navržena tak, že kombinuje prvky PvP i PvE. Pro fanoušky PvE jsou nachystány dungeony pro průzkum a zabíjení démonických bossů. Díky tomu získají vzácné předměty a samozřejmě posílí. Pro fanoušky rychlých PvP bitev je nachystán lov dalších lovců.

V režimu Trio se pak spojíte s ostatními hráči do týmu po třech. Na vás pak bude, jestli se v aréně vydáte strategicky spolu, nebo se rozdělíte a nejprve se vrhnete na průzkum.

Vašim hlavním cílem v Hunter's Arena: Legends je ale přežít. Ale vstoupit přímo do bitvy na život a na smrt nemusí být tou nejlepší strategií. Skrýt se v křoví a počkat na správný čas na přepadení ze zálohy nebo použít Drop Strike z vyvýšených míst, může být tím pravým způsobem jak porazit nic netušící nepřátele.

Oficiální stránky hry najdete zde, Twitter účet zase tady.


Eternal

19. července vydá v Japonsku společnost Asobimo free-to-play MMO RPG Eternal ve verzích pro PlayStation 5 a PlayStation 4. Eternal se na první pohled od ostatních her význačně odlišuje designem postav od Yoshitaky Amana. Hra vyšla poprvé pro PC prostřednictvím klienta a Asobimo Games Launcheru, pro iOS prostřednictvím App Store a pro Android přes Google Play v prosinci loňského roku.

Verze PlayStation 5 a PlayStation 4 poběží na samostatném serveru, mimo stávající verze a obě budou obsahovat i exkluzivní avatary. Na PlayStationu 5 poběží ve vekém FPS v rozlišení 4K a na PlayStationu 5 i PlayStationu 4 bude ovladač při útocích vydávat zvuky, třást se a světlo na ovladači se změní při nízkém stavu zdraví na červené.

Níže se můžete podívat na trailer z října 2020 nebo navštívit oficiální stránky hry Eternal.


The King of Fighters XV

Po měsících napínání konečně SNK oznámili platformy, na které vyjde bojovka TheKing of Fighters XV. K dispozici bude pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4 a přes Steam, Epic Games Store a Microsoft Store pro PC od prvního kvartálu příštího roku. Za celosvětovým vydáním bude stát společnost Koch Media.

Přehled novinek z Japonska 27. týdne

"Jsme rádi, že můžeme s SNK opět spolupracovat a rádi bychom je podpořili po celém světě v našich lokálních vydavatelských pobočkách," uvedl v tiskové zprávě ředitel společnosti Koch Media Stephan Schmidt. "Je obzvlášť vzrušující mít možnost pracovat na takové legendární franšíze bojových her. Jsem přesvědčen, že společně dosáhneme u digitálního i fyzického vydání tohoto titulu velkých věcí."

Hlavní producent SNK Yasuyuki Oda dodává: "Jsme velmi rádi, že můžeme znovu spolupracovat s Koch Media, našim zámořským vydavatelským partnerem. Věřím, že prostřednictvím globální sítě společnosti Koch Media můžeme dosáhnout při rozšiřování povědomí o hře The King of Fighters mezi herními fanoušky po celém světě fantastických výsledků."

Novým trailerem a screenshoty pak byla představena další postava ze hry The King of Fighters XV, kterou je Ramón, dabing Kiyoshi Katsunuma.


Danganronpa Decadence

Pro Switch vyjde kompilace Danganronpa Decadence 4. listopadu v Japonsku a 3. prosince v Severní Americe a Evropě. Spike Chunsoft ji vydá ve dvou edicích, ve standardním s sběratelské. V Evropě budou fyzické edice distribuovány pouze společností Numskull Games.

Sběratelka bude obsahovat hry Danganronpa 1, 2, V3 a Danganronpa S: Ultimate Summer Camp na jednom nosiči, látkový plakát k 10. výročí o rozměrech 18x24" se zbrusu novou kresbou postav Shuichiho, Nagita a Kyoko, který namaloval návrhář postav Danganronpy Rui Komatsuzaki. Dále remixované speciální vydání soundtracku hudebního producenta Danganronpy Masafumiho Takady s 10 skladbami, sadu lentikulárních obalů a postav ze série Danganronpa a prémiovou kovovou krabičku s víkem, kterou asi ocení všichni fanoušci Danganronpy.

Danganronpa Decadence obsahuje tři hlavní tituly v legendární série Danganronpa, tedy hry Danganronpa: Trigger Happy Havoc Anniversary Edition, Danganronpa 2: Goodbye Despair Anniversary Edition a Danganronpa V3: Killing Harmony Anniversary Edition (recenze původní verze)a navíc také zbrusu novou hru Danganronpa S: Ultimate Summer Camp. Půjde o hru ve stylu deskovky s úplně novými scénami a interakcemi mezi postavami.

Všechny čtyři hry budou k dispozici také samostatně:


Utawarerumono: ZAN 2

O tom, že se Utawarerumono: ZAN 2 od Tamsoftu nebude úplně držet konceptu předchozích dílů, jsme mluvili několikrát. Abychom si to přiblížili ještě víc, vypustil vydavatel hry, společnost Aquaplus, nové propagační gameplay video. Představí se v něm Kentaro Tone (dabér Oshtora), Risa Taneda (dabérka Kuon) a Chinatsu Akasaki (dabérka Anju).

V čase:

  • od 05:35 do 15:25 - představení hratelných postav (bez gameplaye)
  • od 15:25 do 19:45 - hra za Anju
  • od 19:45 do 24:10 - válečnické legendy
  • od 24:10 do 28:20 - nový bitevní systém
  • od 28:20 do 35:05 - prohlídka zámku Ennakamuy
  • od 35:05 do 41:25 - kooperativní multiplayer pro tři hráče
  • od 41:25 do 47:10 - Iara Orke (boss fight)
  • od 47:10 do 49:55 - dungeon Toranoana

Ke konci týdne pak byl vydán ještě třetí oficiální trailer.

Utawarerumono: ZAN 2 vychází v Japonsku pro PlayStation 5 a PlayStation 4 22. července.


Fuuraiki 4

Nippon Ichi Software vydali čtvrté a páté, a tím pádem také zároveň poslední, videa ze série gameplay ukázek ze hry Fuuraiki 4 od studia Fog, představujících různá místa prefektury Gifu, která mohou hráči aspoň virtuálně navštíví. Tentokrát se podíváme nejprve na cestu ze stanice Gifu do Tanekury a pak ze stejného místa do parku Yoro.

Fuuraiki 4 se k nám s největší pravděpodobností nedostane, ale v Japonsku vyšla pro PlayStation 4 a Switch v pátek 8. července. Aby vám to nebylo tak moc líto, podívejte se níže ještě na overview trailer, který ideálně popisuje celý den strávený ve hře Fuuraiki 4. O mluvené slovo se postaraly hrdinky hry Shizuru Unose (dabérka Yuki Nagano) a Chiari Mori (dabérka Hiyori Kono).


Crayon Shin-chan: Ora to Hakase no Natsuyasumi – Owaranai Nanokakan no Tabi

Vydavatel Neos a vývojáři z Millennium Kitchen vydali druhý oficiální trailer k pohodové prázdninové hře Crayon Shin-chan: Ora to Hakase no Natsuyasumi - Owaranai Nanokakan no Tabi.

Crayon Shin-chan: Ora to Hakase no Natsuyasumi - Owaranai Nanokakan no Tabi má v Japonsku vyjít pro Switch 15. července.


Metallic Child

Vydavatelská společnost Crest uvolnila animovaný trailer k akční roguelite hře Metallic Child od vývojářů ze Studia HG. Video má na svědomí animační Studio TRIGGER a můžete v něm zaslechnout tematickou píseň Mother, kterou zpívá Naomo Ohzora, text je od Mashiro Uchidy, složila ji Ayami Takita a o aranžmá se postaral Seiya Haga.

Japonskou verzi traileru najdete zde a tady zase korejskou.

Ve hře Metallic Child se spojíte s androidem Ronou, která hledá ve vesmíru pomoc. Ovládnutím Rony, která se nedokáže sama pohybovat, jí pomůžete v boji proti vzbouřeným robotů vytvořených člověkem ve vesmírné laboratoři Life Stream.

Při misích a v boji budete používat obří výbavu Rony, tedy zbraně a předměty, ale také okolní vybavení. Každá zbraň má své jedinečné vlastnosti a pro opakované hraní jsou připraveny různé úrovně obtížnosti, takže je vhodná jak pro začátečníky, ale také pro fanoušky roguelike a akčních her.

Metallic Child má pro Switch a prostřednictvím Steamu vyjít 16. září, následovat má do konce roku ještě verze pro PlayStation 5 a PlayStation 4.


Yo-kai Watch

A teď něco, z čeho pořád nevím, jestli mám mít radost. Level-5 totiž již dnes, tedy 10. července, vydal v Japonsku první díl série Yo-kai Watch pro mobilní zařízení a já si neumím představit tu chybějící druhou obrazovku z 3DSka. Yo-kai Watch 1 Smapho byla dříve oznámeny jen jako Yo-kai Watch pro chytré telefony. Podtitul "smapho" nebo "sumaho" je zkratka nebo název pro chytré telefony v japonštině.

Yo-kai Watch 1 Smapho bude stát jak pro iOS tak pro Android do 16. srpna do 12:00 JST jen 1 220 jenů (asi 250 Kč), poté se cena zvýší na 1 960 jenů (asi 400 Kč).

Oficiální stránky hry Yo-kai Watch 1 Smmapho najdete zde.


The Idolmaster: Starlit Season

Vydavatel Bandai Namco uvolnilo během třetího Starlit Report live streamu nové informace ze hry The Idolmaster: Starlit Season. Jde o představení režimu Stage For You! a ohlášení dema hry, které má ale vyjít pouze na konzoli PlayStation 4.

Stage For You! je režim, který supluje klasický fotografický režim. Můžete kombinovat idoly a vytvářet vlastní variace kombinací hudby, oblečení a pódií, ovládat kameru a měnit směr pódia a vytvořit si taky vlastní koncert.

Hudební video: Natsu no Bang!! od Project LUMINOUS

The Idolmaster: Starlit Season - Starlit Report 3

Stage For You! gameplay je v čase od 38:42 do 44:40.

The Idolmaster: Starlit Season má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 a přes Steam pro 14. října.


Nexomon

Vývojáři ze studia VEWO Interactive vytváří původní Nexomon hru, kterou pak PQube vydá pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a Switch. Datum vydání ale ještě nebylo oznámeno.

Nexomon je aktuálně k dispozici ve verzích pro PC (přes Steam), pro iOS (přes App Store) a pro Android (přes Google Play). Pokračování Nexomon: Extinction je pak k dispozici pro PlayStation 4, Xbox One, Switch a prostřednictvím služby Steam pro PC.

Nexomon svou inspiraci nezapře. Na začátku hry si vyberte ze sedmi startovacích Nexomonů, se kterými odstartujete své putování a budete jej trénovat. Časem prozkoumáte rozlehlou mapu světa, sestavíte impozantní tým, porazíte nepřátele a zachraníte svět před NexoLordem.

Oficiální stránky hry Nexomon najdete zde.


Archetyp Arcadia

Vydavatelská společnost Kemco oficiálně ohlásila vydání apokalyptického vizuálního románu, zasazeného do virtuálního světu. Jde o hru Archetyp Arcadia od vývojářů z Water Phoenix, která se dříve objevila s předběžným názvem Shuumatsu Senki 0.1.

Vyjde v Japonsku pro PlayStation 5, PlayStation 4 a Switch 21. října za 4 400 jenů v maloobchodě (asi 880 Kč) a za 3980 jenů (asi 800 Kč) digitálně. Verze pro PlayStation 5 bude pouze digitální, ale verze pro PlayStation 4 obsahuje i bezplatný upgrade.

Jedná se o kompletně nadabovanou adventuru, vyprávějící příběh velkého rozsahu. Svět hry se potácí v Peccato Mania/Prvotním hříchu, její oběti mají nutkání ublížovat sami sobě ale i ostatním. Hlavní hrdina hry se musí pokusit zachránit svou mladší sestru, která je touto chorobou postižena.


Level-5

Společnost Level-5, která stojí za parádními tituly jako Ni no Kuni, Professor Layton, Dragon Quest, Inazuma Eleven nebo Yo-kai Watch, aktuálně nabírá nové lidi do "zcela nového RPG" projektu, který je v současné době ve vývoji.

Přehled novinek z Japonska 27. týdne

Pokud máte zájem, jsou aktuálně k dispozici následující pozice:

Podrobnosti o chystaném RPG projektu ještě nebyly oznámeny.


Bandai Namco Entertainment

Společnosti Shueisha a Bandai Namco Entertainment si 17. června podaly v Japonsku ochrannou známku na One Piece Odyssey. Možná se můžeme těšit na další hru z rozsáhlého univerza One Piece.

Poslední významnou herní adaptací One Piece od Bandai Namco byla One Piece: Pirate Warriors 4, která byla vyvíjena studiem Omega Force a vyšla pro PlayStation 4, Xbox One, Switch a přes Steam pro PC v březnu loňského roku. A předtím to byla One Piece: World Seeker, kterou zase vyvíjel Ganbarion a vyšla pro PlayStation 4, Xbox One a přes Steam pro PC v březnu roku 2019.

Ale to ještě není vše. V Evropě si společnost Bandai Namco Entertainment podala 25. června ochrannou známku MHUI a MHUR, které by pak mohly souviset s My Hero Academia.


Aksys Games

Aksys Games pořádá 6. srpna v 9:00 PT speciální herní show All Aksys 2021. Sledovat ji budete moci na Twitchi a ve vysílání budou odhaleny nové tituly, nové ukázky z dříve ohlášených titulů, live stream gameplay a hosty budou speciální hosté.

Přehled novinek z Japonska 27. týdne

Aksys Games již dříve uvedli, že mezi představenými tituly budou Blazing Strike (PS5, PS4, Switch, PC), Dairoku: Agents of Sakuratani (Switch), Olympia Soiree (Switch), Pups & Purrs Animal Hospital (Switch), RICO London (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One, PC), Undernauts: Labyrinth of Yomi (PS4, Xbox One, Switch, PC) a Variable Barricade (Switch).


Tento týden vyšlo

Přehled novinek z Japonska 27. týdne

Fyzicky i digitálně

  • Aria Chronicle (Switch) – vychází digitálně celosvětově, japonská verze s podporou angličtiny
  • Dead by Daylight Special Edition Official Japanese Version (PS5, PS4)
  • eBaseball Pro Baseball Spirits 2021: Grand Slam (Switch)
  • Fuuraiki 4 (PS4, Switch)
  • Layton's Mystery Journey: Katrielle and The Millionaires' Conspiracy Deluxe Edition Plus (Switch)
  • The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel (Switch)
  • Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin (Switch) – vychází celosvětově
  • Observer: System Redux (PS5, PS4) – vychází fyzicky celosvětově, již dostupné celosvětově digitálně, verze pro Evropu a Severní Ameriku - PS5, PS4, Xbox Series/One

Pouze digitálně

  • Blitz Breaker (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One, Switch) – vychází celosvětově
  • Bocce (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Boomerang X (Switch, PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Connect Bricks (Switch) – vychází celosvětově
  • Crash Drive 3 (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One, Switch, PC [Steam, Epic Games Store], iOS, Android) – vychází celosvětově
  • Fantasy Cards (Switch) – vychází celosvětově
  • G-Mode Archives+ Danmaku Kentei Shiken: Daioujou-hen (Switch)
  • Masagoro (Switch) – vychází celosvětově
  • Mermaid Castle (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin (PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Monument (Switch) – vychází celosvětově
  • My Maite (Switch) – vychází celosvětově
  • Ruvato: Original Complex (Switch) – vychází celosvětově
  • WindWind (PSVR) – vychází celosvětově

Recenze z Famitsu Vol. 1701

  • Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin (Switch) – 9/9/10/8 [36/40]
  • Monster wo Taoshite Tsuyoi Ken ya Yoroi wo Te ni Shinasai. Shindemo Akiramezu ni Tsuyoku Narinasai. Yuusha Tai ga Maou wo Taosu Sono Hi wo Shinjiteimasu. (Switch) – 7/9/8/7 [31/40]

Prodeje podle Famitsu

Za období od 28. června do 4. července 2021. V závorkách jsou uvedeny celkové prodeje od vydání.

Software

  1. Mario Golf: Super Rush (Switch) – 31 685 ks (112 115 ks)
  2. Game Builder Garage (Switch) – 17 640 ks (143 648 ks)
  3. Ring Fit Adventure (Switch) – 14 422 ks (2 669 091 ks)
  4. Minecraft (Switch) – 13 211 ks (2 032 643 ks)
  5. Samurai Warriors 5 (Switch) – 11 555 ks (50 246 ks)
  6. Samurai Warriors 5 (PlayStation 4) – 10 292 ks (65 967 ks)
  7. Mario Kart 8 Deluxe (Switch) – 10 211 ks (3 898 694 ks)
  8. Miitopia (Switch) – 9 593 ks (179 233 ks)
  9. Momotaro Dentetsu: Showa, Heisei, Reiwa mo Teiban! (Switch) – 9 458 ks (2 251 898 ks)
  10. Super Mario 3D World + Bowser's Fury (Switch) – 7 954 ks (798 431 ks)

Hardware

  1. Switch – 70 401 ks (16 495 122 ks)
  2. Switch Lite – 14 093 ks (3 931 203 ks)
  3. PlayStation 5 – 13 655 ks (732 106 ks)
  4. PlayStation 5 Digital Edition – 2 699 ks (142 831 ks)
  5. Xbox Series X – 2 716 ks (44 714 ks)
  6. PlayStation 4 – 1 159 ks (7 796 509 ks)
  7. Xbox Series S – 754 ks (15 380 ks)
  8. New 2DS LL (včetně 2DS) – 732 ks (1 167 351 ks)

Merch

Společnost Seiko odhalila nové hodinky, jejichž design je inspirován startovacími Pokémony z Kanta: Venusaur, Charizard a Blastoise. Hodinky se budou prodávat výhradně v Japonsku a to od 6. srpna 2021.

Hodinky od Seika budou mít podobný design. Na přední straně budou mít dva menší ciferníky s minimální a střední úrovní evoluce. Finální verze bude zadní straně hodinek, čisticím hadříku a na krabici.

Hodinky budou v prodeji za 49 500 jenů (asi 9 900 Kč) a Seiko vyrobí z každého modelu pouze 700 kusů.

Dalším zajímavým merchem je Nendoroid Shinobu Kocho z Demon Slayeru, kterou lze předobjednávat od 8. července (prozatím nejsou stránky spuštěny). Postava Shinobu Kocho bude na sobě mít svou tradiční uniformu, ale bude však obsahovat vyměnitelné části nebo výbavu, buď svou čepel Stinger Nichirin Blade nebo i jehlu a meč. Cena zatím není k dispozici, ale minulé postavičky se prodávaly v přepočtu ze cenu mezi 1 050 a 1 400 Kč.

Zdroj: Famitsu, Ryokutya2089, Aquaplus, Nippon Ichi Software, CyberConnect2, Level-5, SNK, Spike Chunsoft, Gust, Seiko, Crest, Bandai Namco, PQube, Neos, Falcom, Square Enix, Asobimo, Aksys Games, NIS America

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama