Dekádu staré tituly vévodí letnímu prodejnímu žebříčku
Novinka Dekádu staré tituly vévodí letnímu prodejnímu žebříčku

Dekádu staré tituly vévodí letnímu prodejnímu žebříčku

Martin Zavřel

Martin Zavřel

2
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Žádné velké překvapení.

Reklama

V Evropě a speciálně v naší zemi bohužel chybí pravidelný spolehlivý zdroj prodejních čísel videoher, takže musíme vzít zavděk alespoň týdenními updaty toho anglického, který je nám přeci jen pořád blíž, než třeba ten Americký nebo Asijský. Samozřejmě je potřeba brát v potaz také skutečnost, že se jedná čistě o prodeje krabicových verzí her.

Nicméně pokud se na minulý týden podíváme touto optikou, zjistíme, že se čas tak trochu zastavil nebo dokonce vrátil zpátky, protože první tři nejprodávanější hry minulý týden byly prakticky dekádu staré:

  1. Mario Kart 8: Deluxe
  2. Grand Theft Auto 5
  3. Minecraft (Switch)
  4. Olympic Games Tokyo 2020: The Official Video Game
  5. Animal Crossing: New Horizons
  6. F1 2021
  7. Assassin's Creed Valhalla
  8. Hades
  9. The Legend of Zelda: Skyward Sword HD
  10. Ratchet & Clank: Rift Apart

Mario Kart vyšel v roce 2014, GTA v roce 2013 a Minecraft dokonce 2011 - všechny hry tenkrát samozřejmě vyšly pro minulé generace herního hardware. Jedinou novinkou v tomto žebříčku je Hades díky konverzi pro PlayStation a Xbox (díky přítomnosti hry v Game Passu se prodalo 70% hry na PS5, 23% na PS4 a pouze 7% na Xbox Series), ale ani to vlastně není nová hra.

Z tohoto pohledu by se tedy mohlo zdát, že letní herní sucho je opravdu v plném proudu. Realita je ale samozřejmě jiná: pochodeň ve skutečnosti místo nových "velkých" krabicových her převzaly menší indie tituly, které vychází pouze digitálně, ať už se jedná třeba o The Ascent nebo Death´s Door a další.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama