Přehled novinek z Japonska 43. týdne
Dragon Quest X Novinka Přehled novinek z Japonska 43. týdne

Přehled novinek z Japonska 43. týdne

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

2
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Apple iOS Android Android

Dnes je to hodně oznamovací, adventurní a JRPG.

Reklama

Po shánění novinek pro dnešní přehled, a po jejich následném sepsání, mi v hlavě utkvělo pár věcí. Předně jsou to úspěchy hry Demon Slayer a druhého Blue Reflection a pak nový Star Ocean. Nějak ho nedokážu dostat z hlavy, přitom mne tato série nikdy moc nebrala. Uvidíme, jestli mne nadšení do vydání neopustí.

  • Aniplex a CyberConnect2 mohou slavit. Celosvětově se totiž dodalo a vyskladnilo celkem přes jeden milion fyzických a digitálních kopií hry Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba – The Hinokami Chronicles.
  • 3D bitevní RPG kombinovaná s budovatelskou strategií That Time I Got Reincarnated as a Slime: ISEKAI Memories je nyní celosvětově dostupné prostřednictvím App Store a Google Play.
  • TOEI Animation oznámilo v červenci odklad hry Digimon Survive na příští rok, ale až nyní uveřejnilo Bandai Namco oficiální oznámení odkladu. K dispozici bude pro PlayStation 4, Xbox One, Switch a přes Steam pro PC.
  • Sega si v Japonsku podala 11. října ochrannou známku na Sega Sapporo Studio a to pro mutace v angličtině i japonštině. Vypadá to na otevření nového vývojářské studio v hlavním městě Hokkaida.
  • Nintendo si pak zaregistrovalo ochranné známky Duck Hunt, Excitebots, Happy Home Paradise, Mario Strikers a Super Mario Land.
  • Gotcha Gotcha Games si zaregistrovali ochrannou známku na tento obrázek.
  • Korejský výbor pro hodnocení a správu her ohodnotil free týmovou bitevní akční hru Mobile Suit Gundam: Battle Operation 2 ve verzi pro PC. Bandai Namco ale oficiálně PC verzi neoznámilo a hra je zatím dostupná pouze pro PlayStation 5 a PlayStation 4.
  • M2 vydají příští rok v Japonsku na PS4 a Switch kompilaci Hishou Same! Same! Same!. Půjde o část plánované série M2 ShotTriggers/Toaplan Arcade Garage.
  • Entergram vydá v Japonsku 24. února 2022 Switch verzi romantického vizuálního románu Aontsu Line ve standardní i limitované edici. Hru původně vyvinulo studio Giga a vyšla na PC v březnu 2019 a v dubnu 2020 následovaly verze pro PS4 a Vitu.

Dragon Quest X Offline

Během nedávno konané fanouškovské akce Dragon Quest X, se producent hry Dragon Quest X: Rise of the Five Tribes Offline Takuma Shiraishi osobně setkal s fanoušky a odpověděl na několik otázek. Odpovědi nakonec přinesly i nové informace o propojení offline a online her a další zajímavosti.

Přehled novinek z Japonska 43. týdne

První dotaz směřoval na propojení her Dragon Quest X Offline a Dragon Quest X Online. Shiraishi hráčům potvrdil, že data z Offline můžete do Dragon Quest X Online přenést prostřednictvím Spell of Restoration. Pomocí tohoto kouzla, které se objeví až po dokončení Dragon Quest X Offline, můžete spustit Dragon Quest X Online s postavou na úrovni 70 s povoláním, se kterým jste hráli v Dragon Quest X Offline>

Při vytváření postavy a postavy sourozence, se jejich jména zobrazí ve výchozím nastavení tak, jak byla použita v Dragon Quest X Offline. Půjdou ale je změnit.

Dragon Quest X Offline nabídne při tvorbě postavy kromě vlastní lidské podoby taky možnost reinkarnace a vytvořit si postavu každé z pěti ras a vybrat si mezi mužským a ženským pohlavím. v Offline verzi ale nejsou použity všechny účesy, barvy atp. jako v Dragon Quest X Online verze 5.5.

Měnit půjde barvu vybavení, umístění a podobně, ale ani v tomto směru nepůjde o ta rozsáhlé změny, jaké nabízí Dragon Quest X Online verze 5.5.

Do Dragon Quest X Offline jsou také implementovány Magické labyrinty a syntéza příslušenství, ale s upravenými specifikacemi. Samotné příslušenství můžete získat od coin bossů a vybrat si, které efekty chcete během syntézy přidat. Nepočítejte ale s žádným efektem náhody/štěstí.

Povolání hlavního hrdiny můžete v Offline změnit, ale každý další člen vaší party bude mít své vlastní dovednosti a statistiky, takže u něj nemůže změnit ani povolání. Mezi "pokročilými povoláními jsou ale třeba mudrci, a jiná další povolání. Ty jsou navržena tak, aby byla mnohem silnější.

Dragon Quest X Offline má v Japonsku pro PlayStation 5, PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC vyjít 26. února 2022.


Tales of Arise

Společnost Bandai Namco oznámila, že se celkové celosvětové množství vyskladněných a prodaných digitálních kopií hry Tales of Arise dostalo přes hranici 1,5 milionu kusů. Zajímavé je, že byla tato hranice pokořena za období jen něco málo přes měsíc od oznámení překonání mety 1 milionu kusů.

Tales of Arise vyšla celosvětově pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a přes Steam pro PC 10. září. V Japonsku byly konzolové verze v prodeji již od 9. září a hru si můžete koupit v obchodech Xzone.cz a Xzone.sk. Naši recenzi najdete zde.


Star Ocean: The Divine Force

Square Enix oznámil vydání hry Star Ocean: The Divine Force od tri-Ace pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a PC (přes Steam). Vyjít má v příštím roce.

Star Ocean: The Divine Force nabídne rozmanité obsazení hratelných postav a poutavý příběh, ve kterém se spojují prvky sci-fi a fantasy. Vytvořen je tak, aby si jej užili nováčci i veteráni a fanoušci série.

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Hrou vás provedou dva protagonisté, kteří nabídnou odlišný pohled na příběh a také jiné herní zážitky. Prvním je Raymond, kapitán vesmírné obchodní lodi Ydas, a druhou je Laeticia, princezna/rytíř království z jedné zaostalé planety. Osud pak svede Raymonda, Laeticii a několik dalších spojenců dohromady. Za jejich návrhem stojí renomovaný umělec Akiman, který má na kontě hry jako Star Ocean: Integrity and Faithlessness nebo sérii Street Fighter.

Vzhledem k tomu, že série Star Ocean letos oslaví 25. výročí, bude se Star Ocean: The Divine Force odkazovat na bohatou historii série, ale nabídne i nové funkce. Debutový trailer níže vám představí různé nové a vracející se herní prvky značky Star Ocean, na které se mohou hráči již teď těšit.

Postavy se ve hře Star Ocean: The Divine Force mohou volně pohybovat vzduchem ve 360 stupních a také létat po obloze. Díky pohybu ve třech rozměrech, je vše co vidíte součástí prostředí. Díky tomu nabídne hra více svobody jak při průzkumu, tak i v boji.

Star Ocean: The Divine Force si klade za cíl nabídnout i nejrychlejší a nejsilnější akci. ze všech položek v sérii. Plynulý přechod mezi průzkumem a bitvami a postavy dokážou používat velké množství superrychlých útoků a akcí, při kterých půjde na krátký okamžik doslova zmizet před očima svých nepřátel.

Oficiální stránky hry Star Ocean: The Divine Force jsou v angličtině i japonštině a níže se můžete podívat na sérii prvních obrázků postav, konceptů, ale i screenshotů prostředí, postav a z cutscén.


Tales of Luminaria

Tales of Luminaria od studia Colopl vydá Bandai Namco přes App Store pro iOS a pro Android přes Google Play 4. listopadu. Předběžná registrace je již nyní k dispozici.

Tales of Luminaria je nové anime RPG určené pro chytré teefony Můžete si díky němu užít kvalitní hru s 21 protagonisty série, najít si tu svou oblíbenou postavu a prozkoumat svět série Tales.

Oficiální stránky najdete zde.


The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki

Falcom vydal pro hru The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki společně s aktualizací verze 1.10 také demo. To je v Japonsku dostupné prostřednictvím obchodu PlayStation Store a nabízí od prologu i celou první kapitolu, tedy více než 10 hodin obsahu včetně několika dílčích událostí a podúkolů. Uložená data z dema lze následně přenést do plné hry.

Aktualizace verze 1.10 pak do hry přidává třeba podporu variabilní frekvence snímků (60 FPS), funkci pro přeskočení S Crafts, funkci "automatického převodu na high-level quartz" do auto-equipu orbmentu, nabídku logu během rozhodování o událostech (tlačítko L2 + nahoru na D-padu), přidává možnost pohybu vlevo/vpravo při výběru cíle, opravuje chybu, kdy se při určitých bitvách nedalo pohybovat vpřed, přidává Shard Skill List na obrazovku nastavení orbmentu a mnoho dalšího, včetně oprav různých chyb.

The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki vyšla v Japonsku pro PlayStation 4 30. září.


Maglam Lord

PQube vydá 4. února 2022 na západě akční RPG Maglam Lord od studia Felistella, vydané v Japonsku společností D3 Publisher pro PlayStation 4 a Switch 18. března.

Maglam Lord se odehrává ve světě, kde spolu bohové a démoni donekonečna bojují o nadvládu nad ostatními. Jedním z bojovníků je i démonický pán mečů Killrizark, který dokáže bez milosti mrzačit a ničit i takové bytosti, jako jsou bohové a ostatní démoni. Proto se spolu obě strany domluvily a tohoto společného „nepřítele světa“ se rozhodly eliminovat.

Nakonec byl Pán mečů obklopen aliancí bohů a démonů a byl mocnou pěstí nejvyššího boha světla Granginiona zapečetěn. Díky oddanosti svého věrného spojence démonického pána železa Balgackyna se mu ale nakonec podařilo uniknout do bezpečí. Oba dva ale unaveni upadli do dlouhého spánku, aby znovu nabrali ztracenou sílu.

Čas plynul a pán mečů se probudil, jenže jeho síla se nevrátila. Aby zase byl své schopnosti, musí sníst všechny duše které má na dosah aby se rychle a úplně zotavil.

Studio Felistella pro nás připravuje nové akční JRPG, ve kterém budete získávat na síle díky rychlým akčním pasážím a zároveň budovat vztahy s okolními postavami. Budete upgradovat své zbraně a výbavu, ale zároveň musíte zajistit přežití svého druhu. Existence démonů je totiž silně ohrožena a tak se na vás najít si družku a zajistit přežití.

Anglické stránky hry najdete zde.


The King of Fighters XV

SNK spustí 19. listopadu ve 4:00 našeho času na konzolích PlayStation 5 a PlayStation 4 otevřený beta test hry The King of Fighters XV, který potrvá do 22. listopadu v 15:59 našeho času. Otevřený beta test bude podporovat hru napříč generacemi. Nabídne několik herních režimů a několik postav.

Hratelné online režimy budou Casual Match a Room Match, offline bude přístupný režim Versus. Zkusit můžete i Training.

Mezi hratelnými postavami jsou Chizuru Kagura, Chris, Iori Yagami, Kyo Kusanagi, Shermie, Shun’ei, Yashiro Nanakase a Dolores, což je také nově oznámená postava.

Open beta

Dolores

The King of Fighters XV má pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4 a prostřednictvím Steamu, Epic Games Store a Microsoft Store pro PC vyjít 17. února 2022.


Série Final Fantasy Pixel Remaster

Final Fantasy V ze série Final Fantasy Pixel Remaster vyjde přes Steam pro PC a pro iOS a Android 10. listopadu. Square Enix aktuálně nabízí předobjednávky hry se slevou 20 procent.

Kromě snížené ceny obsahují předobjednávky PC verze tři speciálně upravené hudební skladby a dvě limitované tapety.


The Legend of Nayuta: Boundless

NIS America vydá 11. prosince přes Steam PC verzi The Legend of Nayuta: Boundless Trails. Bohužel bude mít podporu pouze japonštiny. Tato verze pro PC bude obsahovat několik exkluzivních nových funkcí od PH3, jako je turbo režim, podpora ultraširokoúhlého rozlišení obrazovky, automatické ukládání a dalších přidané možností konfigurace.

Anglické vydání PC verze má vyjít v roce 2023 spolu s ostatními západními verzemi hry pro PlayStation 4 a Switch.


Dynasty Warriors 9 Empires

Vydavatel Koei Tecmo uvlonil několik nových informace a screenshotů ze hry Dynasty Warriors 9 Empires od Omega Force. Představil tak politický systém hry, strategický prvek "territory stroll" a Photo režim.

Politický systém lze vyžít pro posílení armády a získat tak zdroje, nezbytné pro bitvy (zlato, jídlo a další jednotky). Hráči budou také moci prováděním politických příkazů a krádeží najímat nové důstojníky z konkurenčního království. Od Dynasty Warriors 8 Empires se ale tento systém liší, protože důstojníci budou přiděleni do určitého města a z něj se pak mohou zúčastnit invazní bitvy nebo obranné bitvy jen v tomto městě. Proto bude efektivnější naverbovat tolik důstojníků, kolik jen bude možné.

Kromě toho byl do hry implementován nový strategický prvek territory stroll/procházka po území. Díky němu můžete prozkoumat Čínu a zároveň prohlubovat vztahy s vašimi důstojníky. Interakcí, zahrnující od stolování až po plnění speciálních požadavků, si získáte jejich důvěru. Najdu se i speciální nepřidružení důstojníci, které lze naverbovat až poté, co se hráč "vydá na procházku".

Při těchto procházkách pak budou moci hráči pořizovat ve známém fotografickém režimu snímky. Můžete při nich nastavit vše od úhlů kamery a denní doby až po počasí. V editoru postav ale půjde postavám obléci na šaty brnění, což v minulosti nešlo.


Oshiri Tantei: Pupu Mirai no Meitantei Toujou!

Společnost Nippon Columbia vydala debutový trailer k detektivní adventuře Oshiri Tantei: Pupu Mirai no Meitantei Toujou!, vycházející z dětských knih a anime.

Oshiri Tantei: Pupu Mirai no Meitantei Toujou! má v Japonsku vyjít pro Switch 4. listopadu.


Gensou Shoujo Wars

Společnost Phoenixx vydá v příštím roce strategické RPG Gensou Shoujo Wars, spadající pod Touhou Project, ve verzi pro Switch.

Tento crossover Touhou Projectu inspirovaný sérií Super Robot Wars, se skládá celkem ze čtyř částí. První, Gensou Shoujo Wars Kou, vyšla poprvé pro PC v srpnu 2010, následovala v květnu 2012 část You, Ei dorazila v srpnu 2014 a Yume v květnu 2017. V srpnu roku 2019 jsme se dočkali souhrnného vydání v podobě Complete Boxu.

Gensou Shoujo Wars dokázala spojit dohromady klasický bullet-hell žánr a strategické RPG. Zobrazuje celý Gensokyo epos v jeho takřka ohromujícího rozsahu, včetně vztahů a pout mezi postavami a jejich příběhovým pozadím z původních her.

Nabízí více než 70 hratelných postav a také si zakládá na "působivých bitevních animacích, dialogových scénách", dodatků pro každou postavu, zároveň zde najdete pro každou postavu různé tematické písně a skladby spojené se scénáři.


Super Robot Wars 30

Bandai Namco před časem oznámilo první stahovatelný balíček ke hře Super Robot Wars 30 od studia BB Studio, který obsahuje postavy ze Sakura Wars a bude dostupný v listopadu.

Nově byl ale představen druhý balíček obsahu ke stažení, který bude obsahovat devět dalších hratelných jednotek z Mobile Suit Gundam: Iron-Blooded Orphans (pouze mechy a piloty) a Ultraman (pouze postavy) a celkem 13 dalších misí. Vyjít má v prosinci.

Balíček ke stažení 2

Třetí trailer

Super Robot Wars 30 vyšla v Japonsku a Asii pro PlayStation 4 a Switch s anglickými titulky a celosvětově přes Steam pro PC 28. října.


Triangle Strategy

Nintendo, Square Enix a vývojáři ze studia Artdink vydali nový trailer k chystanému tahovému strategickému RPG Triangle Strategy.

Trailer Challenge Your Convictions

Triangle Strategy má celosvětově vyjít pro Switch 4. března 2022.


Megaton Musashi

V-Navigator Haruka’s One-Point Overview: Story je název nového traileru, kterým nás Level-5 kompletně seznamuje s akčním RPG Megaton Musashi.

A mimochodem se můžete podívat i na novou televizní reklamu na hru.

Megaton Musashi má pro PlayStation 4 a Switch vyjít 11. listopadu.


DYSCHRONIA: Chronos Alternate

Za hrou DYSCHRONIA: Chronos Alternate stojí dva vydavatelé, kteří jsou zároveň i její vývojáři. Tyto společnosti oznámily, že se hry bude vydávat epizodicky spuštěn pro Oculus Quest 2 a SteamVR od jara příštího roku a až poté, někdy koncem roku 2022, bude následovat celý balíček ve verzi pro Switch.

Předběžný harmonogram vydání pro Oculus Quest 2 a SteamVR je Epizoda 1 na jaře 2022, Epizoda 2 v létě 2022 a Epizoda 3 v zimě 2022.

Hra je zasazena do umělého mořského města, ve kterém se sny využívají k předvídání a prevenci zločinů ještě dříve, než k nim dojde. Hráči se ujmou role Hala, obdařeného speciální schopností, díky které se dokáže ponořit se do minulosti. Vašim úkolem bude vyšetřit vraždu, která podle všech informací neměla být vůbec umožněna.


Hatsune Miku: COLORFUL STAGE!

Hatsune Miku: COLORFUL STAGE! vyjde celosvětově pro iOS a Android 7. prosince. Kromě toho Sega a Colorful Palette vydali ke hře ještě několik nových podrobností.

Nedávno provedeného úspěšného veřejného beta testu, který probíhal dva týdny na platformách Android i iOS, se zapojilo více než 60 000 hráčů. Hatsune Miku: COLORFUL STAGE! navíc nabídne velký seznam originálních postav, hudby a příběhů, které chce Sega a Colorful Palette odhalit na oficiálních sociálních kanálech hry ještě před jejím vydáním.

Aktuálně bylo představeno pět hlavních kapel a originální obsazení 20 postav. Každá nabídne svůj vlastní hudební styl a příběhové pozadí.

První je Leo/need, klasická středoškolská rocková kapela tvořená skupinou čtyř přátel z dětství, kteří se spolu znovu spojili jako kapela. More More Jump! je zase klasická idol kapela založenou dívkou, která sní o tom, že se stane populárním idolem. Proto se spojí se třemi dalšími dívkami.

Vivid BAD SQUAD je kapela z ulice. Představitelkou je stydlivá dívka, která vstoupila do světa pouliční hudby a připojila se ke kapele, která se snaží stát legendou. Wonderlands x Showtime vznikla z excentrické skupiny bavičů, kteří působí na opuštěném pódiu v ​​oblíbeném zábavním parku. Poslední je Nightcord in 25:00, online skupina hudebníků, kteří se navzájem ještě ani neviděli naživo a svou hudbu tvoří až v pozdních nočních hodinách.


Evil God Korone

8. listopadu vyjde přes Steam pro PC u Vaka Game Magazine crossover hororová hra Evil God Corone od ImCyan, spojující hry série Tsugunohi a virtuální youtuberku Inugami Korone. Tato spolupráce je navíc součástí projektu Inugami Korone Birthday Project.

Evil God Korone se hraje jako klasická hra série Tsugunohi. Pohybujete se zprava doleva a míjíte místa, kde vám budou brnkat na nervy podivné události, které každým dnem sílí.

Studio ImCyan je tvůrcem nezávislých her, které má za sebou celou řadu různých hororových titulů. Jedním z jejich nejznámějších je ale série Tsugunohi. První epizoda vyšla již v roce 2012 stala se na sociálních sítích známá jako "super děsivá". V létě roku 2018 vyšla Tsugunohi: A Closed Future, která se stala velmi populární na YouTube zejména mezi live streamery. Popularita série Tsugunohi přiměla zahraniční fanoušky vytvořit překlad hry do čínštiny a korejštiny a v roce 2015 byla dokonce zfilmována (Shishu: Tsugunohiitan).

Letos 13. srpna se hra konečně dostala i na Steam. Tato verze obsahuje předchozích sedm titulů a také dvě nové hry Tsugunohi: The Ethereal Railroad Crossing a Tsugunohi Ai’s Silent Cries (zde jde o spolupráci s virtuální celebritou Kizuna Ai).

Inugami Korone je virtuální osobností, která svou kariéru zahájila v dubnu 2019 jako členka skupiny VTuber Hololive. Patří k mezi Hololive GAMERS, zaměřující se hlavně na live stream z hraní her. V říjnu tohoto roku přesáhl počet odběratelů jejího YouTube kanálu číslo 1,6 milionu.

Japonskou verzi traileru najdete zde.


Cygni: All Guns Blazing

Konami vydá pro konzole a prostřednictvím Steamu pro PC vertikální shot ’em up Cygni: All Guns Blazing od KeelWorks. Konkrétní konzole ještě nebyly oznámeny, ale KeelWorks již dříve uvedli, že by hru rádi vydali pro PlayStation 5 a Xbox Series.


Qureate

Společnost Qureate uveřejnila nové video, na kterém odhalila pětici nových her, které mají vyjít pro Switch a(-nebo) pro PC na přelomu roku.

Informací není prozatím moc. První projekt je romantický vizuální román NinNinDays2 určená pro Switch a přes Steam pro PC. Postavy navrhl Akasa Ai a vyjít má ještě letos v zimě. Druhým projektem je také romantický vizuální román Oh! Megami-sama Days (Switch a přes Steam pro PC), design postav má na svědomí Yaman** a vyjde někdy příští rok.

3. projekt je roguelike tower defense Duel Princess (Switch a přes Steam pro PC), které dorazí začátkem příštího roku. Design postav: Inui Waon. Čtvrtým projektem je Nozomu Kimi no Mirai (Switch i PC). Hra bez bližšího udání žánru dorazí na jaře 2022. Posledním titulem je "hudební hra", které je v současné době ve vývoji a nic víc o ní nevíme.


Rage of the Dragons

QUByte Interactive vydají znovu bojovku Rage of the Dragons a to ve verzích pro PlayStation 4, Xbox One a Switch.

Rage of the Dragons poprvé vyšla na arkádách a pro Neo Geo v září roku 2002.


Shoji Meguro opouští Atlus

Shoji Meguro, který pracoval v Atlusu v hudebním a zvukovém týmu, opustil společnost a hodlá dále pracovat na volné noze. Informaci oficiálně přinesl na svých stránkách právě Atlus.

Spolupráce tímto nekončí a Atlus bude s Megurem pokračovat ve vývoji nových titulů a budou dále "podporovat snahu o její rozšíření".

Shoji Meguro se k Atlusu připojil již v roce 1995 a od té doby má na svém kontě soundtracky pro velké množství titulů od Atlusu včetně série Shin Megami Tensei a Persona. Celé jeho portfolio najdete zde.

V souvislosti s předchozí zprávou pak nezávislá organizace na podporu vývojářů her Kodansha Game Creators’ Lab, oznámila, že podpoří Megura ve vývoji nové nezávislé hry, která bude 6. listopadu oznámena na INDIE Live Expu 2021 Winter. Podle informací na Twitteru Megura se jedná o sci-fi stealth akci, kombinovanou s RPG stylem a bojem se zbraněmi, zasazenou do blízké budoucnosti.

Meguro sám vytvářel posledních 5 let hry na Unreal Enginu 4 pod pseudonymem "Megarock" a loni v září požádal o podporu v Game Creators’ Lab Round 1 Recruitment a dostal se až k poslednímu pohovoru. A přestože nebyl vybrán jako jeden z členů Game Creators Lab Round 1, Kodansha podpořil Megura speciálním finančním darem ve výši 500 000 jenů. Po následné komunikaci se mu organizace rozhodla přidělit u Game Creators’ Lab Round 1 samostatnou pozici, oddělenou od ostatních členů.


Koei Tecmo - Kou Shibusawa

Koei Tecmo mělo na 26. října na 20:00 JST naplánovaný speciální program jménem Kou Shibusawa 40th Anniversary Program: Fall Campaign. Sledovat jej můžete níže, online byl vysílán na kanálech YouTube, Niconico, Twitteru, Huya a Bilibili.

První část nabídla různé blahopřání k oslavě 40. výročí Kou Shibusawy a do programu se jako hosté připojili jak bývalý šéfredaktor Weekly Famitsu Hirokazu Hamamura, tak ekonom Katsuhiko Hayashi. Společně pak hovořili "o historii" Kou Shibusawy.

Ve druhé části pak byl představen titul pro chytré telefony Romance of the Three Kingdoms: Hadou (s producentem Yukinori Itou) a ohlédnutí za historií série Nobunaga's Ambition s producenty každé generace her, plus byly uveřejněny nejnovější informace o 16. dílu série (která je stále ve vývoji) Nobunaga's Ambition: Rebirth. Mezi zúčastněnými producenty jsou Kenichi Ogasawara (Nobunaga's Ambition: Rebirth), Kenjiro Asano (Nobunaga's Ambition: Rise to Power), Koshio Ano (Nobunaga's Ambition: Iron Triangle) a Ken Kitami (Nobunaga no Yabou: Tendou). Nobunaga’s Ambition: Rebirth má pro dosud neohlášené platformy vyjít v Japonsku začátkem roku 2022.

Zároveň bylo oznámeno spojení Kou Shibusawy a Teamu Ninja. Společně pracují na vývoji nové akční hry zasazené do světa série Romance of the Three Kingdoms. Tituly Romance of the Three Kingdoms jsou obecně strategické hry, za jejímž vývojem stojí Kou Shibusawa, a Team Ninja se zase zaměřuje na akční hry typu Ninja Gaiden a Nioh.Uvidíme, co z tohoto spojení vznikne.


Utawarerumono

Aquaplus pořádá k 20. výročí série Utawarerumono speciální live stream. Proběhne 24. listopadu v 19:00 JST a budete jej moci sledovat na YouTube.

Paradoxem je, že série Utawarerumono oslaví své 20. výročí až příští rok 26. dubna, ale Aquaplus chce odvysílat svůj speciální program šest měsíců předem. Důvodem je prý vyjádření vděčnost fanouškům, kteří celou sérii podpořili.

Mezi hlavní zúčastněnými budou tito dabéři:

  • Ayane Sakura (dabing Ululu a Sarana)
  • Daisuke Kirii (dabing Oboro)
  • Kentaro Tone (dabing Ukon/Oshtor/Haku) - hostitel akce
  • Mai Nakahara (dabing Yuzuha)
  • Rikiya Koyama (dabing Hakuoro)
  • Risa Taneda (dabing Kuon)
  • Ryouka Yuzuki (dabing Eruru)
  • Suara (zpěvačka)
  • Tsuyoshi Koyama (dabing Kurou)
  • Yu Ayase (dabing Suzuri)
  • Yuko Gibu (dabing Fumiriru)
  • Yuuya Uchida (dabing Mikazuchi) - hostitel akce

Nejnovějším dílem série Utawarerumono je Utawarerumono: ZAN 2, která v Japonsku vyšla pro PlayStation 5 a PlayStation 4 22. července.


Tento týden vyšlo

Fyzicky i digitálně

  • Commandos 2 HD Remaster (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Fatal Frame/Project Zero: Maiden of Black Water (PS4, Switch) – vychází celosvětově digitálně
  • Full Kiss SS (PS4, Switch)
  • Huntdown (PS4, Switch) – již dostupná celosvětově
  • Iron Harvest: Complete Edition (PS5) – vychází celosvětově (na západě pro PS5, Xbox Series)
  • Keiken Zero na Classmate (PS4)
  • KeyWe (PS5, PS4) – již dostupná celosvětově
  • Kochira, Haha Naru Hoshi Yori (PS4, Switch)
  • Kyukyoku Tiger-Heli (PS4, Switch)
  • Mario Party Superstars (Switch) – vychází celosvětově
  • Marvel’s Guardians of the Galaxy (PS5, PS4) – vychází celosvětově (na západě pro PS5, PS4, Xbox Series/One)
  • Minecraft Dungeons Ultimate Edition (Xbox Series/One, Switch)
  • Riders Republic (PS5, PS4) – vychází celosvětově (na západě pro PS5, PS4, Xbox Series/One)
  • Sakaagari Hurricane Portable (PS4)
  • Snowrunner (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Super Robot Wars 30 (PS4, Switch)
  • Tokimeki Memorial Girl’s Side 4th Heart (Switch)
  • WRC 10 FIA World Rally Championship (PS5, PS4) – již dostupná celosvětově

Digitálně

  • Abarenbo Tengu & Zombie Nation (Switch, PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Age of Empires IV (PC [Steam, Microsoft Store]) – vychází celosvětově
  • Aikagi 3 (Switch)
  • Ancient Stories: Gods of Egypt (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Brain Meltdown: Into Despair (Switch) – vychází celosvětově
  • Cape’s Escape Game 4th Room (Switch) – vychází celosvětově
  • Fallen Legion Revenants (PS4, Switch) – již dostupná celosvětově
  • Fatal Frame: Maiden of Black Water (PS5, Xbox Series, Xbox One, PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Full Kiss (Switch)
  • Full Kiss S (PS4, Switch)
  • Fury Unleashed (PS4, Switch) – již dostupná celosvětově
  • Gate of Nightmares (iOS, Android)
  • Green Phoenix (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Happy Game (Switch, PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Iron Harvest: Complete Edition (Xbox Series) – vychází celosvětově
  • Jigsaw Fun: Amazing Animals (Switch) – vychází celosvětově
  • Keiken Zero na Classmate (Switch)
  • Let It Roll (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Lucid Cycle (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One, Switch) – vychází celosvětově
  • Marvel’s Guardians of the Galaxy (Xbox Series, Xbox One, PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Marvel’s Guardians of the Galaxy – Cloud Version (Switch) – vychází celosvětově
  • Moonglow Bay (Xbox Series, Xbox One, PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Pix Jungle Adventure (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Puzzle Box 3 in 1 (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Riders Republic (Xbox Series, Xbox One, PC [Epic Games Store]) – vychází celosvětově
  • Sakaagari Hurricane Portable (Switch)
  • SEDOMAIRI (Switch) – vychází celosvětově
  • Stubbs the Zombie in Rebel Without a Pulse (PS4, Switch) – již dostupná celosvětově
  • The Suicide of Rachel Foster (Switch) – vychází celosvětově
  • Super Robot Wars 30 (PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • VirtuaVerse (PS4, Xbox One, Switch) – vychází celosvětově
  • Voice of Cards: The Isle Dragon Roars (PS4, Switch, PC [Steam]) – vychází celosvětově

Recenze z Famitsu Vol. 1717

  • Back 4 Blood (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One) – 8/8/8/8 [32/40]
  • Danganronpa Decadence (Switch) – 8/9/9/7 [33/40]
  • Marvel’s Guardians of the Galaxy (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One, Switch) – 8/9/9/10 [36/40]
  • Tokimeki Memorial: Girl’s Side 4th Heart (Switch) – 8/8/8/8 [32/40]
  • Super Arcade Soccer (PS4, Switch) – 5/6/5/5 [21/40]
  • Super Robot Wars 30 (PS4, Switch) – 9/8/8/8 [33/40]

Prodeje podle Famitsu

Za období od 18. do 24. října 2021. V závorkách jsou uvedeny celkové prodeje od vydání.

Software

  1. Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba – The Hinokami Chronicles (PlayStation 4) – 15 996 ks (110 845 ks)
  2. Blue Reflection: Second Light (PlayStation 4) – 14 048 ks (novinka)
  3. Ring Fit Adventure (Switch) – 10 155 ks (2 879 734 ks)
  4. Metroid Dread (Switch) – 9 999 ks (119 018 ks)
  5. Super Smash Bros. Ultimate (Switch) – 9 360 ks (4 469 716 ks)
  6. Mario Kart 8 Deluxe (Switch) – 8 695 ks (4 103 819 ks)
  7. Blue Reflection: Second Light (Switch) – 8 380 ks (novinka)
  8. Minecraft (Switch) – 8 306 ks (2 243 119 ks)
  9. Animal Crossing: New Horizons (Switch) – 6 581 ks (6 909 879 ks)
  10. Pokemon Sword/Shield (Switch) – 6 280 ks (4 169 875 ks)

Celý seznam 30 nejprodávanějších titulů najdete zde.

Hardware

  1. Switch OLED Model – 61 169 ks (242 072 ks)
  2. Switch – 38 658 ks (17 267 673 ks)
  3. PlayStation 5 – 11 526 ks (951 035 ks)
  4. Switch Lite – 8 295 ks (4 106 660 ks)
  5. Xbox Series S – 3 815 ks (45 675 ks)
  6. PlayStation 5 Digital Edition – 2 754 ks (182 857 ks)
  7. PlayStation 4 – 462 ks (7 814 542 ks)
  8. New 2DS LL (včetně 2DS) – 449 ks (1 175 772 ks)
  9. Xbox Series X – 74 ks (64 992 ks)

Omamori - sport

Velká většina Japonců věnuje obrovské množství času a energie nejen práci, ale také svým koníčkům. Třeba zarytí fanoušci baseballu navštěvují svatyni Yakyu Inari v prefektuře Saitama, kde část názvu dokonce zní podobně jako japonské slovo pro baseball - jakyu. tato svatyně dokonce prodává sportovní omamori pro sportovní cestovatele, kteří si chtějí zlepšit jakékoli své dovednosti v míčových hrách. A jen tak na okraj, omamori zde má tvar baseballové pálky nebo baseballové rukavice, což je docela roztomilý doplněk do případné sbírky.

Přehled novinek z Japonska 43. týdne

Zdroj: Famitsu, Ryokutya2089, Qureate, Phoenixx, Koei Tecmo, Gust, Bandai Namco, Aquaplus, Square Enix, Games Talk, Sega, Konami, SNK, NIS America, Falcom, Nippon Columbia, QUByte Interactive

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama